Lifestyle|22.05.2021 09:33

Lady Gaga: Με βίασε στα 19 και με «πέταξε» έγκυο - Το ψυχωτικό επεισόδιο

Newsroom

Μία εξομολόγηση που συγκίνησε και απέδειξε περίτρανα ότι κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο όταν μιλάμε για την κακοποίηση και την ψυχική ασθένεια, έκανε η pop star Lady Gaga (Λέιντι Γκάγκα) αποκαλύπτοντας πως υπέστη την απόλυτη «ψυχική κατάρρευση», μετά την κακοποίησή της από έναν μουσικό παραγωγό, ο οποίος την άφησε και έγκυο στην ηλικία των 19 ετών.

Η 35χρονη σταρ έχει μιλήσει ξανά στο παρελθόν για την τραγική εμπειρία της με άτομο που την βίασε στην ηλικία των 19 ετών, όμως πρώτη φορά αποκάλυψε στην Όπρα Γουίνφρεϊ και τον πρίγκιπα Χάρι ότι έμεινε έγκυος. Η Gaga είναι η πρώτη καλεσμένη της εκπομπής τους «The Me You Can’t See» στο Apple TV+ όπου Γουίνφρεϊ και Χάρι θα εστιάζουν στην ψυχική υγεία διάσημων και μη ανθρώπων με φόντο τις ιστορίες τους. «Ήμουν 19 ετών και δούλευα στον χώρο. Ένας παραγωγός μού είπε "βγάλε τα ρούχα σου" και είπα όχι. Κι έφυγα και μου είπαν ότι θα κατέστρεφαν όλη μου τη μουσική. Και δεν σταμάτησαν. Και δεν σταμάτησαν να με ρωτούν και απλά πάγωσα και- και δεν θυμάμαι καν τι συνέβη» εξομολογήθηκε η Lady Gaga πριν ξεσπάσει σε κλάματα.

Διαβάστε επίσης: Η εξομολόγηση της Lady Gaga στην Όπρα: «Βιάστηκα όταν ήμουν 19 ετών - Ακόμα πονάω φρικτά»

«Πρώτα, ένιωσα να πονάω παντού, κατόπιν παρέλυσα. Ήμουν άρρωστη για εβδομάδες και εβδομάδες και εβδομάδες μετά και συνειδητοποίησα ότι ήταν ο ίδιος πόνος που ένιωσα ότι ο άνθρωπος που με βίασε, με πέταξε, έγκυο, σε μια γωνιά», πρόσθεσε. Η Lady Gaga περιέγραψε πως υπέστη «μια πλήρη ψυχική κατάρρευση και για ένα δυο χρόνια δεν ήταν το ίδιο κορίτσι». Αρνήθηκε, ωστόσο, να κατονομάσει το άτομο εκείνο που τη βίασε, και είπε: «Κατανοώ αυτό το κίνημα #MeToo, κατανοώ ότι ορισμένοι άνθρωποι νιώθουν πραγματικά άνετα με αυτό και εγώ δεν νιώθω έτσι. Δεν θέλω ούτε καν να αντικρίσω ξανά αυτόν τον άνθρωπο».

Η σταρ υπέφερε από εμετούς και για μήνες είχε κλειδωθεί σε ένα στούντιο. Επεδίωξε αυτοτραυματισμούς και οι παρενέργειες από την εμπειρία του βιασμού σε συνδυασμό με την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη που διέκοψε την έκαναν να υποφέρει. Πηγαίνοντας μετά από χρόνια σε νοσοκομείο για φρικτούς πόνους και αδυναμία στο σώμα της, τελικά την παρέπεμψαν σε ψυχίατρο. Το πρόβλημά της δεν ήταν οργανικό!

Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός δημιούργησε το 2012 το ίδρυμα «Born this Way Foundation» για ανθρώπους που δίνουν μάχη με θέματα ψυχικής υγείας. Όπως τόνισε, η διαδικασία της επούλωσης των τραυμάτων είναι αργή. «Ακόμα κι αν έχω έξι φανταστικούς μήνες, το μόνο που χρειάζεται είναι απλά κάτι να ενεργοποιηθεί μία φορά για να νιώσω άσχημα».

Ο ψυχικός κλονισμός της, όπως παραδέχεται, διήρκησε για χρόνια, και την βασάνιζε ακόμα και στα γυρίσματα του «A Star is Born» το 2019. «Έχω ψυχολογικά προβλήματα, παίρνω πολλά φάρμακα για να παραμείνω ισορροπημένη και είμαι μια μαχήτρια και ζω και είμαι καλά και δυνατή και θα πάρω όλες τις εμπειρίες της ζωής μου και θα τις μοιραστώ με τον κόσμο για να τον κάνω ένα καλύτερο μέρος» είχε δηλώσει ξανά στην Όπρα στη συνέντευξή της το 2020.

Διαβάστε επίσηςLady Gaga: Ο γάμος των ονείρων της στην ταινία «House of Gucci» με τον Adam Driver

MeTooLady GagaβιασμόςΠρίγκιπας ΧάριΌπρα Γουίνφρεϊκακοποίησηψυχική υγεία