Lifestyle|27.06.2021 16:09

Δεν είναι μόνο η Britney Spears - 8 διάσημοι που είχαν τοξικές σχέσεις με τους γονείς τους

Newsroom

Τα είπε όλα με μία φράση η ποπ σταρ Μπρίτνεϊ Σπίαρς (Britney Spears) στην μακροσκελή κατάθεσή της στο δικαστήριο αναφορικά με την αίτησή της για άρση του καθεστώτος κηδεμονίας από τον πατέρα της, Τζέιμι Σπίαρς (Jamie Spears). «Θέλω να έχω το δικαίωμα να κάνω μήνυση στην οικογένειά μου».

Δεν είναι όλοι οι διάσημοι τόσο τυχεροί, ώστε να έχουν τη μητέρα της Μπιγιονσέ, Τίνα Νόουλς ή τη μαμά του Μπράντλει Κούπερ, Γκλόρια Καμπάνο ή τη γλυκιά Τεξανή μητέρα του Μάθιου Μακόναχι. Υπάρχουν διάσημες κυρίες και κύριοι που την ίδια στιγμή που γνώριζαν μεγάλη δόξα στην επαγγελματική τους ζωή, είχαν το αγκάθι της οικογένειας να καταστρέφει την ψυχική τους ηρεμία.

Διαβάστε επίσης: Britney Spears: Συγκλονίζει για την κακοποίηση από τον πατέρα της - Ήθελε να με πληγώνει, να έχει τον έλεγχο

Οκτώ celebrities που δεν θα φανταζόμασταν είχαν τοξικές σχέσεις με τους γονείς τους. Για κάποιους μάλιστα η επαφή ήταν απόλυτα κακοποιητική. 

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Μου έδινε λίθιο και ήθελε να έχει τον απόλυτο έλεγχο

Η Μπρίτνεϊ - που κλείνει τα 40 φέτος - καταδεικνύει στην κατάθεσή της ως κακοποιητικό τον πατέρα της, τον άνθρωπο που ο νόμος έχει διορίσει κυρίαρχο της ζωής της, από τότε που η ποπ σταρ είχε προβλήματα με το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας. Το είδος της νομικής επιμέλειας που έχει αναλάβει ο πατέρας της τραγουδίστριας είναι ένας τύπος κηδεμονίας που ορίζεται από δικαστήριο και προορίζεται για άτομα που δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους, συνήθως ηλικιωμένα και άτομα με αναπηρία. Για 13 χρόνια ο πατέρας της μανατζάρει μια περιουσία 60 εκατομμυρίων δολ., ενώ εδώ κι έναν χρόνο η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατέστησε σαφές μέσω του δικηγόρου της ότι δε θέλει να συνεχιστεί αυτός ο εφιάλτης που έχει καταστρέψει την ψυχική της υγεία.

T

«Δεν μπορούσα να παντρευτώ, ούτε επιτρεπόταν να κάνω παιδί. Είναι προσβλητικό, ντρεπόμουν. Με έχει καταστρέψει αυτό που έχω περάσει, και δεν μπορούσα να το πω ανοικτά. Δεν πίστευα ότι θα με πιστέψει κάποιος. Θεωρώ ότι είναι κακοποιητική αυτή η κηδεμονία. Έλεγα ότι είμαι καλά, δεν είμαι καλά, δεν κοιμάμαι». Ο πατέρας της ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της και σύμφωνα με κομμάτι της κατάθεσης, για έναν χρόνο της είχε απαγορεύσει ακόμα και τις υπηρεσίες προσωπικής ομορφιάς δηλ νύχια, μαλλιά, μασάζ, μέσα στην πανδημία, ενώ της απαγόρευε να βγει έστω και για μια βόλτα με τον σύντροφό της με το αυτοκίνητο.

T

Λίνσεϊ Λόχαν: «Τους αγαπώ, αλλά είναι αλλοπρόσαλλοι»

Η οικογένεια Λόχαν είχε τα πάνω και τα κάτω της. Κυρίως τα κάτω της... Η Λίνσεϊ είχε τσακωθεί πολλές φορές με τους γονείς της και το 2013 σε συνέντευξή της είχε πει για τον πατέρα της : «Κάνω υπομονή και τον ξαναφέρνω στη ζωή μου, αλλά δημιουργεί τέτοιο χάος και το χρησιμοποιεί προς όφελός του. Μία είναι πολύ καλός και την άλλη στιγμή είναι τρελός. Αυτό συμβαίνει όλη μου τη ζωή». Η Λίνσεϊ τους κατηγορεί ότι την εκμεταλλεύτηκαν από παιδάκι για να βγάλουν οι ίδιοι χρήματα. Πήραν ένα πολύκροτο διαζύγιο και την εξέθεσαν σε κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών, και αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς. Η ίδια είχε εξομολογηθεί στην  Όπρα: «Δεν πιστεύω πως έγινε κάτι με σκοπό.  Δεν μου αρέσει που δεν φέρεται καλά ο κόσμος στους γονείς μου. Γιατί στο τέλος της ημέρας είναι απλά γονείς που προσπαθούν να υπερασπιστούν την κόρη αλλά και τον εαυτό τους. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αγαπώ τους γονείς μου. Κάποια πράγματα θα προτιμούσα να μην είχαν βγει έξω από την οικογένεια».

