Lifestyle|18.09.2021 16:14

Λένα Δροσάκη για Πέτρο Φιλιππίδη: «Αρρώστησα, το έζησα πάλι»

Newsroom

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Λένα Δροσάκη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστιδου και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κρατείται στη φυλακή Τρίπολης με τις κατηγορίες για βιασμό. «Έχω μιλήσει ανοιχτά για την καταγγελία και θα μάχομαι και θα παλεύω μέχρι να εξαλειφθεί αυτή η δήθεν εξουσία, που επιβάλλεται βίαια. Σε κάθε πλάσμα που του συμβαίνει αυτό, είτε αφορά εμένα, είτε κάποιον άγνωστο, εγώ θα παλεύω για αυτό το κίνημα» δήλωσε η ηθοποιός.

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια και πώς την αντιμετώπισε, η Λένα Δροσάκη σχολίασε: «Στην αρχή, όταν ήρθε η ιστορία στο φως, αρρώστησα κι ανέβασα πυρετό. Το έζησα πάλι, λέγοντάς το και στον δικηγόρο. Μετά όμως, προσπαθούσα να είμαι λειτουργική, γιατί έχω και το παιδί. Δεν ήταν εύκολο. Έκλεινα την τηλεόραση, δεν διάβαζα τι έλεγαν. Προσπαθούσα να προστατεύσω τον εαυτό μου».

Και συνέχισε: «Έπειτα, ήρθε η αγωνία του τι συνέβη, τι γίνεται, τι θα έρθει. Δεν έχει τελειώσει το θέμα, είναι εν εξελίξει. Ένιωσα όμως, μια ανακούφιση για το που θα πάει -αν θα πάει- η υπόθεση. Το πιο σπουδαίο είναι ότι μέσα από αυτό που ξεκινήσαμε, συνέβη κάτι. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο, η εξέλιξη των πραγμάτων μου αφήνει αισιόδοξα συναισθήματα. Εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου αυτοί οι άνθρωποι που τα κάνουν αυτά, να ζητήσουν βοήθεια, να μην δίνουν την πληγή τους πάνω σε κάποιον άλλον».

Λένα Δροσάκη: «Αν είχα τον Πέτρο Φιλιππίδη απέναντί μου, δεν θα του έλεγα τίποτα. Με την πράξη μου μίλησα»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η ίδια επισήμανε ότι περίμενε μεγαλύτερη στήριξη από τον κλάδο της. «Περίμενα πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή. Δεν μπορεί να μην παίρνουν θέση και πλευρά κάποιοι άνθρωποι. Άνθρωποι που έχουν κακοποιηθεί και δεν έχουν μιλήσει, φοβούνται».

Κλείνοντας, η ηθοποιός αναφέρθηκε και στη συνεργασία που είχε ο σύζυγός της, Αλέξανδρος Μπουρδούμης με τον Πέτρο Φιλιππίδη στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» της ΕΡΤ1: «Εξ αρχής ήταν δύσκολο για εκείνον όταν έμαθε για αυτή τη συνεργασία. Το ήξερε και δούλευε μαζί του… Ήταν δύσκολο. Βέβαια, είναι υπέροχος ο Αλέξανδορς γιατί ποτέ δεν το μοιράστηκε και ποτέ δεν μου το φόρτωσε».

Η Λένα Δροσάκη συμπλήρωσε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν προσπάθησε ποτέ να έρθει σε επικοινωνία μαζί της, ενώ αν τον έβλεπε μπροστά της δεν θα του έλεγε τίποτα. Η μαμά της ήταν η μόνη από την οικογένεια που ήξερε από την αρχή τι είχε συμβεί, ενώ στα τρία αδέλφια της δεν είχε πει τίποτα, γιατί δεν ήξερε πώς θα αντιδράσουν.

Όλες οι ειδήσεις

The Queen’s Gambit: Η σκακίστρια Gaprindashvili μηνύει το Netflix - Το αστρονομικό ποσό που ζητά

Γιάννης Πουλόπουλος: «Πουλάμε το ξενοδοχείο» αποκαλύπτει η σύζυγός του, έναν χρόνο μετά το θάνατό του

Ελένη Φουρέιρα: Λύγισε στην πρώτη συναυλία της μετά τον θάνατο του Mad Clip - «Μας ακούς;»

Johnny Depp: Αρχεία αποκαλύπτουν την εγκατάλειψη που βίωσε ως παιδί - Η χρήση ναρκωτικών από τα 11

Καίτη Γαρμπή για επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα: «Η δύναμη της ψυχής της είναι ολοφάνερη»

MeTooΣίσσυ ΧρηστίδουΠέτρος ΦιλιππίδηςΛένα Δροσάκη