Lifestyle|09.10.2021 17:22

Gwen Shamblin: Η γκουρού της διαιτολογίας που υποσχόταν ότι ο Χριστός αδυνατίζει

Newsroom

Ο Τζο Λάρα (Joe Lara), κινηματογραφικός και τηλεοπτικός ηθοποιός που είχε γίνει διάσημος ενσαρκώνοντας τον Ταρζάν, στη σειρά «Tarzan: The Epic Adventures» έχασε τη ζωή του σε ηλικία 58 ετών. Ο ηθοποιός βρισκόταν σε μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος με τη σύζυγό του και πέντε επιβαίνοντες που συνετρίβη τον περασμένο Μάιο στην πολιτεία Τενεσί, με τα σωστικά συνεργεία να μην τρέφουν πλέον καμία ελπίδα πως πρόκειται να βρουν επιζήσαντες. Ελάχιστοι ίσως κατάλαβαν ότι ο «σταρ» του δυστυχήματος τελικά ήταν η σύζυγος του ηθοποιού και όχι εκείνος! Ο λόγος για την Γκουέν Σάμπλιν (Gwen Shamblin), τη διαιτολόγο-φαινόμενο (απάτης) που διακήρυττε ότι ο παράδεισος ανήκει μόνο στους αδύνατους και ότι ο Θέος... αδυνατίζει!

Γκουέν Σάμπλιν: Η γκουρού της διαιτολογίας – Ο παράδεισος ανήκει στους αδύνατους, ο Χριστός αδυνατίζει

Την ιστορία της διηγείται ένα νέο ντοκιμαντέρ του HBO με τίτλο «The Way Down: God, Greed and the Cult of Gwen Shamblin» και είναι κάτι πρωτοφανές ακόμα και για τα ιστορικά της... Αμερικής. Η δίαιτα της Γκουέν ήταν η έμπρακτη απόδειξη της αγάπης που έχουμε προς τον Ιησού Χριστό, ο οποίος υπέφερε για μας επάνω στο Σταυρό. Εμείς δεν μπορούμε να υποφέρουμε για να στερηθούμε ένα χάμπουργκερ; Συνήθιζε να ρωτάει η γκουρού του αδυνατίσματος, που αντί να καταλήξει στο γραφείο του εισαγγελέα, έκανε χρυσές δουλειές αδυνατίζοντας τους Αμερικανούς.  Η διαιτολόγος και ιδρύτρια της Ευαγγελικής Εκκλησίας Remnant Fellowship αδυνάτιζε με τον Θεό στο πλευρό της, καταγγελίες όμως μιλούν για απληστία, ξυλοδαρμούς, κακοποίηση και το θάνατο ενός μικρού παιδιού.

Gwen Shamblin

Στις αρχές της δεκαετίας του 80, η ξανθιά Γκουέν Σάμπλιν από το Τενεσί με μάστερ στη διαιτολόγια υποσχόταν, όπως όλοι συνάδελφοί της, γρηγόρη και μαζική απώλεια κιλών. Όμως ο δικός της ο τρόπος η προσέγγιση της είχε κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους και τη βοήθεια του Θεού και της προσευχής. Πολύ σύντομα, το πρώτο της βιβλίο «The Way Down Diet» ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο πωλήσεις και το πρόγραμμά της σάρωνε ... ήταν η πλέον επιτυχημένη «χριστιανική» απώλεια βάρους.

Στον Λάρι Κινγκ το 1998 ισχυρίστηκε ότι για το περιττό βάρος δεν ευθύνεται ούτε το λίπος, ούτε η ζάχαρη, ούτε το υπερβολικό φαγητό, αλλά η έλλειψη προσευχής. Σύμφωνα με τη γκουρού της διαιτολογίας, αυτό που έλειπε ήταν η νηστεία και η κατανάλωση τροφής για λόγους επιβίωσης και όχι απόλαυσης. Έναν χρόνο αργότερα ίδρυσε την Remnant Fellowship Church και η ... βλακεία της ... συστηματοποιήθηκε. Η παράξενη μέθοδος για να χάνεις κιλά έγινε δόγμα και μία περίεργη αίρεση πήρε σάρκα και οστά.

Ζεύγος καταδικάστηκε για τον θάνατο 8χρονου έπειτα από συμβουλές της γκουρού του χριστιανικού αδυνατίσματος

Η γκουρού πλέον δίδασκε ότι κάθε δυσκολία της ζωής, από το διαζύγιο μέχρι το κάπνισμα, ήταν σημάδια θεϊκής οργής και οι θιασώτες της αίρεσης ενθαρρύνονταν να τρώνε μόνο όταν το στομάχι τους πονούσε, να αποφεύγουν την κλασική ιατρική και να «ξηλώνουν» τις τσέπες τους όταν η «εκκλησία» το απαιτούσε για τη βασανισμένη τους ψυχή!  Απαγορευόταν να έχουν επαφή με τα μέλη της οικογένειάς τους που δεν μοιράζονταν τα ίδια «πιστεύω». Τα παιδιά τους έκαναν μάθημα στο σπίτι και οι γονείς μπορούσαν να τα χτυπάνε και να τα τιμωρούν με λαστιχένια ραβδιά για να τα συνετίσουν.

Η καταδίκη ενός ζεύγους πιστών της σε ισόβια κάθειρξη για τον ξυλοδαρμό έως θανάτου του 8χρονου γιου τους το 2004 μετά από δικές της συμβουλές προκάλεσε ένα τεράστιο σκάνδαλο.  Τα πρώην μέλη της εκκλησίας την κατηγορούσαν πλέον για διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Το 2018 παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο τον τηλεοπτικό Ταρζάν Τζο Λάρα (Joe Lara), με τον οποίο και τελείωσε η ζωή της. 

Δεν φυλακίστηκε ποτέ για όσα έκανε, ενώ το «θεάρεστο» έργο της συνεχίζει η κόρη της.

Όλες οι ειδήσεις

Σπυριδούλα Καραμπουτάκη από MasterChef: «Το ροζ βίντεο με κατέστρεψε ψυχολογικά»

Eurovision: Στο Τορίνο ο τελικός του διαγωνισμού - Οι συμμετοχές για την ελληνική εκπροσώπηση

Madonna: Σήκωσε τη φούστα της στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον και έφερε πανικό

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Εχω δεχθεί πρoτάσεις για την πολιτική - Την Ελένη Ράντου την κυνήγησα και την κέρδισα»

Αθηνά Ωνάση: Για ψώνια στο Μονακό με φίλους της και χωρίς κανέναν σωματοφύλακα

κιλάδιαιτολόγοςδίαιταθρησκεία