Lifestyle|28.05.2021 12:42

Βάνα Μπάρμπα: Έντονες αντιδράσεις στη νέα δήλωση «Ο Φιλιππίδης είναι αθώος»

Newsroom

Στο στόχαστρο αρνητικών σχολίων βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η Βάνα Μπάρμπα μετά από αναρτήσεις που έκανε στα social media, όπου τοποθετήθηκε δημόσια υπέρ του Πέτρου Φιλιππίδη στο πλαίσιο καταγγελιών εναντίον του. Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ (27/5) όπου έδωσε μία συνέντευξη «χείμαρρο» και εξήγησε τους λόγους που τον υπερασπίζεται και υπερασπίζεται όλους τους ηθοποιούς που διαλύεται η οικογένειά τους λόγω των καταγγελιών, χωρίς να έχει βγει επίσημη απόφαση από τη δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Επιμένει η Βάνα Μπάρμπα: «Υπερασπίζομαι με θέρμη ψυχής τον Φιλιππίδη και τον Κιμούλη»

Η ηθοποιός «τα έχει βάλει» με τα social media, τα οποία θεωρεί το νέο κατεστημένο«Δεν ήρθα εδώ να υπερασπιστώ τον Πέτρο τον Φιλιππίδη. Το κάνω με αγάπη στους συναδέλφους μου γιατί είναι άνθρωποι που θαυμάζω πολύ, είναι άνθρωποι που όλοι έχουμε ζήσει και πάρει τα ταλέντα τους, αλλά ο λόγος που είμαι εδώ είναι επειδή έχω τρομάξει με το πρωτόγνωρο κατεστημένο των social media, που μπορεί αύριο να είμαστε εμείς θύματά του. Με τρομάζει το πώς τα media δικάζουν καταστάσεις και ξεπερνούν ακόμα και τα δικαστήρια.

Μπορούν να μπουν στις ζωές μας και να καταστρέψουν τα πάντα. Ο λόγος που αντιτίθεμαι και είμαι απέναντι είναι να πω γιατί αυτό το τσουνάμι, που λέγεται social media, έχει μπει στη ζωή μας και έχει ισοπεδώσει τα πάντα… Ακόμα και εγώ που βγήκα και είπα κάτω τα χέρια από αυτούς τους ανθρώπους, έτσι το αισθάνθηκα, έτσι το ένιωσα» είπε η Βάνα Μπάρμπα, που αποκάλυψε πως συναντήθηκε τόσο με τον Φιλιππίδη όσο και με τη σύζυγό του Ελπίδα. 

Βάνα Μπάρμπα: Το «Kάτω τα χέρια» σημαίνει «Δικάστε τον»

«Το κάτω τα χέρια από το Φιλιππίδη σημαίνει δικάστε τον. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Βγαίνουν όλοι και μιλάνε ότι είναι βιαστής. Ποιος το κρίνει; Πρέπει να το κρίνει το δικαστήριο λογικά, θα πρέπει να βγει η απόφαση του δικαστηρίου να είναι πρωτόδικη και εμείς να τη σεβαστούμε. Ποιοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τα τετελεσμένα. Είναι αυτή τη στιγμή τα social media; Εκεί είπα κάτω τα χέρια. Είπα στις γυναίκες και σε όλους τους νέους επαγγελματίας όταν έχουν παρενόχληση από κάποιον, να μιλήσουν να είναι όλα στο φως. Πώς μπορώ να πιστέψω όταν δεν έχει βγει απόφαση δικαστική;» είπε η ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Γιατί χωρίζουμε οικογένειες, γιατί διαλύουμε σπίτια, γιατί αφήνουμε ηθοποιούς χωρίς να έχουνε να φάνε. Το ελληνικό δικαστήριο πια είναι το tweet, το instagram και το facebook. Αυτό είναι που με κάνει έξαλλη και με αυτό παλεύω αυτή τη στιγμή. Tο να μιλήσει η δικαιοσύνη σεβασμός όλοι μας»

Η γυναίκα που την παρενοχλεί και τα social media 

Μη βάζουμε ταμπέλες σε ανθρώπους, που αύριο μεθαύριο θα είμαι εγώ εκβιαζόμενη ή μπορεί να είσαι εσύ. Όταν έρχεται μία κυρία, η οποία με ενοχλεί τα τελευταία 4-5 χρόνια και όταν έγινε αυτή η ιστορία με τους ηθοποιούς είπε "Τώρα σε έχω στο χέρι, η δύναμη είναι με μας, μπορώ να πω ότι ήσουν ερωμένη μου ότι ζούσαμε μαζί ότι μου έχεις φάει χρήματα". Θα μπορούσε να βγει στο Facebook και να πει ότι "ήμασταν ζευγάρι και μου έχει φάει τα σπίτια". Της δώσαμε πάτημα τα social media».  

«Πρέπει πρέπει να υπερασπιστώ τους συναδέλφους μου πρέπει να τους στηρίξω. Πρέπει να υπάρχει και η άλλη άποψη άλλη όψη του νομίσματος δεν γίνεται τα social media να μας στερούν το δικαίωμα στην άποψη και να έχω 6.000 βρισιές μηνύματα» είπε φανερά εκνευρισμένη η Βάνα Μπάρμπα.

