Lifestyle|23.07.2021 14:09

Νίκη Βίσση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: «Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος συγκαλύπτει ποιόν»

Newsroom

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι #Not» εμφανίστηκε η Νίκη Βίσση, η οποία έζησε τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι πριν από τρία χρόνια και είδε περιουσίες να καίγονται και ανθρώπους να χάνονται μέσα στις φλόγες. «Δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είναι θέμα όλων των καταστάσεων που συνεχίζουμε να ζούμε. Υπάρχουν συντοπίτες μας που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και δεν βρίσκουν το δίκιο τους. Αυτό δημιουργεί έναν τεράστιο θυμό σε όλο τον κόσμο που ζούμε εδώ. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος συγκαλύπτει ποιον. υπήρχε τότε μια κυβέρνηση άλλη, τώρα υπάρχει μια κυβέρνηση άλλη, αργεί πάρα πολύ η Δικαιοσύνη» δήλωσε η αδελφή της Άννας Βίσση. 

Και συνέχισε: «Βγάζουν ανθρώπους από τις κατασκηνώσεις. Δίνεται ένα επίδομα ενοικίου σε κάποιους που πρόλαβαν και το πήραν. Κάποιοι δεν το πήραν και μπήκαν σε κατασκηνώσεις και ακόμα ζουν σε κατασκηνώσεις. Είναι σε πορεία να μπουν στα σπίτια τους, αλλά πού θα πάνε τώρα; Δεν έχουν χρήματα να πάνε». 

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στο Μάτι - Τρία χρόνια: Οι νεκροί περισσότεροι και πυρόπληκτοι στο δρόμο

Φωτιά στο Μάτι: H 2η πιο φονική πυρκαγιά του 21ου αιώνα

«Μαύρη» επέτειος είναι για την Ελλάδα η 23η Ιουλίου, καθώς σαν σήμερα, το 2018, σημειώθηκε η φωτιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους και χαρακτηρίστηκε η δεύτερη πιο φονική του 21ου αιώνα παγκοσμίως, όπως αναφέρει το meteo.gr.

«Η πυρκαγιά στο Μάτι εκδηλώθηκε κάτω από ακραίες πυρο - μετεωρολογικές συνθήκες και παρουσίασε ακραία συμπεριφορά πυρός, καθιστώντας αναποτελεσματική την προσπάθεια που κατεβλήθη για τον περιορισμό και τον έλεγχο της. Περιβαλλοντικές συνθήκες παρόμοιες με αυτές που καθοδήγησαν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι δε θα πρέπει να αποκλειστούν στο εγγύς μέλλον, καθώς η κλιματική αλλαγή μας φέρνει αντιμέτωπους με μία νέα πραγματικότητα ακραίων δασικών πυρκαγιών, οι οποίες εύκολα μπορούν να ξεπεράσουν τις δυνατότητες καταστολής, ανεξάρτητα από την αφθονία και την τεχνολογία των διαθέσιμων μέσων δασοπυρόσβεσης», σημειώνεται στην ανάλυση.

Όλες οι ειδήσεις

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Τρολάρει τον Χαρδαλιά για τα μέτρα της Μυκόνου

Λίτσα Πατέρα: Η… κρούση της Ελένης Μενεγάκη στην αστρολόγο - Αποχωρεί από τον ΑΝΤ1;

Δανάη Μιχαλάκη – Γιώργος Παπαγεωργίου: Παντρεύονται στη Σύρο με πολιτικό γάμο

Νίκος Ξανθόπουλος: «Έχεις κι άλλο γιο από τον πρώτο σου γάμο» - Το παράπονο της ανιψιάς του

Χρύσα Κατσαρίνη: «Έχω βρεθεί μια ανάσα μακριά από το να είμαι στη λίστα των γυναικοκτονιών»

πυρκαγιά στο ΜάτιπυρκαγιάΝίκη ΒίσσηΜάτι πυρκαγιά