Lifestyle|17.06.2021 18:53

Dior: Οι πρόβες των μοντέλων στο Καλλιμάρμαρο, η Ροζάνα Γεωργίου και τα φορέματα των 150.000 ευρώ

Newsroom

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επίδειξη μόδας που θα παρουσιάσει ο γαλλικό οίκος Dior στο Καλλιμάρμαρο. Τα φώτα θ' ανάψουν στις 21:30 για να ξεκινήσει το project «Dior Celebrates Greece», με το οποίο ο oίκος τιμά τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μέρος του οποίου είναι το defile στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η παραγωγή του γαλλικού brand έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ενώ ήδη στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram έχουν ανέβει βίντεο, στα οποία η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Μαρία Γκράτσια Κιουρί, ξεναγείται στην Κνωσσό και τους Δελφούς, χώροι που έχουν εμπνεύσει τους σχεδιαστές της επετειακής συλλογής.

Διαβάστε επίσης: Dior: Η φωτογράφιση του 1951, τα γυμνά της Νelly's στην Ακρόπολη και η Τζένιφερ Λόπεζ «ερήμην» του ΚΑΣ & Christian Dior: Ο μυστηριώδης θάνατος στα 52 και μία αυτοκρατορία από το μηδέν

Φορέματα από 50.000 έως 150.000 ευρώ 

Τα ρούχα που θα φορέσουν τα μοντέλα φέρεται να κοστίζουν από 50.000 έως 150.000 ευρώ, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 85 μοντέλα διεθνούς φήμης, ανάμεσά τους και η Ελληνίδα Ροζάνα Γεωργίου. Το πρωί της Πέμπτης (17/6), τα μοντέλα αναχώρησαν από το ξενοδοχείο Hilton με κατεύθυνση το Καλλιμάρμαρο για την πρόβα τους, ενώ από τα χαράματα φορτηγά μεταφορικής έφευγαν από το ξενοδοχείο γεμάτα ρούχα. Μάλιστα, ήδη το WWD κυκλοφόρησε κάποιες φωτογραφίες. Πιέτες και πτυχώσεις, όπως φαίνεται από τα στιγμιότυπα, πρωταγωνιστούν στη συλλογή Dior Cruise 2022, η οποία έχει εμπνευστεί από τις Αρχαίες Ελληνίδες Θεές.

T

Η Ροζάνα Γεωργίου ή αλλιώς «Καρυάτιδα», όπως την αποκαλούν τα ξένα μέσα, ασχολήθηκε με το μόντελιγκ όταν ήταν ακόμα μαθήτρια Λυκείου, συνδυάζοντας τη δουλειά με το σχολείο. Μάλιστα, όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε ν' ασχοληθεί με το χώρο της μόδας ήταν για να... γλιτώσει την κατασκήνωση, όπου την έστελναν οι γονείς της. Η καριέρα της μπορεί να συγκριθεί άνετα με εκείνη των αδερφών Hadid, έχοντας συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας -Prada, Louis Vuitton, Givenchy, Dior, Jil Sander, Calvin Klein, Marc Jacobs- και τους διασημότερους φωτογράφους.

T

Έχει γεννηθεί στην Αθήνα από Ολλανδή μητέρα και Έλληνα πατέρα με καταγωγή από το Μεσολόγγι. «Από τη μαμά μου έχω πάρει το ύψος, το σωματότυπο, τις φακίδες και τα ανοιχτά χρώματα» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της, αλλά το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, αυτό που της δίνει «ένταση» και μοναδικότητα, το έχει πάρει από τον μπαμπά της. «Όταν ήμουν μικρή, απεχθανόμουν τη μύτη μου και τα 'βαζα με τον μπαμπά μου, γιατί του έμοιασα. Τώρα νιώθω πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, την αγαπώ, στα casting μου λένε όλοι "Oh, nice nose!" και με βγάζουν φωτογραφίες προφίλ». Η βάση της είναι στο εξωτερικό και, όπως ανέφερε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, τα περισσότερα μοντέλα κλείστηκαν από πρακτορεία του εξωτερικού. Εάν υπήρχαν κάποιες ελλείψεις, τότε απευθύνθηκαν στα ελληνικά γραφεία για μακιγιέζ και στυλίστες.

