Lifestyle|24.08.2021 13:41

Angelina Jolie: Σπάει ρεκόρ το προφίλ της στο Instagram - «Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν»

Newsroom

Η 46χρονη ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) έγινε μέλος του Instagram το περασμένο σαββατοκύριακο και ήδη έχει συγκεντρώσει περίπου 9 εκατομμύρια ακόλουθους. Μάλιστα, ξεπέρασε τους Ρούμπερτ Γκριντ και σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, καθώς συγκέντρωσε 2,1 εκατομμύρια νέους οπαδούς σε λιγότερο από δύο ώρες. Φαίνεται να ξεπέρασε ακόμα και την Τζένιφερ Άνιστον, το προφίλ της οποίας σε 20 ώρες απέκτησε 6,7 εκατ. ακόλουθους. Μεταξύ των διασημοτήτων που την ακολουθούν είναι οι Ντρου Μπάριμορ, Μπέλα Χαντίντ, Μπέλα Θορν, Τζέιμι Λι Κέρτις και Έλενα Κρίστενσεν.

Η σταρ του Χόλιγουντ μπήκε στην πλατφόρμα για να μοιραστεί μια φωτογραφία με ένα σπαρακτικό γράμμα μιας έφηβης από το Αφγανιστάν, όπου οι Ταλιμπάν απέκτησαν πρόσφατα τον έλεγχο. Η ανάρτηση της Αντζελίνας Τζολί έλεγε: «Αυτή είναι μια επιστολή που μου έστειλαν από μια έφηβη στο Αφγανιστάν. Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητά τους να επικοινωνούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να εκφράζονται ελεύθερα. Μπήκα λοιπόν στο Instagram για να μοιραστώ τις ιστορίες τους και τις φωνές όσων σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα».

Αντζελίνα Τζολί: «Είναι ενοχλητικό να βλέπουμε τους Αφγανούς να εκτοπίζονται και πάλι από τον φόβο»

Και πρόσθεσε: «Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, όπου γνώρισα Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν φύγει από τους Ταλιμπάν. Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια. Είναι ενοχλητικό να βλέπουμε τους Αφγανούς να εκτοπίζονται και πάλι από τον φόβο και την αβεβαιότητα που έχει κυριεύσει τη χώρα τους. Το να ξοδέψεις τόσο πολύ χρόνο και χρήμα, να χύσεις αίμα και να χάσεις ζωές για να φτάσεις σε αυτό, είναι μια αδυναμία σχεδόν αδύνατο να την καταλάβεις».

T

Γιατί η Αντζελίνα Τζολί αποφάσισε τώρα να μπει στο Instagram

Ακολούθως, η Αντζελίνα Τζολί δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αφγανικό λαό. Η ανάρτησή της συνέχιζε: «Παρακολουθώντας για δεκαετίες πώς αντιμετωπίζονται οι Αφγανοί πρόσφυγες – μερικοί από τους πιο ικανούς ανθρώπους στον κόσμο – σαν βάρος είναι αρρωστημένο. Γνωρίζοντας ότι αν είχαν τα εργαλεία και το σεβασμό, πόσα θα έκαναν για τον εαυτό τους. Και γνώρισα τόσες πολλές γυναίκες και κορίτσια που όχι μόνο ήθελαν εκπαίδευση αλλά πάλεψαν γι’ αυτήν. Όπως και οι άλλοι που έχουν δεσμευτεί, δε θα κάνω πίσω. Θα συνεχίσω να ψάχνω τρόπους για να βοηθήσω. Και ελπίζω να έρθετε μαζί μου».
Πηγή δήλωσε στο περιοδικό People πως η Αντζελίνα Τζολί μπήκε στο Instagram για να βοηθήσει στη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με την πιθανή καταπίεση των γυναικών στο Αφγανιστάν καθώς οι ικανότητες επικοινωνίας τους κόβονται.

T

«Η Άντζι ένιωσε υποχρεωμένη να συμμετάσχει σε μια στιγμή που γυναίκες και νέοι στο Αφγανιστάν χάνουν την ικανότητα να επικοινωνούν στα social media και να εκφράζονται ελεύθερα» είπε η πηγή. «Από την πλευρά της, αν είναι σε θέση να βοηθήσει στην προσπάθεια να ενισχυθεί η φωνή τους, τότε θεώρησε πως αυτός ήταν αρκετός λόγος για να συμμετάσχει και να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα»

T

H Aντζελίνα Τζολί «φλερτάρει» με την πολιτική;

Σε συνέντευξή της στο BBC Today, η πρώην σύζυγος του Μπραντ Πιτ, παραδέχθηκε ότι το να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική θα ήταν ανήκουστο για εκείνη 20 χρόνια πριν, σήμερα όμως πηγαίνει όπου αισθάνεται ότι την έχουν ανάγκη.

Η Αντζελίνα Τζολί με την ιδιότητά της ως πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μίλησε το 2018 στην εκπομπή του δημοσιογράφου Τζάστιν Γουέμπ, συζητώντας διάφορα θέματα όπως η πολιτική στις ΗΠΑ, τα social media, η σεξουαλική βία και η παγκόσμια προσφυγική κρίση. 

«Αν με ρωτούσες 20 χρόνια πριν θα γελούσα. Ειλικρινά δεν ξέρω. Πάντα λέω, πηγαίνω εκεί που με χρειάζονται. Δεν ξέρω αν είμαι ικανή για την πολιτική... αλλά μετά έχω αστειευτεί ότι δεν ξέρω αν έχω αφήσει κάποιον σκελετό στην ντουλάπα μου... Επίσης είμαι σε θέση να συνεργαστώ με τις κυβερνήσεις και είμαι επίσης σε θέση να συνεργαστώ με στρατιωτικούς», είπε μεταξύ άλλων η Αντζελίνα Τζολί.

Όταν ο Βρετανός δημοσιογράφος την ρώτησε αν θα μπορούσε να είναι στη λίστα των 30 έως 40 Δημοκρατικών που θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος, η Τζολί δεν αρνήθηκε. Γέλασε και απάντησε: «Σας ευχαριστώ». Μίλησε επίσης για τις δυσκολίες των γονέων να παρακολουθούν τις δραστηριότητες των παιδιών τους στα social media. Η ηθοποιός παραδέχτηκε πως -όπως και οι «περισσότεροι γονείς» έτσι κι εκείνη- δεν μπορεί να ελέγξει αυτά στα οποία είναι εκτεθειμένα τα παιδιά της.

Όλες οι ειδήσεις

Ανέστης Βλάχος: Έφυγε από τη ζωή ο «σκληρός» του ελληνικού κινηματογράφου

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Η συνέντευξη που δεν παίχτηκε ποτέ και οι Άγριες Μέλισσες

Σκιαδαρέσης για Κώστα Τριανταφυλλόπουλο: «Δεν είναι απώλεια οι Λιγνάδηδες και οι Φιλιππίδηδες»

Βάνα Μπάρμπα: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πολλαπλά κατάγματα και εγχείρηση

Thylane Blondeau: Το ομορφότερο κορίτσι στον κόσμο έγινε 20 ετών - «Ποτέ δεν το πίστεψα»

Angelina Jolieπρόσφυγες μετανάστεςinstagramπρόσφυγεςΑντζελίνα ΤζολίΑφγανιστάν