Lifestyle|16.01.2019 20:52

Η ΕΡΤ φρεσκάρει το προφίλ της

Χρήστος Ιερείδης

Λίφτινγκ στα κανάλια της ΕΡΤ θα κάνει το αμέσως προσεχές διάστημα η διοίκησή της για να φρεσκάρει, όπως λέγεται, τα προφίλ τους αλλά και να ενδυναμώσει το εκπεμπόμενο προϊόν και εν όψει των επικείμενων εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, ανανέωσης, θα υπάρχει διαδοχή στη νευραλγική θέση του τομέα Ειδήσεων Ενημέρωσης, στην οποία τελεί υπό παραίτηση ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τσούτσιας (ο οποίος θα μετακινηθεί στη γενική διεύθυνση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας).

Για την θέση της γενικής διεύθυνσης Ειδήσεων-Ενημέρωσης θα εκδοθεί ΠΥΣ (Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου), ώστε η εταιρεία να έχει τη δυνατότητα επιλογής όχι μόνο από το δημοσιογραφικό δυναμικό του οργανισμού, αλλά και από την ελεύθερη αγορά, εφόσον κριθεί αναγκαίο. Κύκλοι του Ραδιομεγάρου έλεγαν ότι το θέμα αυτό θα έχει ρυθμιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στις 26 Ιανουαρίου θα εκπέμψει τελικά το αθλητικό κανάλι ΕΡΤ Sport. Ο,τι αθλητικό πρόγραμμα έχει ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα μεταδίδεται από εκεί. Το πρόγραμμα του νέου καναλιού θα αποτελείται από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες των επτά ΠΑΕ και ομάδων της Β’ Εθνικής (που έχει δικαιώματα μετάδοσης η ΕΡΤ), το μπάσκετ (πλην των εντός έδρας αγώνων Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ), τα σιρκουί του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1, τις εκπομπές «Sportify» και «Basket Show», καθώς και από υλικό τεκμηρίωσης από τις ταινιοθήκες ποδοσφαιρικών «κολοσσών» όπως οι Μπαρτσελόνα, Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Αγιαξ κ.ά. Μελετάται επίσης η ένταξη ενός τηλεπαιχνιδιού με αθλητικό πρόσημο, μίας (αθλητικής) εκπομπής κάθε Κυριακή πρωί, ενώ δεν έχει αποκλειστεί η πιθανότητα για αμιγώς αθλητικό δελτίο ειδήσεων, που όμως ως σκέψη είναι για την ώρα στο πίσω μέρος του μυαλού της διοίκησης του φορέα. Η -εμβληματική- «Αθλητική Κυριακή» θα μεταδίδεται ταυτόχρονα από την ΕΡΤ1 και την ΕΡΤ Sport, όπως και η εκπομπή «Basket Show».

Η ΕΡΤ1 θα αποκτήσει πιο έντονο ενημερωτικό προφίλ, ωστόσο θα προστεθεί στο πρόγραμμά της από τις 31 Ιανουαρίου η τηλεοπτική μεταφορά του εμβληματικού μυθιστορήματος «Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά. Με την τηλεοπτική σειρά η ΕΡΤ επιστρέφει στη μυθοπλασία έπειτα από δέκα χρόνια «σιωπής». Ταυτόχρονα, η ΕΡΤ2 θα διατηρήσει τον ψυχαγωγικό ρόλο της, κυρίως με εκπομπές ψυχαγωγίας, πολιτισμού, ξένες σειρές και ταινίες.

Στο μεταξύ, ίσως και εντός της ημέρας, θα παραδοθεί στη διοίκηση της εταιρείας (από τους γενικούς διευθυντές) το προσχέδιο για τον προϋπολογισμό του έτους, το οποίο θα απασχολήσει το ΔΣ την επόμενη Πέμπτη. Τότε θα γίνει και η επιλογή εταιρείας η οποία θα αναλάβει να εκπονήσει το εταιρικό επιχειρησιακό σχέδιο με ορίζοντα πενταετίας

πρόγραμμαεκπομπήκανάλιΕΡΤ