Lifestyle|20.06.2021 15:01

H Ελισάβετ στο Royal Ascot: Τα χρήματα που βγάζει από τα άλογα και τα σχόλια για ρατσισμό

Newsroom

Σε... τρελά κέφια φαίνεται να είναι η βασίλισσα Ελισάβετ στην επίσκεψή της στο Royal Ascot μετά από έναν χρόνο απουσίας, καθώς την περασμένη χρονιά, λόγω κορονοΐού, δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην αγαπημένη της εκδήλωση. Ήταν η πρώτη φορά μέσα σε 68 χρόνια που η Βρετανίδα μονάρχης «έχασε» τις ιπποδρομίες που αποτελούν βασικό event του καλοκαιριού για τη βασιλική οικογένεια, αλλά και προσωπικό αγαπημένο για τη βασίλισσα. 

Διαβάστε επίσης: Βασίλισσα Ελισάβετ: «Περνάμε περίοδο μεγάλης θλίψης» - Τα πρώτα γενέθλια χωρίς τον Φίλιππο

Η βασίλισσα Ελισάβετ που πριν από δύο μήνες έχασε τον σύντροφο της ζωής της Πρίγκιπα Φίλιππο, ήταν πάρα πολύ χαμογελαστή, ευδιάθετη και επέλεξε για την περίσταση ένα σύνολο σε mint απόχρωση, με το απαραίτητο - σύμφωνα με την παράδοση του Ascot - καπέλο και ένα φούξια μπουκέτο στο μπροστινό του μέρος. Και την προηγούμενη χρονιά που ο κορονοϊός δεν της επέτρεψε να πάει στους αγώνες, η βασίλισσα - που λατρεύει τα άλογα - παρακολούθησε από την τηλεόραση τις ιπποδρομίες.

T

Πόσα χρήματα έχει βγάλει η βασίλισσα Ελισάβετ από τις ιπποδρομίες;

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το getreading.co.uk από το 1988, η βασίλισσα έχει κερδίσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια λίρες σε χρηματικά έπαθλα από αγώνες μόνο στη Βρετανία, με τα 527 άλογά της να κερδίζουν μέχρι σήμερα σε κούρσες υψηλών απαιτήσεων. 

Από την περασμένη Πέμπτη η μονάρχης είχε κερδίσει 119.419 λίρες με ποσοστό νίκης 16% μέχρι στιγμής για φέτος, αλλά σίγουρα θα περιμένει να αυξήσει τα έσοδά της μέχρι το τέλος των αγώνων. 

Τα έσοδά της κατά μέσο όρο τα τελευταία 34 χρόνια είναι περίπου 236.000 λίρες τον χρόνο, ενώ το 2020 κέρδισε 291.335 λίρες - ποσό πολύ χαμηλό σε σχέση με τις 400.000 λίρες που έβγαζε τις περασμένες χρονιές. Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είναι η μόνη που έχει αγάπη στα άλογα ιπποδρομιών. Η πριγκίπισσα Άννα έχει κερδίσει ήδη πάνω από 32.000 λίρες, ενώ το ρεκόρ κατέχει ο Σεΐχης  Mohammed Al Maktoum - και φίλος της Ελισάβετ - με 72.000.000 λίρες συνολικά από το 1994.

T

Την ίδια στιγμή κι άλλα σχόλια περί ρατσισμού

Όπως αναφέρει η Daily Mail και όπως αποκάλυψε ο φίλος της Μέγκαν και του Χάρι δημοσιογράφος Omid Scobie υπήρξαν πολλές συζητήσεις για το χρώμα του μικρού Άρτσι, καθώς η μητέρα του Μέγκαν Μαρκλ είναι μιγάδα. Το θέμα είχε... μοιραστεί με το κοινό της Όπρα Γουίνφρεΐ στην περίφημη συνέντευξή της η Μαρκλ, αλλά το Παλάτι αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιοδήποτε υπαινιγμό για ρατσισμό από την πλευρά της βασιλικής οικογένειας.

Χωρίς να κατονομάζει ποιο βασιλικό στέλεχος έκανε τα εν λόγω ρατσιστικά σχόλια, ο δημοσιογράφος σε συνάντηση του Foreign Press Association στο Λονδίνο τόνισε ότι υπήρξε μια συγκεκριμένη συζήτηση, η οποία ενόχλησε σφοδρότητα το ζευγάρι, που μάλιστα το έφερε σε ανοιχτή σύγκρουση με το παλάτι, για το αν θα είναι έγχρωμος ή όχι ο γιος τους.

«Γνώριζαν και άλλοι αυτές τις συζήτησεις μέσα στην βασιλική οικογένεια, κάποιοι μέσα σε στο παλάτι δεν μιλούσαν με τον καλύτερο τρόπο. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι απλά ένα άτομο, υπάρχουν κι άλλοι και έτσι αυτομάτως γίνεται μεγαλύτερο πρόβλημα», σημείωσε ο Σκόμπι. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, στις αρχές Ιουνίου υποδέχθηκαν την κόρη τους και δεύτερο παιδί τους, Λίλιμπετ Νταϊάνα, ενώ πλέον, διαμένουν στην Καλιφόρνια σε μια βίλα αξίας 14 εκ. δολ.

Όλες οι ειδήσεις

Ξένια Καλογεροπούλου: Οι δυσκολίες με τον Φέρτη και το πρόβλημα στα μάτια της- «Έχασα την όρασή μου»

Μαργαρίτα Νικολαΐδη: Αυτός έπρεπε να κερδίσει το MasterChef, το άξιζε περισσότερο

Kate Hudson: Η γνωστή σταρ απολαμβάνει τις διακοπές της στην Ελλάδα

Άγριες Μέλισσες: Ο Άρης Σερβετάλης σε συζητήσεις για τον τρίτο κύκλο της σειράς

ιππόδρομοςΠρίγκιπας ΧάριΜέγκαν ΜαρκλRoyal AscotΒασίλισσα Ελισάβετάλογα