Lifestyle|23.11.2021 11:28

Φαίη Κοκκινοπούλου: Οργισμένη με τον ανεμβολίαστο Άρη Σερβετάλη - «20 άνθρωποι μένουν άνεργοι»

Newsroom

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Άρη Σερβετάλη, πρωταγωνιστή της θεατρικής παράστασης «Ρινόκερος», να αποχωρήσει καθώς δεν ήθελε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους. Η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου σχολίασε την απόφαση του Σερβετάλη με μια ανάρτηση στο Facebook.

Αναφερόμενη στον συνάδελφό της είπε ότι ήταν ο μόνος ανεμβολίαστος στην παράσταση, ενώ τόνισε και τις συνέπειες που θα έχει για άλλους εργαζόμενους στο έργο η αποχώρησή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως παλιότερα ο Άρης Σερβετάλης, μιλώντας στο ένθετο Secret της εφημερίδας «Παραπολιτικά», είχε αναφέρει για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού: «Είμαι πολύ επιφυλακτικός επειδή διαφημίζεται σαν σωτήρας και νομίζω πως θα είμαι από τους τελευταίους που θα το κάνουν».

Φαίη Κοκκινοπούλου για Σερβετάλη: Ο καλοπληρωμένος συνάδελφος αρνήθηκε την πρόταση της παραγωγής 

«Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει.

Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν! Ο καλοπληρωμένος συνάδερφος αρνήθηκε και πάλι.

Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι. Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε».

 

Η θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», έριξε αυλαία, καθώς αποχώρησε ο πρωταγωνιστής Άρης Σερβετάλης. Η απόφασή του έρχεται μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων, τα οποία αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα, στα οποία έμπαιναν με rapid test. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι είναι άνθρωποι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ίσοι απέναντι στην Τέχνη. Ο παραγωγός σεβάστηκε την απόφαση του ηθοποιού και παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο αν η παράσταση θα συνεχιστεί με άλλον πρωταγωνιστή ή θα σταματήσει τελείως.

Άρης Σερβετάλης στον Ρινόκερο του Ιονέσκο - Οι κάτοικοι μιας πόλης μεταμορφώνονται σε ρινόκερους

Στον «Ρινόκερο» ο Ιονέσκο εκφράζει όλη την αγωνία του για την πορεία και την μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους σε φανατικά, επιθετικά όντα, σε βίαια όργανα μιας ολοκληρωτικής εξουσίας που έχοντας αναπτύξει ως υπέρτατη κοινωνική συμπεριφορά το «ένστικτο της αγέλης» μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε άβουλα και καταστροφικά πλάσματα που εκμηδενίζουν και σκοτώνουν  το όνειρο για μια κοινωνία ελεύθερη και δημιουργική.

Το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Ο Ρινόκερος» με πρωταγωνιστή τον ‘Αρη Σερβετάλη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, αφιλοξενούνταν στο θέατρο Κιβωτός. Στη διανομή συμμετείχαν και οι ταλαντούχοι ηθοποιοί: Στέλιος Ιακωβίδης, Αναστασία Στυλιανίδη, Ροζαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Πάνος Παπαδόπουλος, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Κελέση.

Στον «Ρινόκερο» ο Ιονέσκο εκφράζει όλη την αγωνία του για την πορεία και την μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους σε φανατικά, επιθετικά όντα, σε βίαια όργανα μιας ολοκληρωτικής εξουσίας που έχοντας αναπτύξει ως υπέρτατη κοινωνική συμπεριφορά το «ένστικτο της αγέλης» μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε άβουλα και καταστροφικά πλάσματα που εκμηδενίζουν και σκοτώνουν το όνειρο για μια κοινωνία ελεύθερη και δημιουργική. Οι κάτοικοι μιας πόλης μεταμορφώνονται σε ρινόκερους.

Τελικά ο μόνος που δεν υποκύπτει σε αυτή τη μαζική μεταμόρφωση είναι ο Μπερανζέ. Μια πανανθρώπινη μορφή που υπερασπίζεται με πάθος τον πολιτισμό, την επιθυμία για ελευθερία και το δικαίωμα του να είναι διαφορετικός. Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Ιονέσκο, o «Ρινόκερος» ένα έργο που αντιτίθεται σε κάθε μαζική υστερία, σε κάθε επιδημία που καλύπτεται κάτω από τον μανδύα της λογικής και των ιδεών. Είναι ένα έργο που αποκαλύπτει τις κοινωνικές αρρώστιες που με άλλοθι τις ιδεολογίες μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε επιθετικό ζώο.

εμβόλιο κορονοϊόςεμβόλιοπαράστασηΆρης ΣερβετάληςΚορονοϊόςΦαίη Κοκκινοπούλουρινόκερος