Lifestyle|24.08.2021 17:01

Billy Connolly: Επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του διάσημου κωμικού

Newsroom

Ο Μπίλι Κόνολι (Billy Connolly) έχει χαρακτηριστεί ως ο πατέρας της σύγχρονης κωμωδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει εμπνεύσει μια ολόκληρη γενιά κωμικών. Στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου τιμήθηκε με το «βραβείο για το σύνολο της προσφοράς του». «Δεν προετοιμάζομαι σχεδόν καθόλου. Βγαίνω απροετοίμαστος και όλα είναι μια νέα πρόκληση» σχολίασε ο Κόνολι κατά τη βράβευσή του.

Το 2013, διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη και με τη νόσο του Πάρκινσον. Ο Μπίλι Κόνολι είπε χαρακτηριστικά ότι η νόσος του Πάρκινσον τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις του και δυστυχώς «χειροτερεύει». Εξακολουθεί όμως να απολαμβάνει τα γυρίσματα τηλεοπτικών παραγωγών. «Οι "προκλήσεις" τον τελευταίο καιρό είναι ιατρικής φύσεως. Χειροτερεύει. Ίσως να παρατηρήσετε ότι κρατώ το αριστερό μου χέρι - έχει αρχίσει να "πηδάει"».

Ο Μπίλι Κόνολι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, γύρισε πρόσφατα μια σειρά πέντε επεισοδίων με τίτλο «Billy Connolly Does…» και αναφέρεται στις διαφορετικές πτυχές της καριέρας και της ζωής του, γράφει ο Guardian. Ωστόσο, ο Μπίλι Κόνολι σχολίασε ότι τον προβλημάτισε η βράβευσή του για τη συνολική του προσφορά :«Αισθάνθηκα ότι ίσως θα έπρεπε να ήμουν νεκρός. Αφορά όλη τη διάρκεια της «ζωής» - νιώθω ότι ξέρουν κάτι που εγώ δεν ξέρω».

Θυμήθηκε την άμεση δημοτικότητα που είχε όταν επέστρεψε στη Γλασκώβη μετά την εμφάνισή του στην τηλεοπτική εκπομπή του Μάικλ Πάρκινσον το 1975 όταν μίλησε με σκωτσέζικη προφορά κάτι που για την τηλεόραση ήταν σπάνιο εκείνη την εποχή. «Είναι κάτι που οι Σκωτσέζοι έχουν με τις προφορές. Μπορείτε να είστε όσο δημοφιλείς θέλετε, αλλά αν δεν έχετε σκωτσέζικη προφορά είναι διαφορετικό. Τους άρεσε το γεγονός ότι συνέχισα με τη σκωτσέζικη προφορά μου και έγινα διάσημος. Το πήραν προσωπικά, όλοι το αγκάλιασαν και ήταν υπέροχο» είπε.

Ωστόσο, παρά την υπερηφάνεια που νιώθει για την πατρίδα του τον δυσκολεύει κάτι από την σκωτσέζικη ενδυμασία: «Με το κιλτ, τα πόδια μου γίνονται μωβ» δήλωσε ο Μπίλι Κόνολι.

Όλες οι ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ανέστης Βλάχος

Νανά Ταπάσκου: Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του μοντέλου των '90s

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Η συνέντευξη που δεν παίχτηκε ποτέ και οι Άγριες Μέλισσες

ΠάρκινσονΗνωμένο Βασίλειοκαρκίνος του προστάτηκωμικόςκαρκίνος