T

Τζένιφερ Άνιστον: «Δεν συμπαθούσα τη μητέρα μου, ήταν επικριτική, δεν συγχωρούσε και κράταγε κακίες»

Η Τζένιφερ Άνιστον μίλησε στην εφημερίδα «The SundayTelegraph» για τη δύσκολη σχέση που είχε με την μητέρα της, Nancy Dow, την οποία έχασε το 2016. «Δεν είχα καλή σχέση με την μητέρα μου. Εκείνη ήταν μοντέλο και την ενδιέφερε η εικόνα κι εγώ δεν ήμουν το μοντέλο παιδί που ήλπιζε. Ήμουν ένα μικρό κορίτσι που ήθελα να αγαπηθώ από μια μαμά που ήταν υπερβολικά απασχολημένη με πράγματα που δεν είχαν σημασία. Η ιδέα που έχω εγώ για την ομορφιά έχει να κάνει με όσα μας κάνουν να νιώθουμε όμορφοι και αυτοί είναι οι άνθρωποι στη ζωή μας», είχε πει. Η πραγματική ρήξη στη σχέση τους επήλθε, όταν η Τζένιφερ δεν προσκάλεσε την μητέρα της στο γάμο της με τον Μπραντ Πιτ, το 2000.

Στο «The Hollywood Reporter το 2015» είχε πει ότι δεν μιλούσαν για χρόνια. « Είχε ξεσπάσματα θυμού. Εγώ ποτέ δεν φώναζα. Μία φορά με έβγαλε εκτός εαυτού και της φώναξα πολύ δυνατά. Με κοίταξε εμβρόντητη και έβαλε δυνατά τα γέλια. Ντράπηκα τόσο που με κορόιδεψε. Ήταν επικριτική, δεν συγχωρούσε και κράταγε ποταπές κακίες» είχε πει η Τζένιφερ Άνιστον. 

T

Ντρου Μπάριμορ: «Στα 14 έφυγα από τους γονείς μου... μέθυσα στα 11»

H μητέρα της Ντρου Μπάριμορ φαίνεται πως ενδιαφερόταν περισσότερο για τα πάρτι στα οποία ήταν προσκεκλημένη λόγω της φήμης της κόρης της παρά για να μεγαλώσει τη μικρή σταρ του ΕΤ του Εξωγήινου ... και να της βάλει όρια.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μεθύσει στα 11 της χρόνια και να κάνει χρήση ναρκωτικών γεγονός που έφερε βήμα βήμα την κατάρρευση. Σε μια προσπάθεια της να κερδίσει την προσοχή της μητέρας της έκανε πολλά, ενώ στα 14 της χρόνια έφυγε μακριά από τους γονείς της και έμεινε μόνη της. Η μητέρα της της έλεγε «Θέλεις να πας σχολείο ή καλύτερα στο Studio 54», ενώ στα 13 την έκλεισε σε ψυχιατρική κλινική! Η ηθοποιός σήμερα συντηρεί οικονομικά τη μητέρα της και ευχαριστεί τον θεό που γλίτωσε από εκείνη την εποχή και έμεινε… ζωντανή.

T

Μακόλεϊ Κάλκιν: «Ο πατέρας μου με ζήλευε και με κακοποιούσε»

Και ο Μακόλεϊ Κάλκιν ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της δεκαετίας του '90 ειδικά χάρη στο «Home Alone» που τον έκανε πάμπλουτο και δημοφιλή. Ο πατέρας του ήταν πολύ χειριστικός και ήθελε τον έλεγχο. «Έπαιζε παιχνίδια του μυαλού, ώστε να ξέρω πάντα τη θέση μου» είχε δηλώσει ο Μακόλεϊ Κάλκιν για τον πατέρα του, Κιτ, που τον κακοποιούσε «πνευματικά και σωματικά». «Ο πατέρας μου με ζήλευε. Με απειλούσε με πράγματα όπως, "Κάθισε καλά αλλιώς θα σε χτυπήσω". Ήταν κακός άνθρωπος. Με κακοποιούσε. Σωματικά και πνευματικά. Θα μπορούσα να σας δείξω όλες τις ουλές μου αν ήθελα. Όλα όσα προσπάθησε να κάνει στη ζωή του, εγώ τα είχα καταφέρει και είχα διαπρέψει πριν γίνω 10 ετών. Το "διαζύγιό" μας το 1994 (όταν ο σταρ ήταν 15 ετών) ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν ποτέ καθώς με οδήγησε στο να εγκαταλείψω τη βιομηχανία [του θεάματος]. Ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα για λίγο και τελικά κατέληξα στο "τέλος, παιδιά, ελπίζω να βγάλατε όλα σας τα λεφτά γιατί από εμένα δεν θα βγουν άλλα», δήλωσε ο Μακόλεϊ Κάλκιν.

