Lifestyle|14.10.2021 17:18

Με δάκρυα επέστρεψε από το διάστημα ο 90χρονος William Shatner - «Απίστευτο το μπλε της Γης»

Newsroom

Αυτό το μπλε της Γης ήταν φανταστικό και το μαύρο μετά ... ήταν εκπληκτικό. Όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη θα έπρεπε να το ζήσουν αυτό» είπε μεταξύ άλλων με δάκρυα στα μάτια ο 90χρονος Γουίλιαμ Σάτνερ (William Shatner), ο γηραιότερος άνθρωπος που ταξίδεψε στο διάστημα... και επέστρεψε! Επανέλαβε τη θρυλική ατάκα «Beam me up, Scotty» άραγε; κανείς δεν θα το μάθει αλλά ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον κυβερνήτη Κερκ στο θρυλικό Σταρ Τρεκ, συμμετείχε στην αποστολήτης Blue Origin στο διάστημα στις 12 Οκτωβρίου.

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε πάρα πολύ συγκινημένος και παραδέχτηκε ότι είχε μια ανησυχία αν θα καταφέρει να αντέξει τις συνθήκες πίεσης του ταξιδιού. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εμπειρία που έχει ζήσει, είπε για το δεκάλεπτο ταξίδι στα αστέρια και αφού περιέγραψε με μεγάλη ένταση το μοναδικό μπλε χρώμα της Γης, αγκάλιασε συγκινημένος τον Τζεφ Μπέζος.

Στη μικρή οθόνη ο Γουίλιαμ Σάτνερ ξεκίνησε την παρουσία του με τη σειρά «For the People» (1965) και το επόμενο έτος συναντήθηκε με τη διασημότητα, όταν ανέλαβε το ρόλο του κυβερνήτη Κερκ (Captain James T. Kirk) στο σίριαλ «Star Trek», που παρακολουθούσε τις περιπέτειες του πληρώματος του αστρόπλοιου «U.S.S. Enterprise» στο αχανές σύμπαν κατά τον 23ο αιώνα. 

Η επιστημονικής φαντασίας αυτή σειρά έκανε πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου 1966 και διήρκεσε τρεις σεζόν, γνώρισε όμως πολλές επαναλήψεις και τεράστια επιτυχία. Ο Σάτνερ συνέχισε να ερμηνεύει με μεγάλη επιτυχία τηλεοπτικούς χαρακτήρες (όπως του βετεράνου αστυνομικού στο σίριαλ «T. J. Hooker»), ενώ παράλληλα εξέδιδε βιβλία και ηχογραφούσε αρκετούς μουσικούς δίσκους.

Γουίλιαμ Σάτνερ - 11 λεπτά στο Διάστημα και άντεξε!

Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας New Origin εκτοξεύτηκε περίπου 10 λεπτά πριν από τις 18.00 σήμερα από μια αγροτική περιοχή, στο δυτικό Τέξας και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το «σύνορο» του διαστήματος.

Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν άλλοι τρεις επιβάτες: ο πρώην μηχανικός της Nasa Κρις Μποσούιζεν, ο συνιδρυτής της εταιρείας Planet Labs, ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions και η Όντρεϊ Πάουερς, στέλεχος της Blue Origin, αρμόδια για τις πτήσεις και τη συντήρηση του διαστημοπλοίου.

Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη, με τη βοήθεια τριών αλεξιπτώτων.

Όλες οι ειδήσεις

Τhe Crown: Γυρίσματα στη θρυλική «Χριστίνα» του Ωνάση - H πριγκίπισσα Νταϊάνα και η ιστορία του γιοτ

Βλάσσης Μπονάτσος: Πριν από 17 χρόνια έφυγε από τη ζωή - Φάρσες, Απαράδεκτοι και η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Σπάνια συνέντευξη της Νόρας Βαλσάμη: «Πέθαναν όλες οι φίλες μου, Βουγιουκλάκη και Λάσκαρη»

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το Dune και η επική Τελευταία Μονομαχία με Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Αποκάλυψε την ασθένειά της - Δεν ξέρω για πόσο θα βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση

Γουίλιαμ ΣάτνερδιάστημαΤζεφ Μπέζος