Lifestyle|23.05.2021 12:26

Eurovision 2021: Ποιος είναι ο Ιταλός ρόκερ Damiano David που κυνήγησε το όνειρό του

Newsroom

Ο 65ος Διαγωνισμός της Eurovision έλαβε τέλος το βράδυ του Σαββάτου 22 Μαΐου, με νικήτρια χώρα την Ιταλία και το rock συγκρότημα Måneskin. Οι Ιταλοί εμφανίστηκαν στην 24η θέση και ξεσήκωσαν την Ευρώπη με βασικό πρωταγωνιστή τον frontman της μπάντας, Damiano David που κέρδισε τις εντυπώσεις με την ενέργεια, την ερμηνεία και τα ροκ... μποτάκια του!

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2021: Ποιοι είναι οι Maneskin που σάρωσαν στον διαγωνισμό τραγουδιού με το Zitti e buoni

Τα μέλη του συγκροτήματος (Damiano, Victoria, Thomas και Ethan) γνωρίζονται από το γυμνάσιο, ωστόσο ίδρυσαν την μπάντα μόλις το 2015. Οι τέσσερις τους συνέδεσαν τις μουσικές τους επιρροές από ροκ, ραπ μέχρι ρέγκε και ποπ και δημιούργησαν τους Måneskin, που σημαίνει «φεγγαρόφωτο» στα δανέζικα και είναι προς τιμήν της χώρας καταγωγής της μπασίστριας Victoria De Angelis.

Ο 22χρονος ρόκερ Damiano David είναι γνωστός ερμηνευτής της Ιταλίας, θεωρείται sex symbol στη χώρα του και έχει μεγάλη απήχηση στον γυναικείο πληθυσμό. Ο Damiano γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1999 στη Ρώμη και είναι Αιγόκερως. Γεννήθηκε δε την ίδια μέρα με τον Ντέιβιντ Μπάουι και τον Έλβις Πρίσλεϊ. Έχει μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του και στον αδερφό του. Από μικρός δεν συμπαθούσε το σχολείο, αλλά τη ροκ μουσική και κυνήγησε το όνειρό του...

T

Στην αρχή έπαιζε μουσική όπου τον ... δέχονταν, αλλά όχι για πολύ. «Το ροκ εντ ρολ ποτέ δεν πεθαίνει» είπε αφού κέρδισε τη Eurovision! Λατρεύει τα τατουάζ και μέσα από το τραγούδι «Zitti e buoni» προτρέπει τους πάντες να μην ασχολούνται με τις ζωές των άλλων, αλλά με τον δικό τους στόχο. 

Τα ιταλικά δημοσιεύματα λένε ότι ο ρόκερ αυτό το διάστημα έχει χαρίσει την καρδιά του στην γνωστή στην Ιταλίδα influencer και μοντέλο, Giorgia Soleri, με την οποία μάλιστα αρραβωνιάστηκαν μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης. Νωρίτερα κυκλοφορούσαν φήμες ότι συνδεόταν ερωτικά με την Victoria De Angelis, μπασίστρια του συγκροτήματος.

T
 

Το συγκρότημα έγινε αρχικά γνωστό στο ευρύ κοινό από το ιταλικού σόου «X Factor» το 2017. Οι Maneskin είχαν πάρει το «εισιτήριο» για το Ρότερνταμ από το Φεστιβάλ Μουσικής του Σαν Ρέμο.

Το πρώτο τους single το «Chosen», κυκλοφόρησε στις 24 Νοεμβρίου 2017 από τη Sony Music και κατατάχθηκε στο Νο2 στο Ιταλικό FIMI Singles Chart· αποτελούταν κυρίως από διασκευές που είχαν προηγουμένως εκτελεστεί κατά τη διάρκεια των ζωντανών εκπομπών του «X Factor».

Στις 23 Μαρτίου 2018, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο τους single στην ιταλική γλώσσα το «Morirò da re», το οποίο είχε ξανά μεγάλη εμπορική επιτυχία τους. Το άλμπουμ τους με τίτλο «Il ballo della vita», και το single «Torna a casa» ξεπέρασε τα charts στην Ιταλία.

T

Στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο τον περασμένο Μάρτιο οι «Maneskin» με επικεφαλής τον Damiano David κέρδισαν με το τραγούδι «Zitti e buoni» και σφράγισαν το «διαβατήριο» για να εκπροσωπήσουν την Ιταλία στον Διαγωνισμό της Eurovison, στο Ρότερνταμ... όπου και θριάμβευσαν.

Διαβάστε επίσης: Eurovision 2021 Τελικός: Στην κορυφή η Ιταλία και στη 10η θέση η Stefania

EurovisionγιουροβίζιονDamiano Davideurovision τραγούδιαEurovision 2021eurovision νικητέςEurovision τελικός