Lifestyle|10.10.2021 13:01

Jung Ho-yeon: Πώς το Squid Game την έκανε mega star - Απέκτησε 15 εκατ. νέους ακολούθους και «χρυσά» συμβόλαια

Newsroom

Η Jung Ho-yeon ήταν ένα απλό μοντέλο στη Νότια Κορέα μέχρι που μπήκε στη ζωή της η σειρά-φαινόμενο του Netflix «Squid Game». Από τις πασαρέλες βρέθηκε στην υποκριτική και πλέον όλοι μιλούν για εκείνη. Η σειρά του Netflix έχει σκαρφαλώσει στην κορυφή του παγκόσμιου top 10 της πλατφόρμας και οι πρωταγωνιστές της έχουν γίνει διάσημοι σε... ένα βράδυ! Η Jung Ho-yeon, μετά από ένα επιτυχημένο δοκιμαστικό και χωρίς ιδιαίτερη προηγούμενη εμπειρία, πήρε τον ρόλο που άλλαξε τα πάντα στη ζωή της.

Η σειρά «Squid Game» πραγματεύεται την περιπέτεια ανθρώπων που συμμετέχουν σε διεστραμμένες εκδοχές παιδικών παιχνιδιών για να απαλλαγούν από τα υπέρογκα χρέη τους. Όσοι χάνουν, πεθαίνουν ή δολοφονούνται και ένας θα είναι ο νικητής. Το 27χρονο μοντέλο, παίζει τον ρόλο της Kang Sae-byeok, μίας νεαρής αποστάτριας από τη Βόρεια Κορέα, που παλεύει να βγάλει χρήματα με κάθε τρόπο για να βοηθήσει τον αδερφό της και να ξαναβρεθεί με την μητέρα της, η οποία βρίσκεται ακόμα στη Βόρεια Κορέα. Είναι αρκετά απόμακρη και στο παιχνίδι θα βρει έναν παλιό γνωστό της που τη θέλει νεκρή. Μπορεί όμως εκείνος να πεθάνει πρώτος!

T

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 17 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το Netflix έφτασε στην κορυφή της λίστας σε 90 χώρες μέσα σε μόλις 10 ημέρες. Ενώ το είδος της σειράς δεν είναι κάτι καινούργιο για το κοινό, τα εντυπωσιακά εφέ, η φωτογραφία, οι χαρακτήρες αλλά και η μελέτη της ανθρώπινης φύσης, της απελπισίας αλλά και της απληστίας, εντυπωσίασαν τους θεατές.

T
T
T

Jung Ho-yeon: Πώς το Squid Game την έκανε mega star - Απέκτησε 15 εκατ. νέους ακολούθους και συμβόλαιο με τη Louis Vuitton

Η Jung Ho Yeon ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το μόντελινγκ σε ηλικία 16 ετών. Σύμφωνα με το W Magazine, το 2013 διαγωνίστηκε στην τέταρτη σεζόν του Korea’s Next Top Model. Παρόλο που αποχώρησε από το δεύτερο επεισόδιο, η μανία της για τον στόχο της δεν την άφησε να τα παρατήσει. Επέστρεψε στο πέμπτο επεισόδιο, για να φτάσει να γίνει η δεύτερη φιναλίστ του διαγωνισμού μοντέλων.

Μετά την επιτυχία της στο Top Model, η Jung άρχισε να λαμβάνει όλο και περισσότερες δουλειές και έγινε ένα από τα αγαπημένα μοντέλα πασαρέλας των πιο γνωστών οίκων, όπως των Opening Ceremony, Chanel και Louis Vuitton. Έχει περπατήσει σε πολλές Εβδομάδες Μόδας, φιγουράρει συχνά στα πιο γνωστά περιοδικά μόδας και έχει κάνει διεθνή καριέρα. Στο ξεκίνημά της είχε δηλώσει ότι δεν είχε μάνατζερ. Είχε πιάσει μια δουλειά που της επέτρεπε να βρίσκεται κοντά σε ανθρώπους της μόδας και έκλεισε μόνη της το πρώτο κάστινγκ για τον εαυτό της. Αναφορικά με την ενασχόληση με την ηθοποιία, δηλώνει ότι σκέφτηκε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να επιστρέψει κάτι πίσω στον κόσμο.... και οι ταινίες είναι ο δικός της τρόπος. Τον Οκτώβριο ανακοινώθηκε ότι είναι η διεθνής πρέσβειρα της φίρμας Louis Vuitton.