Ο Φιλιππίδης είναι αθώος και το πιστεύω

Μάταια ο Αντώνης Σρόιτερ προσπάθησε να φέρει την ισορροπία στη συζήτηση: «Είναι αθώος. Εγώ αυτό θα πιστεύω και το ίδο αυτοί οι τόσο ταλαντούχοι άνθρωποι που μας έχουν ταξιδέψει τόσα χρόνια με αυτό το τόσο χαρισματικό ταλέντο... όση κατάχρηση εξουσίας και να έχουν κάνει... γιατί όταν είσαι ένας άνθρωπος που σε αγαπάει το κοινό σίγουρα έχεις κάνει λάθη. Δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν συνάδει η ποιότητα με το να γίνεις χυδαίος. Γιατί ένας άνθρωπος που παραβιάζει μία γυναίκα, το κορμί της και την ψυχή της, μιλάμε για την απόλυτη χυδαιότητα. Δεν συνάδει - το ένα είναι φως και το άλλο είναι σκοτάδι. Αυτό πιστεύω εγώ και το να μου στερούν το δικαίωμα να λέω την άποψή μου δεν θα το καταφέρει κανείς». 

Η Βάνα Μπάρμπα θεωρει ότι η όλη υπόθεση είναι μια «συνωμοσία» που κατόπιν θα ανοίξει πόρτες στις καταγγέλλουσες: «μεγάλο το κέρδος μετά θα ανοίξουν οι πόρτες διάπλατα». «Έχω σταματήσει γυρίσματα επειδή φερόντουσαν άσχημα σε ηθοποιούς και τεχνικούς», αποκαλύπτει η Βάνα Μπάρμπα, υπογραμμίζοντας πως έχει δει πολλές άσχημες συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου αλλά όχι σεξουαλική κακοποίηση, εξομολογούμενη όμως πως η ίδια έχει δεχτεί. Παράλληλα, προσπάθησε να δώσει τον δικό της ορισμό για τη σεξουαλική παρενόχληση και τον διαχωρίζει από το σεξουαλικό bullying.

Αντιδράσεις στα social για τις απόψεις που εξέφρασε η Βάνα Μπάρμπα

Μετά τον σάλο, που προκάλεσαν οι δηλώσεις υπεράσπισης της Βάνας Μπάρμπα προς τον Πέτρο Φιλιππίδη στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, τα σχόλια «έδωσαν και πήραν» σήμερα από το Πρωινό. Γιώργος Λιάγκας, Φαίη Σκορδά και Βαγγέλης Περρής τοποθετήθηκαν ανοιχτά εναντίον της ηθοποιού.

«Είναι αίολο το βασικό της επιχείρημα, είναι λάθος και έχει αποδειχτεί. Υπάρχουν συγκλονιστικές φυσιογνωμίες καλλιτεχνών, που ταυτόχρονα ήταν μεγάλα καθίκια» είπε, μεταξύ άλλων, ο Βαγγέλης Περρής, με τον Γιώργο Λιάγκα να συμφωνεί: «Για μένα είναι λάθος και το δεύτερο κομμάτι που λέει, ότι “ο εύκολος δρόμος να γνωρίζεις έναν πρωταγωνιστή, να κοιμάσαι μαζί του, να γοητεύεσαι για να πάρεις ένα ρολάκι”, ουσιαστικά λέει πως εκείνες του κουνήθηκαν, που λέγανε παλιά. Ένας νέος, μοντέρνος άνθρωπος δεν επιτρέπεται να διακατέχεται από αυτή τη νοοτροπία. Είναι ντροπή αυτή η άποψη!».

«Ένας τρίτος, τέταρτος που τοποθετείται για όλο αυτό που έχει γίνει, για ποιον λόγο το κάνει; Θέλει να εξαργυρώσει τι; Θέλω επίσης να προσθέσω κάτι πολύ σημαντικό. Χθες οι συνεργάτες της εκπομπής κάλεσαν 34 ηθοποιούς που σε αυτή την εκπομπή, που είχαν τοποθετηθεί πριν λίγο καιρό για αυτά που έχουν συμβεί. Κανείς δε θέλησε να απαντήσει και να σχολιάσει τη Βάνα Μπάρμπα. Και αυτό γιατί είναι η Βάνα Μπάρμπα» είπε με τη σειρά της η Φαίη Σκορδά.

Όλες οι ειδήσεις

MasterChef 5: Επική δοκιμασία για Διονύση και Μαρίνα - Ας πάει σπίτι του να τελειώνουμε

Έλενα Παπαρίζου στους επικριτές για τα κιλά της: «Στενοχωρήθηκα τόσο πολύ που έφαγα ένα μπέργκερ»

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη μεγαλώνει, μικραίνοντας - Το βίντεο αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ

Friends Reunion: Aniston και Schwimmer παραδέχτηκαν ότι ήταν και στην πραγματικότητα ερωτευμένοι

Πέτρος ΦιλιππίδηςΒάνα Μπάρμπακαταγγελίες για κακοποίησηκαταγγελίεςηθοποιός