Lifestyle|05.10.2021 11:23

Ο 90χρονος William Shatner, ο διάσημος κυβερνήτης Κερκ του Σταρ Τρεκ, θα ταξιδέψει στο διάστημα

Newsroom

Η θρυλική ατάκα «Beam me up, Scotty» θα ακουστεί και στο πραγματικό διάστημα; Ο Γουίλιαμ Σάτνερ (William Shatner), ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον κυβερνήτη Κερκ στο θρυλικό Σταρ Τρεκ, θα συμμετάσχει στην επόμενη αποστολή στο διάστημα της Blue Origin στις 12 Οκτωβρίου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα η εταιρεία.

Στη μικρή οθόνη ο Γουίλιαμ Σάτνερ ξεκίνησε την παρουσία του με τη σειρά «For the People» (1965) και το επόμενο έτος συναντήθηκε με τη διασημότητα, όταν ανέλαβε το ρόλο του κυβερνήτη Κερκ (Captain James T. Kirk) στο σίριαλ «Star Trek», που παρακολουθούσε τις περιπέτειες του πληρώματος του αστρόπλοιου «U.S.S. Enterprise» στο αχανές σύμπαν κατά τον 23ο αιώνα. Η επιστημονικής φαντασίας αυτή σειρά έκανε πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου 1966 και διήρκεσε τρεις σεζόν, γνώρισε όμως πολλές επαναλήψεις και τεράστια επιτυχία. Ο Σάτνερ συνέχισε να ερμηνεύει με μεγάλη επιτυχία τηλεοπτικούς χαρακτήρες (όπως του βετεράνου αστυνομικού στο σίριαλ «T. J. Hooker»), ενώ παράλληλα εξέδιδε βιβλία και ηχογραφούσε αρκετούς μουσικούς δίσκους.

Γουίλιαμ Σάτνερ - O γηραιότερος... ηθοποιός που θα ταξιδέψει στο διάστημα

«Ακούω να μιλάνε για το διάστημα εδώ και πολύ καιρό, άδραξα την ευκαιρία να το δω ιδίοις όμμασι», είπε ο Σάτνερ, σε ένα δελτίο τύπου της Blue Origin. «Τι θαύμα», συμπλήρωσε ο Καναδός ηθοποιός, Γουίλιαμ Σάτνερ ο οποίος θα γίνει, σε ηλικία 90 ετών, ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Η Blue Origin ανέφερε επίσης ότι μια εκ των αντιπροέδρων της εταιρείας, η Όντρεϊ Πάουερς, θα συμμετάσχει στην αποστολή.

Τον Σάτνερ και την Πάουερς θα συνοδεύσουν, στον πύραυλο New Shepard, ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της Nasa και συνιδρυτής της Planet Labs, μιας αμερικανικής εταιρείας που φωτογραφίζει καθημερινά τη Γη σε στιγμιότυπα υψηλής ευκρίνειας με τη βοήθεια δορυφόρων και ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της Medidata Solutions, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα λογισμικά παρακολούθησης κλινικών δοκιμών για τις φαρμακοβιομηχανίες, την οποία εξαγόρασε το 2019 η Dassault Systèmes.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί τρεις μήνες μετά την αποστολή, κατά τη διάρκεια της οποίας η εταιρεία μετέφερε τους τέσσερις πρώτους επιβάτες της, μεταξύ αυτών τον ιδρυτή της Τζεφ Μπέζος.

Η απογείωση έχει προγραμματιστεί να γίνει από το δυτικό Τέξας, στις 13.30 τοπική ώρα (11.30 ώρα Ελλάδας).

Όλες οι ειδήσεις

Συγκίνησε η Νένα Μεντή για τον πρώτο της σύζυγο: «Πέθανε σε ηλικία 34 ετών, δεν υπάρχει αυτό το σοκ»

Σώτη Τριανταφύλλου: «Συχνά μου έρχεται να φωνάξω: Ξυπνήστε, βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει»

Ursula Corbero: Έκλαψαν και οι πέτρες - Η «Τόκιο» λέει αντίο στο La Casa de Papel

Σασμός - Επόμενα επεισόδια: Η γιαγιά Ειρήνη βλέπει την εγγονή της να φιλιέται με τον Αστέρη

διάστημαΣταρ ΤρεκBlue OriginΓουίλιαμ Σάτνερ