Lifestyle|20.10.2021 15:19

Μιχάλης Οικονόμου – Γιώργος Μακρής: Μετά το σύμφωνο συμβίωσης, έρχεται η βάπτιση του γιου τους

Newsroom

Ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου, ο οποίος αυτή την περίοδο συμμετέχει στη σειρά «Τα Καλύτερά μας Χρόνια» της ΕΡΤ1, παντρεύτηκε με σύμφωνο συμβίωσης τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή. Οι δύο καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν ένα μικρό αγοράκι επισημοποίησαν τη σχέση τους.

Τα χαρτιά υπεγράφησαν σε δικηγορικό γραφείο και οι δυο τους ανακοίνωσαν το ευτυχές γεγονός μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram. Αρκετοί celebrities της εγχώριας showbiz έδωσαν δημόσια τις ευχές τους στο ζευγάρι, ανάμεσά τους η Τόνια Σωτηροπούλου, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Δημήτρης Μοθωναίος και η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Οι δύο ηθοποιοί είναι ζευγάρι από το 2015. «Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε πριν από πέντε χρόνια, όταν εγώ έβγαινα ξανά στο φως έπειτα από μία περίεργη περιπλάνηση, έχοντας χάσει τον προσανατολισμό μου στη ζωή» είχε εξομολογηθεί ο Μιχάλης Οικονόμου στη Vogue. «Ήταν μια σκοτεινή, εσωστρεφής περίοδος, που ήμουν ανίσχυρος απέναντι στις προσωπικές μου αδυναμίες, κάτι που με επηρέασε και επαγγελματικά. Η βαθύτερη αιτία αυτού είχε να κάνει με το ότι δεν με είχα αποδεχτεί πλήρως, κουβαλούσα πολλά κρυμμένα μυστικά και γι’ αυτό δεν μπορούσα να συνδεθώ πραγματικά με τους δικούς μου ανθρώπους και με μια κοινωνία που θεωρούσε τη σεξουαλικότητά μου ταμπού. Στην προσπάθειά μου να γίνω αποδεκτός, να αποτινάξω τις ταμπέλες και το στίγμα, έχανα τον εαυτό μου» πρόσθεσε.

T

Η βάπτιση του γιου τους

Σύμφωνα με την Espresso, ο γιος τους γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού και οι δύο μπαμπάδες του αποφάσισαν να του δώσουν το συγκεκριμένο όνομα, αφού είναι ένας πραγματικός νικητής της ζωής. Η βάπτιση του μικρού έχει προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα, με τους γονείς του να κρατούν ωστόσο μυστική την ακριβή ημερομηνία του μυστηρίου, αφού η επιθυμία τους είναι να μην τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας στην προκειμένη περίπτωση.

To 2018, ένας άνθρωπος του στενού συγγενικού τους κύκλου έφερε στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο όμως δεν μπορούσε να μεγαλώσει κι έτσι το παιδί θα έπρεπε να ζήσει σε κάποιο ίδρυμα. Οι δυο τους αποφάσισαν να υιοθετήσουν το μικρό αγόρι και μέσα από νομικές διαδικασίες κατόρθωσαν να πάρει ο ένας από τους δυο την συγγενική επιμέλεια του παιδιού που εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο μεγαλώνει με δυο πατεράδες.

Η ιστορία τους δείχνει ότι η κοινωνία είναι έτοιμη και έφτασε η ώρα να δημιουργηθεί νομικό πλαίσιο, «όχι γιατί είναι απλώς δικαίωμα των ομοφύλων ζευγαριών να έχουν κι αυτά ένα παιδί, αλλά επειδή κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να μεγαλώνει χωρίς αγκαλιά».

Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και πολλές φορές έχουν μιλήσει για τη σχέση τους αλλά και την απόφασή τους να υιοθετήσουν το μικρό αγόρι. «Δε μεγαλώνουμε αυτό το παιδί ακτιβιστικά ή εγωιστικά, για να διαδηλώσουμε ότι οι γκέι μπορούν να μεγαλώσουν και αυτοί ένα παιδί φυσιολογικά. Το κάνουμε πρωτίστως γιατί έτσι νιώθουμε, γιατί το έχουμε εμείς ανάγκη, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Ξέρουμε ότι θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους αυτή η μοιρασιά, ότι σώζουμε ένα μικρό πλάσμα από τις κακοτοπιές του ιδρύματος στο οποίο θα κατέληγε».

Μιχάλης Οικονόμου: «Δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο γιατί η πολιτεία δεν μας δίνει ακόμη το δικαίωμα»

Σε ένα διευκρινιστικό Instastory, ο Μιχάλης Οικονόμου διευκρίνισε ότι δεν παντρεύτηκε αλλά υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή, καθώς η πολιτεία δεν το επιτρέπει ακόμα. Αφού ευχαρίστησε για τις ευχές όλων, εξήγησε: «Όχι δεν παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο, γιατί η πολιτεία δεν μας δίνει το δικαίωμα ακόμα να το κάνουμε. Υπογράψαμε απλά ένα σύμφωνο συμβίωσης, άσχετα που εμείς από τη χαρά μας λέμε πως παντρευτήκαμε αφού δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο να κάνουμε από αυτό.

Ελπίζουμε σύντομα όλα τα ζευγάρια σε αυτή τη χώρα να έχουν τα ίδια δικαιώματα, όχι μόνο για γάμο, μα και για τεκνοθεσία. Για να είμαστε και εμείς και τα παιδιά μας εξασφαλισμένοι, και στην ζωή και στην απώλεια. Ας είμαστε οι εαυτοί μας άφοβα, η αγάπη δεν κρύβεται».

Όλες οι ειδήσεις

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής

Αννίτα Πάνια: Πρεμιέρα για το «Ανοιχτά» με πρώτη καλεσμένη την Άννα Βίσση - Οι σημειώσεις του Καρβέλα

Νίκος Μπάρκουλης: Το bullying λόγω του πατέρα του και η ασθένεια που τον ταλαιπώρησε

Ενοχλημένη η Υρώ Μανέ: «Δεν έχω σχέση με την Τούρτα της Μαμάς, είναι μυθεύματα»

Celine Dion: Με σπασμούς λίγο πριν την πρεμιέρα στο Λας Βέγκας - Η ακύρωση και η μυθική αμοιβή για το σόου

σύμφωνο συμβίωσηςβάπτισηγάμοςΜιχάλης ΟικονόμουΓιώργος Μακρήςlgbtq