Lifestyle|21.05.2021 09:10

Eurovision 2021: Η Stefania μάγεψε με το «Last Dance» στον Β’ Ημιτελικό – Η εμφάνισή της

Newsroom

Ένα μαγευτικό θέαμα παρουσίασε η Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη) με το «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, στον Β΄ Ημιτελικό του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η Ελλάδα διαγωνίστηκε 4η στη σειρά και η νεαρή τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή του Ahoy Arena του Ρότερνταμ, μαζί με τους χορευτές Νίκο Κουκάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μάρκο Γιακουμόγλου και Κώστα Παυλόπουλο, δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό.

Η ευρηματική σκηνοθετική ιδέα του creative director Φωκά Ευαγγελινού, αφηγείται ένα ταξίδι «που όλοι μπορούμε να κάνουμε με όχημα τη φαντασία μας», μέσα από προηγμένα οπτικά εφέ και τεχνολογία που για πρώτη φορά παρουσιάζονται στον διαγωνισμό της Eurovision, σε ζωντανή μετάδοση. Η παρουσίαση του «Last Dance» είναι ένα σκηνοθετικό εγχείρημα με υψηλές τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές, που προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό ένα εξαιρετικά θεαματικό αποτέλεσμα.

Η πρωτότυπη χορογραφία, τα special visual effects, οι ειδικοί φωτισμοί, οι γρήγορες εναλλαγές ρούχων των χορευτών επί σκηνής, τα σκηνοθετικά ευρήματα προηγμένης τεχνολογίας, αποτελούν μερικά από τα συστατικά της εντυπωσιακής και ξεχωριστής εμφάνισης της Ελλάδας, και συνθέτουν μια ατμόσφαιρα που κινείται διαρκώς ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Η επιτυχημένη σκηνική παρουσίαση είναι αποτέλεσμα εντατικών προβών, μεθοδικής δουλειάς και απόλυτου συγχρονισμού ανάμεσα στα μέλη της ομάδας.

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας σχεδιαστής μόδας Vrettos Vrettakos, έχει επιμεληθεί την ενδυματολογική εμφάνιση της Stefania. Ο Γιάννης Μουρίκης έχει κάνει τον σχεδιασμό του σκηνικού. Ο Γιώργος Σεγρεδάκης έχει φροντίσει για τα κοστούμια των χορευτών, ενώ η εταιρία Asterman έχει αναλάβει τη δημιουργία των γραφικών.

Η αγάπη για την Ελλάδα και η συμμετοχή στη Junior Eurovision

Η Στεφανία γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2002 από Έλληνες γονείς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Κατάγεται από το Σοφικό Έβρου. H νεαρή κοπέλα το 2016 μαζί με τις «Kisses» κέρδισε τον ολλανδικό εθνικό τελικό και εκπροσώπησε την Ολλανδία στην Junior Eurovision, κατακτώντας την όγδοη θέση. Νωρίτερα, σε ηλικία 9 ετών συμμετείχε στο Ολλανδικό «The Voice Kids», όπου και ξεχώρισε για τις εκπληκτικές φωνητικές της ικανότητες. Μετρά επίσης αρκετές συμμετοχές στην παιδική χορωδία της Ολλανδίας με την οποία και τραγούδησε μπροστά στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ολλανδίας.

Η Ahoy Arena στο Ρότερνταμ, που φιλοξενείται η Eurovision, δεν είναι άγνωστη σκηνή για τη Στεφανία. Η 18χρόνη την έχει ήδη κερδίσει καθώς έχει πραγματοποιήσει τρεις sold out εμφανίσεις ως guest σε συναυλίες. Η Στεφανία έχει συμμετάσχει στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά «Brugklas», με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό και έχει ήδη καταγράψει τρεις κινηματογραφικές ταινίες στο βιογραφικό της.

Η συγγένεια με τον Γιάννη Στάνκογλου

Ο Γιάννης Στάνκογλου είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό ότι η Stefania είναι ανιψιά του. Τότε μάλιστα είχε επισημάνει πως δεν την είχε συναντήσει ποτέ. Η ίδια πρόσφατα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, τονίζοντας πως ο θείος είναι πολύ καλός μαζί της και παρόλο που δεν είχαν βρεθεί ποτέ από κοντά, έχουν την καλύτερη σχέση.

Στον Β' Ημιτελικό, δικαίωμα ψήφου έχουν οι χώρες που συμμετέχουν στον ημιτελικό αυτό, μαζί με τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία. Στον σχολιασμό και του αποψινού ημιτελικού, καθώς και του τελικού, είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Αυτή είναι η πέμπτη φορά που ο διαγωνισμός διεξάγεται στην Ολλανδία. Την τελευταία φορά, είχαν νικήσει τον διαγωνισμό στο Ισραήλ, με τον Ντάνκαν Λόρενς και το τραγούδι «Arcade».

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2021: Μάλτα και Έλενα Τσαγκρινού με El Diablo πάνε τελικό

EurovisionγιουροβίζιονEurovision τελικόςΣτεφανία ΛυμπερακάκηΕλλάδα eurovisionStefaniaeurovision νικητέςeurovision τραγούδιαEurovision 2021eurovision Ελλάδα