Lifestyle|05.03.2021 18:16

Συνέντευξη Χάρι - Μέγκαν στην Όπρα: Πολιτικές διαστάσεις και πιέσεις για ακύρωση

Newsroom

Μόνο αρνητικά αντιμετωπίζουν τα βρετανικά ταμπλόιντ την απόφαση του ζευγαριού Χάρι και Μέγκαν να μιλήσουν για όλα σε συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ, προσωπική φίλη της Μαρκλ. Το ζευγάρι και θα μιλήσει για πρώτη φορά ανοικτά για όλες τις επιθέσεις που αντιμετώπισε η Μέγκαν από το Παλάτι, αλλά και από τον βρετανικό Τύπο. Η Μέγκαν που πρόσφατα μίλησε για την αποβολή της και τώρα είναι έγκυος στο δεύτερο μωρό της, θα ρίξει, όπως λέγεται, φως στις προστριβές που οδήγησαν στο Megxit και θα δώσει τη δική της εκδοχή για τη «μάχη» με το Παλάτι. Κάτι που καθόλου δεν αρέσει στη βασιλική οικογένεια! Αντιθέτως αρέσει πολύ στην Οπρα και την εταιρία παραγωγής της, αλλά και στο CBS, που αναμένεται να βγάλουν εκατομμύρια από τις συμφωνίες για την αναμετάδοση της συνέντευξης.

Διαβάστε επίσης: Meghan Markle: Η δεύτερη εγκυμοσύνη και η αποβολή - «Κρατούσα τον Άρτσι όταν συνέβη»

Σε αποσπάσματα από τη συνέντευξη ο πρίγκιπας Χάρι ακούγεται να λέει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κάθομαι εδώ και έχω την σύζυγό μου στο πλευρό μου. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν όταν εκείνη (η μητέρα του Νταϊάνα) τα περνούσε όλα μόνη της. Ήταν πολύ δύσκολα για τους δυό μας, αλλά τουλάχιστον έχουμε ο ένας τον άλλον». Χαρακτηριστικά η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, κατηγορεί ανοικτά τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ότι «διαιωνίζουν ψεύδη» για την ίδια και το σύζυγό της. Η συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρι θα μεταδοθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου και έχει προκαλέσει σάλο στα βρετανικά ταμπλόιντ. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η συνέντευξη έρχεται σε ένα κακό timing για το Παλάτι με σοβαρά άρρωστο τον πρίγκιπα Φίλιππο και ότι Χάρι και Μέγκαν θα έπρεπε να την ακυρώσουν.  

Τα Μέσα ήδη σχολιάζουν τις ενδυματολογικές επιλογές της Μαρκλ, καθώς και το κόσμημα που επέλεξε για τη συνέντευξη στην οποία θα εξομολογηθεί ότι εισέπραξε άσχημη συμπεριφορά από το παλάτι και από τους δημοσιογράφους. Η δούκισα του Σάσεξ φόρεσε φόρεμα Armani με ένα λουλούδι λωτό, που συμβολίζει την αναγέννηση. Επίσης ένα βραχιόλι της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Σύμφωνα με το People, το φόρεσε για να «είναι μαζί τους» και η Νταϊάνα, αήνοντας σαφείς αιχμές ότι η Νταϊάνα υπέφερε επίσης και από το Παλάτι και από τα media. 

Εν αναμονή της συνέντευξης, σάλο προκάλεσε δημοσίευμα των λονδρέζικων «Times», που αποκάλυψε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του 2018, ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη του Παλατιού, στο οποίο κατηγορούσαν την Μαρκλ ότι εμπλεκόταν σε δύο περιστατικά bullying κατά υπαλλήλων του παλατιού. Το ζευγάρι μιλάει στην Όπρα για «προσπάθειες υπονόμευσης» από το παλάτι».  

Η Μέγκαν Μαρκλ κατηγορεί το Μπάκιγχαμ ότι «διαιωνίζει ψεύδη»

Η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ, κατηγόρησε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ότι «διαιωνίζουν ψεύδη» για την ίδια και το σύζυγό της. Απόσπασμα της συνέντευξης δόθηκε στη δημοσιότητα, μερικές ώρες αφού τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέφρασαν τη «μεγάλη ανησυχία» τους για δημοσιεύματα στην εφημερίδα Times, σύμφωνα με τα οποία βοηθοί που εργάζονταν για την Μέγκαν πριν από δύο χρόνια, δέχθηκαν μπούλινγκ απ' αυτήν.

