Lifestyle|29.09.2021 17:08

Ευλαμπία Ρέβη: «Η ενημέρωση στο OPEN είναι "καθαρή", έγκυρη και δεν γίνεται κίτρινη»

Newsroom

Το πρωί της Τετάρτης (29/9), η Ευλαμπία Ρέβη έκατσε στον καναπέ της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και μίλησε για το πως έγινε δημοσιογράφος, αλλά και τις δυσκολίες που έχει συναντήσει στο ρεπορτάζ. «Ο δημοσιογράφος καταγράφει την είδηση, δεν τη διαμορφώνει. Κρατάς μία απόσταση για να μπορείς με ψυχραιμία ν' αξιολογήσεις τα γεγονότα και στη συνέχεια να τα λες. Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ. Προφανώς και έχουμε συναισθήματα. Και ναι, μπροστά στην τραγωδία, κάθε δημοσιογράφος και όχι μόνο εγώ, θα συγκινηθεί και τη μάνικα θ' αρπάξει για να σβήσει τη φωτιά, αν χρειαστεί. Είναι άλλο αυτό κι άλλο να το κάνεις αυτό για να πουλήσεις. Να εμπορευματοποιήσεις την είδηση και να γίνεις κίτρινος» ανέφερε, αρχικά, η Ευλαμπία Ρέβη.

Και συνέχισε: «Δεν είμαι μόνο εγώ. Είμαστε μία πολύ μεγάλη ομάδα εδώ στο κανάλι. Είμαστε μία οικογένεια στην ενημέρωση και ο καθένας από το δικό του μετερίζι εργάζεται σκληρά. Στο OPEN δεν είμαστε κίτρινοι. Είναι πάρα πολύ "καθαρή" και έγκυρη η ενημέρωση μας. Έχει συγκεκριμένες αξίες. Φαίνεται και από το δελτίο ειδήσεων. Δε θα βάλουμε μουσική στα βίντεο. Δεν υπάρχει αυτή η δραματοποίηση της είδησης. Κι όλα αυτά, εξαιτίας του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, που έχει δώσει μία συγκεκριμένη δημοσιογραφική ταυτότητα που σέβεσαι τις αρχές και τη δεοντολογία. Και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από το σλόγκαν των ειδήσεων που είναι "Το ακούσατε πρώτα στο OPEN, είναι γεγονός". Κάθε μέρα αυτός ο αγώνας δίνεται και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο που μπορούμε».

T

Κάθε πρωί στις 6:00, στο OPEN, ο Άκης Παυλόπουλος και η Ευλαμπία Ρέβη, δίνουν το ειδησεογραφικό στίγμα της ημέρας. Με ρεπορτάζ από την καρδιά των γεγονότων, καλεσμένους στο στούντιο τους πρωταγωνιστές της επικαιρότητας, διεθνείς ανταποκρίσεις από τα μεγάλα κέντρα των εξελίξεων και θέματα από όλο το φάσμα της πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής.

«Η παρουσίαση δεν είναι επάγγελμα. Είναι μία ιδιότητα. Εγώ είμαι δημοσιογράφος. Θα το πιάσω ξανά το μικρόφωνο, αν υπάρχει ένα γεγονός που θέλω να το καταγράψω. Δεν θα με σταματήσει το στούντιο. Όποτε μου το ζητήσει το OPEN, θα το κάνω. Δε θεωρώ ότι είναι κάτι μόνιμο. Το βλέπω απλώς ότι δοκιμάζομαι και εκεί. Το ρεπορτάζ μου το συνεχίζω. Είμαι στο ethnos.gr και γράφω κάθε μέρα. Μου αρέσει γιατί είναι κάτι διαφορετικό και εξελίσσομαι, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου το πρωινό ξύπνημα. Με παίρνουν αρκετοί συνεργάτες μας κάθε μέρα για να με ξυπνήσουν. Πολλές φορές με έχουν γλιτώσει γιατί με έχουν ξυπνήσει στο παρά πέντε».

Για τον Άκη Παυλόπουλο, είπε: «Είναι εξαιρετικά λίγα τα λόγια που μπορώ να πω για να τον περιγράψω. Είναι ένας πάρα πολύ ήρεμος και καλός συνάδελφος. Ότι απορία μπορεί να έχω, μιλάμε και με βοηθάει. Μου αφήνει χώρο. Σέβεται τη δημοσιογραφική μου ταυτότητα. Γελάμε».

Από το 2016 μέχρι και σήμερα, η Ευλαμπία, εκτός από το OPEN, εργάζεται και στο «Έθνος» ως αστυνομική συντάκτρια. Αρχικά στην εφημερίδα και αργότερα στο σάιτ. «Είχα αυτή την ευλογία. Είναι ότι πιο όμορφο έχω βιώσει σε αυτό τον χώρο. Να πετύχω μία ιστορική καθημερινή εφημερίδα, με αξιόλογους συνεργάτες. Ν' αποκτήσω εκεί μία ιδιότητα, εκείνης της αστυνομικής συντάκτριας. Με αγκάλιασαν, με βοήθησαν και γνώρισα τα "τέρατα" των εφημερίδων. Με καθόρισε πάρα πολύ στη δημοσιογραφική πορεία μου».

Όλες οι ειδήσεις

Πρεμιέρα Τζέιμς Μποντ: Η «ολόχρυση» Kate Middleton επισκίασε τον γοητευτικό Daniel Craig

Angelina Jolie - Brad Pitt: «Με εντυπωσίασε η ασφάλεια του κάστρου τους» λέει ο Σομελιέ Γιάννης Μακρής

Leni Klum - Lila Moss: Οι κόρες δύο διάσημων μοντέλων κερδίζουν το στοίχημα στις πασαρέλες

Φαίη Σκορδά: Η επιστροφή του Γιώργου Λιάγκα και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γάμου

Ρίκα Διαλυνά: «Ο σεισμός της Κρήτης ήταν τρομακτικός, έβγαινε ο κόσμος στον δρόμο και ούρλιαζε»

Άκης ΠαυλόπουλοςΕυλαμπία ΡέβηOPENΜπέττυ Μαγγίρα