 

Αυστηρά 400 προσκεκλημένοι 

Όσον αφορά τους καλεσμένους, στο σύνολο τους θα είναι αυστηρά 400 άτομα, ανάμεσά τους ο Βασίλης Ζούλιας, η Μαρία Σάκκαρη, ο Λάκης Γαβαλάς, η Άννα Βίσση, η Πρόεδρος του «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Ευγενία Νιάρχου, η διεθνής fashion designer Μαίρη Κατράντζου, η εγγονή της Cristiana Agnelli Bianca Brandolini, η σύντροφος του Τεό Νιάρχου και μοντέλο Camille Rowe, η Salma Hayek, η Brigitte Macron και η Marion Cotillard.

«Σήμερα θα δούμε τι σημαίνει άρτια οργάνωση από κάποιους που ασχολούνται με την μόδα και την παράδοση. Ένα υπερθέαμα με αξιολόγηση της ελληνικής μας παράδοσης Ο Christian Dior εμπνεύστηκε από την Ακρόπολη από το μακρινό 1956 και καταχώρησε στα σχέδια του την Ελλάδα» είπε ο Λάκης Γαβαλάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Οι Γάλλοι θέλησαν να κρατήσουν αυστηρό πρωτόκολλο και να πραγματοποιήσουν την επίδειξη με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, λόγω των αυστηρών υγειονομικών μέτρων που επιβάλλει η εποχή. «Είναι μεγάλη, υπέροχη μέρα για την Ελλάδα. Μιλάμε για δύο υπεραξίες, την αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την αξία της μόδας» υπογράμμισε ο Βασίλης Ζούλιας στην πρωινή εκπομπή του OPEN. «Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μία τέτοια μεγάλη επέτειο και δεν θα γίνει νομίζω φέτος ότι θα γίνει επίδειξη από κάποιο οίκο. Τιμούμε πρώτα τον Dior εμείς και μετά ο Dior τιμάει εμάς» πρόσθεσε.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη δίπλα στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του Ομίλου LVMH και τη σύζυγό του, Ναταλία Βοντιάνοβα

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Ομίλου LVMH, Αντουάν Αρνό, στον οποίο ανήκει ο Dior έχει ήδη έρθει στη χώρα μας και θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Ναταλία Βοντιάνοβα. Δίπλα τους και σε ρόλο οικοδέσποινας θα βρίσκεται η Μαρέβα Μητσοτάκη. Παράλληλα, αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν σίγουρο πως το «παρών» στην πολυαναμενόμενη εκδήλωση θα δώσει ως προσκεκλημένη και η διάσημη Χολιγουντιανή ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν, που αποτελεί άλλωστε και ένα από τα πρόσωπα της καμπάνιας του αρώματος του γαλλικού οίκου. Ωστόσο, οι διοργανωτές το κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Copyright: Eurokinissi / Βασίλης Ρεμπάπης
Copyright: Eurokinissi / Βασίλης Ρεμπάπης

Ο διεθνής οίκος προκειμένου να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που δημιούργησαν τα εντυπωσιακά φορέματα, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών (από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα) όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν live σε κατάλληλους ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο.

T

Η ίδια δυνατότητα θα δοθεί το βράδυ της Πέμπτης και στους κατοίκους της πρωτεύουσας που θα μπορούν να δουν ζωντανά τη φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Όλες οι ειδήσεις

H πριγκίπισσα Αικατερίνη Αμαλία γράφει ιστορία: Αρνήθηκε ποσό «μαμούθ» από το ολλανδικό κράτος

Survivor 4: Σάλος στο Twitter - Τα μαγαζιά του Ασημακόπουλου κάνουν έκπτωση σε όσους τον ψηφίσουν θετικά

Έλενα Τσαγκρινού: Μπήκε σε billboard στην Times Square

Christian Diorεπίδειξη μόδαςΆννα ΒίσσηΣαρλίζ ΘερόνΚαλλιμάρμαροΡοζάνα ΓεωργίουΜαρέβα ΜητσοτάκηΓιάννα ΑγγελοπούλουΑκρόπολη