Το πάλαι ποτέ «παιδί- θαύμα» ξεκίνησε την ηθοποιία όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών και το 1990 έγινε πρώτο όνομα όταν πρωταγωνίστησε ως Κέβιν Μακάλιστερ στην ταινία «Home Alone» και στη συνέχεια τα «Uncle Buck» και «My Girl». Ο τελευταίος του κινηματογραφικός ρόλος ήταν το 1994 στην ταινία «Richie Rich». Το 2003 επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη, πρωταγωνιστώντας στο «Party Monster», όπου υποδύθηκε τον εθισμένο στα ναρκωτικά Μάικλ Άλιγκ σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο από εκείνους που είχε συνηθίσει το κοινό. Ο πατέρας του, Κιτ, που φέρεται να ζει απομονωμένος στην Αριζόνα, είχε απαντήσει όταν τον προσέγγισε η Daily Mail ότι  «δεν θεωρεί πια τον Μακόλεϊ Κάλκιν γιο του».

AP

Αντζελίνα Τζολί: «Ο πατέρας μου κατέστρεψε το όνειρο της μητέρας μου για οικογενειακή ζωή»

Η Αντζελίνα Τζολί είχε πολύ κακές σχέσεις με τον πατέρα της επίσης ηθοποιό Γιον Βόιτ, κυρίως λόγω της μητέρας της. Η ηθοποιός έχει μιλήσει δημόσια για τον πατέρα της, ο οποίος με την εξωσυζυγική του σχέση, άλλαξε την πορεία της ζωής της μητέρας της. «Κατέστρεφε το όνειρο της μητέρας μου για οικογενειακή ζωή. Άλλα παρόλα αυτά αγαπούσε το να είναι μητέρα. Το όνειρό της να γίνει ηθοποιός ξεθώριασε καθώς βρέθηκε, σε ηλικία 26 ετών, να μεγαλώνει δύο παιδιά με έναν διάσημο πρώην σύζυγο που έριχνε πάντα τη σκιά του στη ζωή της. Μετά το θάνατό της, βρήκα μία κασέτα με εκείνη να υποκρίνεται κάποιο ρόλο, ήταν πολύ καλή. Ήταν όλα πιθανά για εκείνη» εξομολογήθηκε η Αντζελίνα. Ο Γιον Βόιτ εγκατέλειψε τη σύζυγο και τα δύο τους παιδιά, με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν έτοιμος για να κάνει οικογένεια. Η Μαρσελίν Μπερτράντ μεγάλωσε μόνη την Αντζελίνα και τον αδερφό της, ενώ ο πατέρας των παιδιών ήταν για πολλά χρόνια εξαφανισμένος. «Δεν χρησιμοποιώ το Βόιτ ως επίθετο γιατί δεν νιώθω δεμένη με τον πατέρα μου», είχε πει η Τζολί σε συνέντευξή της για την επιλογή να χρησιμοποιεί ως επίθετο το μεσαίο της όνομα.
Η μητέρα της Τζολί πέθανε από καρκίνο του μαστού, όταν η ηθοποιός ήταν 30 ετών.

Τζάστιν Μπίμπερ: «Ξεκίνησα να κάνω πολύ βαριά ναρκωτικά στα 19 μου και κακοποιούσα όλες τις σχέσεις»

Ο Μπίμπερ υπήρξε σταρ από κούνια και οι γονείς του ήταν οι πλέον ακατάλληλοι άνθρωποι να του βάλουν όρια. Η μητέρα του έκανε και τον μάνατζερ των οικονομικών του ποπ σταρ, αν και όσο πιο διάσημος γινόταν τόσο απομακρυνόταν από τους γονείς του. Έφτασε να μην έχει καμία σχέση μαζί τους, ενώ το 2015 συνελήφθη για ναρκωτικά και η ζωή του πήρε πολύ άσχημη τροπή. 
Εδώ και πολλά χρόνια χωρισμένοι οι γονείς του ποπ σταρ, Pattie Malette και Jeremy Bieber είχαν κακές σχέσεις και μεταξύ τους και με τον γιο τους.