T

Η γκάφα του Netflix με το Squid Game: Πραγματικός ο τηλεφωνικός αριθμός της σειράς

Το Netflix ανακοίνωσε ότι θα επεξεργαστεί ψηφιακά τα πλάνα της επιτυχημένης νοτιοκορεάτικης σειράς, Squid Game, ώστε να μην εμφανίζεται αριθμός τηλεφώνου, μετά τη διαμαρτυρία γυναίκας που ενημέρωσε ότι είναι κάτοχος του εν λόγω αριθμού και λαμβάνει χιλιάδες κλήσεις μετά την προβολή του επεισοδίου. Προκειμένου να συμμετέχουν στα παιχνίδια, οι πρωταγωνιστές καλούν συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό ο οποίος, όμως, είναι πραγματικός και ανήκει σε γυναίκα επιχειρηματία από τη Νότια Κορέα.

Η γυναίκα, που ζει στην πόλη Seongju, δήλωσε στα ΜΜΕ της χώρας της ότι, από την κυκλοφορία της σειράς, λαμβάνει χιλιάδες κλήσεις και μηνύματα «σε σημείο που μου είναι δύσκολο να συνεχίσω την καθημερινή ζωή». «Χρησιμοποιώ αυτόν τον αριθμό για περισσότερο από 10 χρόνια οπότε εξεπλάγην με όλες αυτές τις κλήσεις. Υπάρχουν περισσότεροι από 4.000 αριθμοί που έπρεπε να διαγράψω από το τηλέφωνό μου», είπε στο Money Today. Εξήγησε δε, ότι αρχικά δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε. «Στην αρχή δεν ήξερα το γιατί, αλλά ένας φίλος, μού είπε ότι ο αριθμός μου φαίνεται ως ο αριθμός κλήσης στο Squid Game για να συμμετάσχουν οι πρωταγωνιστές στα παιχνίδια. Και τότε το κατάλαβα».

T

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα απέρριψε μία προσφορά αποζημίωσης 5 εκατ. γουόν δηλαδή σχεδόν 4.200 δολ. Το Netflix δεν έχει σχολιάσει σχετικά, έχει παροτρύνει όμως τους οπαδούς της σειράς να μην καλούν τον συγκεκριμένο αριθμό. «Μαζί με την εταιρεία παραγωγής, εργαζόμαστε για να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας των σκηνών με αριθμούς τηλεφώνου όπου είναι απαραίτητο», δήλωσε την Τετάρτη το Netflix.

T

Όλες οι ειδήσεις

Ελένη Τσολάκη: «Το OPEN μού έδειξε εμπιστοσύνη - Είναι μία δύσκολη χρονιά, με μεγάλο ανταγωνισμό»

Olivier Rousteing: Ο επικεφαλής του Balmain αποκαλύπτει το σοκαριστικό του ατύχημα - Ήμουν τυχερός

Τάσος Ξιαρχό: «Ο πατέρας μου ήταν συχνά μεθυσμένος και μας κυνηγούσε με την καραμπίνα να μας σκοτώσει»

Σπυριδούλα Καραμπουτάκη από MasterChef: «Το ροζ βίντεο με κατέστρεψε ψυχολογικά»

Gwen Shamblin: Η γκουρού της διαιτολογίας που υποσχόταν ότι ο Χριστός αδυνατίζει

ΚορέαNetflixSquid Gameτηλεοπτική σειρά