Lifestyle|13.06.2021 12:45

Σίσσυ Χρηστίδου: Ο λόγος που δε συμμετείχα στο Συνέδριο Γονιμότητας ήταν τα κίνητρα

Newsroom

Εντονες αντιδράσεις, οργή και κατηγορίες για σεξισμό πυροδότησε το βίντεο της καμπάνιας για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στα Ιωάννινα, με τη στήριξη πολλών δημόσιων φορέων και υπό την αιγίδα μέχρι χθες της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Στο βίντεο, η γυναίκα παρουσιάζεται ως υπεύθυνη για την υπογεννητικότητα της Ελλάδας και καλείται να τεκνοποιήσει όσο προλαβαίνει, καθώς - σύμφωνα με όσα ακούγονται στο σποτ - μετά τα σαράντα δεν θα μπορεί να κάνει παιδιά και δεν θα έχει νόημα η ζωή της, ούτε τα πτυχία της, ούτε η εργασία της.

Κάτω από το επίμαχο βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube, δεκάδες χρήστες εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια και την οργή τους με το περιεχόμενο, το οποίο χαρακτήρισαν «ενοχοποιητικό, ρατσιστικό, στερεοτυπικό και οπισθοδρομικό». Το πρωί της Κυριακής (13/6), ο γυναικολόγος Κωνσταντίνος Πάντος, ο οποίος είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, μίλησε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα», ενώ η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου, εμπνεύστρια του βίντεο, σε ανάρτησή της, τοποθετήθηκε επί του θέματος.

Νωρίτερα, η Σίσσυ Χρηστίδου δεν έκρυψε τον έντονο προβληματισμό της και σημείωσε ότι «μου έγινε και μένα πρόσκληση, αλλά επέλεξα να μη συμμετέχω. Ο λόγος ήταν για τα κίνητρα περισσότερο. Αυτό με προβλημάτισε. Δεν υπήρχαν οδηγίες, τύπου κείμενο, απλά μόνο κάποιες ερωτήσεις».

«Το θέμα είναι ποια είναι η πρόθεση, τελικά, πίσω από αυτό. Δεν μπορείς να ζητάς από μια γυναίκα να γίνει μητέρα για να στηρίξει την υπογονιμότητα της χώρας. Είναι δύο διαφορετικά θέματα. Μπορείς να στηρίξεις την υπογονιμότητα της χώρας κατά τη γνώμη μου, βοηθώντας τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά και να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους» πρόσθεσε.

Δείτε τι δήλωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η οποία θα ήταν ομιλήτρια στο συνέδριο, στη Σίσσυ Χρηστίδου και στην εκπομπή «Έλα, Χαμογέλα»:

Όλες οι ειδήσεις

Πανελλήνιες 2021: Οι 18 κανόνες επιτυχίας στις εξετάσεις για τους υποψήφιους όλων των κατηγοριών

Κρίστιαν Ερικσεν: Τα διεθνή ΜΜΕ για το «θαύμα στο χορτάρι» - H σωτήρια παρέμβαση Κιάερ

Θύελλα αντιδράσεων για το σεξιστικό βίντεο του Συνεδρίου Υπογονιμότητας - Απέσυρε την αιγίδα της η ΠτΔ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Τι αλλάζει σε εκπαίδευση, ΚΤΕΟ και point system

γονιμότηταδημοσιογράφοςυπογονιμότηταέγκυοςΚία ΠαπαδοπούλουγυναίκαΣίσσυ Χρηστίδου