T

Σε ανάρτησή του ο Μπίμπερ «φωτογραφίζει» την ψυχική του κατάσταση, ενώ πολλές λεπτομέρειες δίνει στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, «Justin Bieber: Seasons». «Έχετε προσέξει τα στατιστικά των παιδιών-σταρ και την έκβαση της ζωής τους; Υπάρχει τρελή πίεση και αρμοδιότητες που πέφτουν πάνω σε ένα παιδί, του οποίου το μυαλό, τα συναισθήματα κι οι μετωπιαίοι λοβοί του (που παίρνουν τις αποφάσεις) δεν είναι ακόμα αναπτυγμένοι. Ξέρετε, δε μεγάλωσα σε ένα σταθερό σπίτι, οι γονείς μου ήταν 18, χωρισμένοι, με καθόλου χρήματα, ακόμα νέοι και επαναστάτες. Όλος μου ο κόσμος γύρισε ανάποδα. Από ένα 13 χρονών αγοράκι σε μια μικρή πόλη μετατράπηκα σε έναν σταρ που με πήγαιναν δεξιά και αριστερά, είχα εκατομμύρια και όλοι έλεγαν πόσο με αγαπούσαν και πόσο απίστευτος είμαι. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά η σεμνότητα έρχεται με την ηλικία.

Ξεκίνησα να κάνω πολύ βαριά ναρκωτικά στα 19 μου και κακοποιούσα όλες τις σχέσεις. Έγινα πικρόχολος, δε σεβόμουν τις γυναίκες και ήμουν θυμωμένος. Έγινα απόμακρος από όλους όσους με αγαπούσαν και κρυβόμουν πίσω από ένα κέλυφος ανθρώπου που είχα γίνει. Ένιωθα σαν να μην μπορούσα να το αλλάξω. Μου πήρε χρόνια να ανακάμψω από όλες αυτές τις κακές αποφάσεις, να φτιάξω χαλασμένες σχέσεις και να αλλάξω τις συνήθειες στις σχέσεις. Ευτυχώς, ο Θεός με ευλόγησε με απίστευτους ανθρώπους που με αγαπούν για εμένα» έγραψε ο Μπίμπερ. 

Έιμι Γουάινχαουζ (AP photo)

Έιμι Γουάινχαουζ: Ο πατέρας της την έριξε στα αντικαταθλιπτικά από τα 15 της

Η Έιμι Γουάινχαουζ ξεχείλιζε από ταλέντο, αλλά πέθανε σε ηλικία 27 ετών το 2011 μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Σε ντοκιμαντέρ για τη ζωή της με τίτλο «Amy», η Έιμι ακούγεται να λέει στον πατέρα της, Μιτς: «Γιατί μου το κάνεις αυτό; Πρέπει να έρθεις με συνεργείο με κάμερες! Ενδιαφέρεσαι για μένα μόνο για ό, τι μπορείς να πάρεις από μένα;». Ένας ηχολήπτης χαρακτήρισε τον πατέρα της «χρυσοθήρα» και η ίδια είχε αναφέρει πως ο πατέρας της ήταν η αιτία που στα 15 της έπαιρνε ήδη αντικαταθλιπτικά χάπια.

Ο πατέρας της εργάζεται στο ίδρυμα Amy Winehouse, το οποίο πληροφορεί τους νέους για το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, πάντα σε σύνδεση με την μουσική, ωστόσο άνθρωποι κοντά στο περιβάλλον της οικογένειας αφήνουν υπονοούμενα λέγοντας πως ο ίδιος της ο πατέρας εκμεταλλευόταν την δόξα της. Ο Μιτς Γουαϊνχάουζ μίλησε στη βρετανική Sun για το πνεύμα της Έιμι που έρχεται στο σπίτι του και κάθεται στην άκρη του κρεβατιού του. Όπως εξήγησε, νιώθει καλά γνωρίζοντας ότι η κόρη του είναι ακόμη μαζί του (;).

Όλες οι ειδήσεις

Justin Bieber: Διακοπές στη Μύκονο και το βίντεο που έφτιαξε για την Σαντορίνη

Denise Gough στο ethnos.gr για Monday: Λατρεύω την Ελλάδα, θέλω να φτιάξω ένα σπίτι εδώ μια μέρα

Britney Spears: Συγκλονίζει για την κακοποίηση από τον πατέρα της - Ήθελε να με πληγώνει, να έχει τον έλεγχο

Μία ώρα απ’ την Αθήνα: H παραλία – κόσμημα με τα καταπράσινα πεύκα που είναι ό,τι πρέπει για Σαββατοκύριακο

Chiara Ferragni: Στην Ελλάδα η διάσημη influencer με τους 24 εκατ. ακολούθους

celebritiesΜπρίτνεϊ ΣπίαρςΧόλιγουντΤζένιφερ ΆνιστονΜακόλεϊ ΚάλκινΑντζελίνα Τζολί