Lifestyle|27.10.2021 09:27

Μιμή Ντενίση: «Εμένα δεν με έφτιαξε κανένας, δεν έχω κάτι να φοβηθώ» - Η Σμύρνη και η απώλεια

Newsroom

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχθηκε στο «The 2night Show» (26/10) τη λαμπερή ηθοποιό Μιμή Ντενίση. Μεταξύ άλλων, Η Μιμή Ντενίση αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για τη νέα της ταινία-υπερπαραγωγή «Σμύρνη μου αγαπημένη», ενώ μίλησε για την κόρη της, για τη θεατρική της πορεία, αλλά και για τον ξαφνικό χαμό της μητέρας της.

«Υπήρξαν στιγμές που πικράθηκα και που είπα γιατί τόση αδικία σε εμένα. Ο χώρος έχει πάρα πολλούς ανθρώπους αμόρφωτους, ακαλλιέργητους, ατάλαντους και κακούς. Γιατί τα βάζουν με μια γυναίκα, που έχει τις γνώσεις και τις ικανότητες σε διάφορους τομείς; Επειδή διαβάζω ιστορία, ξέρω ότι αυτό έχει γίνει σε πολύ μεγαλύτερες προσωπικότητες από αρχαιοτάτων χρόνων. Όποιος ξεχώριζε σε αυτήν την χώρα, έπρεπε να του ροκανίζουμε λίγο τα πόδια.» ανέφερε η Μιμή Ντενίση.

Μιμή Ντενίση: «Δεν μπορείς να με κλονίσεις γιατί ξέρω τη δουλειά μου»

«Είτε μπαίνεις σε αυτό το τριπάκι και σκέφτεσαι ποιος με έχει βρίσει και να πάρω αυτόν τον δημοσιογράφο, είτε δεν μπαίνεις καθόλου στη διαδικασία - κι εγώ δεν μπήκα καθόλου. Σαν χαρακτήρας λένε πως είμαι Βούδας, δεν μπαίνω σε αυτήν την διαδικασία. Γύρω μου μπορεί να χτυπιούνται και να λένε να τον πας αυτόν στο δικαστήριο αλλά εγώ λέω όχι, δεν υπάρχει αυτό. Κάθομαι και λέω τι ξέρει αυτός και τι εσύ. Είναι θέμα γνώσης κι όχι υπεροψίας… Δεν μπορείς να με κλονίσεις γιατί ξέρω την δουλειά μου» είπε η Μιμή Ντενίση. «Ξέρω τη δουλειά μου καλά, αν δεν ξέρεις τη δουλειά σου καλά, γιατί είσαι η γυναίκα του καναλάρχη ή του θεατρώνη, γιατί κάποιος άλλος σε έφτιαξε τότε θα "λυγίσεις". Εμένα δεν με έφτιαξε κανένας δεν έχω κάτι να φοβηθώ».

Σμύρνη μου αγαπημένη - «Είναι η ακριβότερη παραγωγή μέχρι τώρα στην Ελλάδα»

Μιλώντας για τα επαγγελματικά της και το τελευταίο της «παιδί», την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» δήλωσε ότι «νομίζω ότι είναι η ακριβότερη παραγωγή μέχρι τώρα στην Ελλάδα». Παραδέχθηκε ότι το budget κόστισε πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ότι το κράτος δεν έδωσε χρήματα γενναιόδωρα. «Η ταινία αυτή θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το ελληνικό κράτος. Έρχεται η "μαύρη επέτειος" του '22. Δεν έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι άλλο. Είναι μια ταινία διεθνής και πάρα πολύ αντικειμενική. Λέει τα στραβά της Ελλάδας, της Ευρώπης» πρόσθεσε.

Η Ντενίση είπε ότι έχει όραμα για την Ελλάδα και αυτό είναι να «εξάγουμε πολιτισμό». «Εγώ δεν θέλω ξένοι σκηνοθέτες να έρχονται στην Επίδαυρο και να παίρνουν ένα εκατομμύριο, θέλω τους Έλληνες σκηνοθέτες να τους στέλνουμε "έξω". Οι ξένοι έχουν μεγαλύτερο όραμα για την Ελλάδα από εμάς εδώ. Είναι λες και έχουμε κόμπλεξ. Είμαστε εδώ κλεισμένοι και τα λέμε μεταξύ μας. Εγώ αυτό δεν το έχω».

Αυτό που απέφυγε στο επάγγελμα ήταν οι κακίες και οι ίντριγκες. Η ίδια δεν μπήκε ποτέ στα κυκλώματα και κατηγόρησε ευθέως τα Μέσα ότι πολλές φορές δημιούργησαν «τέρατα» αποθεώνοντας ανθρώπους που έκαναν επιτυχίες σε θέατρα με «8 μόνο σειρές».

Η Μιμή Ντενίση είπε ότι σέβεται τους δημοσιογράφους που στήνονται για μια δήλωση γιατί ξέρει ότι κάνουν μια δουλειά και έχουν οικογένεια να συντηρήσουν. Και όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει αυτό να το σεβαστείς. Είπε δε ότι όταν θέλει κάποιος επώνυμος να κρύψει κάτι, μπορεί. Εξομολογήθηκε στη συνέχεια πως στην προσωπική της ζωή ό,τι θέλησε να κρατήσει κρυφό το κράτησε, αν και αυτό σήμαινε πως δεν το ζούσε εκείνη τη στιγμή όπως το ήθελε. Είπε μάλιστα ότι λόγω δημοσιότητας έφυγε από τη ζωή της ένας άνθρωπος που δεν άντεξε όλη τη διαδικασία.

Η μεγάλη απώλεια της Μιμής Ντενίση και η λατρεία στην κόρη της

Η Μιμή Ντενίση αναφέρθηκε και στην «βαριά απώλεια», όπως τη χαρακτήρισε, της μητέρας της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είχα μία μάνα, αυτή είναι η τεράστια απώλεια της ζωής μου, καθόλου δεν το έχω ξεπεράσει, καθόλου δεν το έχω συνηθίσει. Ήταν το στήριγμά μου και το έχασα».

Παράλληλα, όμως, μίλησε για το «πιο όμορφο κεφάλαιο στη ζωή της», την κόρη της, την Μαριτίνα. «Είναι μία γλύκα, μία απόλαυση, είναι κωμικός, έχει πολύ γέλιο. Έχει ωριμάσει στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο αλλά θα με πάρει κάθε δύο ώρες και θα μου πει "πώς θα φτιάξω τη μηλόπιτα;", "μαμά, έχω μία αλλεργία"» είπε η Μιμή Ντενίση για την κόρη της.

Όλες οι ειδήσεις

Ανδρέας Μικρούτσικος: Τα νεότερα για την υγεία του και το εξιτήριο - «Έχω σπάσει όλα τα κοντέρ»

Πρεμιέρα για το «Glam Wars στο OPEN - H μάχη της ομορφιάς ξεκινάει

Angelina Jolie: Στην πρεμιέρα των Eternals στη Ρώμη - Δεν την αγγίζουν τα σχόλια για τις αποτυχημένες τρέσες

Joanne: Η εκφυλιστική ασθένεια που επηρεάζει την όρασή της και το «δώρο» του The Voice

Μιμή ΝτενίσηΣμύρνημικρασιατική καταστροφήταινίαηθοποιός