Ο Χάρι και η Μέγκαν εξέδωσαν δήλωση αρνούμενοι πως παρενόχλησε ή εκφόβισε οποιονδήποτε. «Πώς αισθάνεσθε που το παλάτι θα σας ακούσει να λέτε σήμερα τη δική σας αλήθεια;», ρωτάει η Γουίνφρι την Μέγκαν στο απόσπασμα της συνέντευξης.

Διαβαστε επίσης: Finding Freedom: Αγνωστα περιστατικά για Μέγκαν και Χάρι - Τι λένε οι μεταφραστές της βιογραφίας

Η Μέγκαν απαντά: «Δεν ξέρω πώς είναι δυνατό να περίμεναν ότι έπειτα απ' όλον αυτό τον καιρό θα καθόμασταν σιωπηλοί, εφόσον υπάρχει ένας ενεργός ρόλος που "Η Εταιρεία" παίζει διαιωνίζοντας ψεύδη για μας». Η Εταιρεία (The Firm) είναι η ονομασία που η βρετανική βασιλική οικογένεια χρησιμοποιεί μερικές φορές για να περιγράψει τον εαυτό της. «Και αν αυτό εμπεριέχει τον κίνδυνο να χάσουμε πράγματα, θέλω να πω πως ήδη έχουν χαθεί πολλά», πρόσθεσε η Μέγκαν.

Η συνέντευξη είχε ηχογραφηθεί πριν από το δημοσίευμα της εφημερίδας The Times. Ανώνυμη πηγή που επικαλούνται οι Times ανέφερε ότι ένας βοηθός του Χάρι και της Μέγκαν διαμαρτυρήθηκε τον Οκτώβριο 2018 υποστηρίζοντας ότι η Μέγκαν είχε κάνει μερικούς από τους βοηθούς της να κλάψουν και είχε μεταχειρισθεί άλλους τόσο άσχημα ώστε παραιτήθηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Χάρι είχε ζητήσει από τον βοηθό, ο οποίος έχει πλέον φύγει από το προσωπικό τους, να αποσύρει την προσφυγή με αποτέλεσμα αυτή να μην προχωρήσει ποτέ. Οι Times ανέφεραν χθες, Τετάρτη, πως μια προσφυγή για παρενόχληση βοηθών είχε κατατεθεί τον Οκτώβριο 2018 από τον Τζέισον Κνάουφ, τότε γραμματέα επικοινωνίας του Χάρι και της Μέγκαν.

Η δούκισσα του Σάσεξ «θλίβεται από την τελευταία αυτή επίθεση εναντίον του προσώπου της, πόσο μάλλον που η ίδια υπήρξε θύμα παρενόχλησης και εμπλέκεται στη στήριξη εκείνων που έχουν υποστεί πόνο και τραυματικά γεγονότα», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ζευγαριού.

Εκφράζοντας την «ανησυχία» του, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως θα εξετάσει τις κατηγορίες παρενόχλησης σε βάρος της Μέγκαν Μαρκλ, της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, την εποχή που ζούσε στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, τις οποίες αποκάλυψε η εφημερίδα The Times.

«Είμαστε ξεκάθαρα πολύ ανήσυχοι από τις κατηγορίες στους Times μετά τους ισχυρισμούς που έκαναν πρώην εργαζόμενοι του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ», επισημαίνουν τα βρετανικά ανάκτορα σε ένα δελτίο Τύπου. Και ενώ ξεκινά έρευνα για τις κατηγορίες κατά της Μέγκαν περί εκφοβισμού, το Παλάτι αποσιωπά την εμπλοκή του γιού της βασίλισσας, Αντριου, στο σεξουαλικό σκάνδαλο Έπσταιν.

συνέντευξηΠρίγκιπας ΧάριΜέγκαν ΜαρκλΌπρα Γουίνφρεϊ