Lifestyle|03.12.2021 12:15

Χρήστος Δάντης: «Έτρωγα bullying γιατί άκουγα Καζαντζίδη» - Η απώλεια του αδερφού του, οι τέσσερις γάμοι και τα διαζύγια

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ανοιχτά» της Αννίτας Πάνια βρέθηκε ο Χρήστος Δάντης, ο οποίος θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια στην Καισαριανή, ενώ αποκάλυψε για πρώτη φορά ποια είναι η σχέση του με τον πατέρα του. 

«Ο πατέρας μου έχει έρθει σε εκπομπή σου, σε ηλικία 55 ετών. Είχε παρουσιάσει δύο του τραγούδια στο «Χρυσό Κουφέτο». Ήταν πολύ καλός, λαϊκός τραγουδιστής κι επειδή ένιωθε αδικημένος. Ήθελε ξαφνικά στα 55 να πραγματοποιήσει το όνειρό του, γιατί ο γιο του ήταν αυτός που ήταν» ανέφερε ο τραγουδιστής και συνέχισε: «Οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι και πολύ άσχημα. «Τον πατέρα μου τον συνάντησα μετά από χρόνια. Από τα πεντέμιση τον ξαναείδα στα 20. Είχαμε μιλήσει μια φορά στο τηλέφωνο. Μόλις έβγαινα στο τραγούδι. Με ενοχλούσε πολύ αυτό». 

Αργότερα, ο Χρήστος Δάντης συγκινήθηκε, όταν μίλησε για την απώλεια της μητέρας του και του αδερφού του και παραδέχτηκε πως ο τελευταίος τον επηρέασε τόσο σε προσωπικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο. «Ο θάνατος του αδερφού είναι πολύ πρόσφατος. Μου έμαθε πάρα πολλά. Ήμασταν πάρα πολύ αγαπημένοι μέχρι ν' αρρωστήσει. Όταν αρρώστησε, υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Τον ταλαιπώρησε πολύ στη ζωή του κι από τα 38 του δεν ήταν πια ο ίδιος ο Σάββας. Τον έριξε πάρα πολύ. Έκοβε τα φάρμακα κι εμείς θυμώναμε. Ειδικότερα τον κρατούσε η μάνα μας. Από τότε που πέθανε η μητέρα μας, εκεί τον χάσαμε όλοι. Δεν ξέραμε που βρίσκεται. Αποξενωθήκαμε. Κι εγώ κι οι αδερφές μας ήμασταν δίπλα στον Σάββα. Δεν τον βρίσκαμε. Κάποια στιγμή έβαλα ντετέκτιβ για να βρει που βρίσκεται και τι κάνει». 

Το τραγούδι «Δεν υπάρχει Θεός»

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης αναφέρθηκε στη σχέση του με τη θρησκεία και μίλησε για τις έντονες αντιδράσεις που δέχτηκε σχετικά με το καινούργιο του τραγούδι. «Έγινε μεγάλη ζημιά. Κατέβηκε το προφίλ μου στο Facebook, έπειτα από καταγγελίες. Κάποιοι κατάλαβαν πως είμαι άθεος και ό,τι το κομμάτι ήταν προμόσιον της αθεΐας. Μάλιστα, είχα και έχω ακόμα και τώρα πρόβλημα με πάρα πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στη χώρας μας που δεν θέλουν να παίξουν τραγούδι μου, καθώς πιστεύουν πως είμαι άθεος». 

«Δέχτηκα πόλεμο στα καλλιτεχνικά σχήματα»

Αποκάλυψε, επίσης, πως δέχτηκε πόλεμο σε κάποια καλλιτεχνικά σχήματα, στα οποία συμμετείχε και εξήγησε γιατί ο ίδιος παρόλη την επιτυχία του, δεν είχε τις οικονομικές απολαβές που του αναλογούσαν. «Δούλεψα ελάχιστα στα γνωστά νυχτερινά μαγαζιά. Δεν οικονόμησα. Εγώ ήμουν σε πιο ροκ μονοπάτια και αυτά δεν έχουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες. Ελάχιστες συνεργασίες έχω ευχαριστηθεί. Δεν τράβηξε το πράγμα. Ο ηχολήπτης έκλεινε το μικρόφωνό μου, καταξιωμένοι καλλιτέχνες κρατούσαν χρόνο, πόση ώρα θα είμαι στη σκηνή και πολλ' άλλα.  Γι' αυτό προτιμάω να είμαι μόνος μου». 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Χρήστος Δάντη αναφέρθηκε στον εμβολιασμό, λέγοντας πως ο ίδιος έχει εμβολιαστεί πλήρως, επειδή έχει ένα αυτοάνοσο. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν θέλει να πιέζουν τον κόσμο.

Οι τέσσερις γάμοι, τα διαζύγια και τα παιδιά του

Επίσης, μίλησε για τους τέσσερις γάμους που έχει κάνει, αλλά και για τα τρία παιδιά του. Μάλιστα, αναφέρθηκε στον πρώτο του γάμο με τη Λίτσα Γιαγκούση, λέγοντας πως έφαγε καλλιτεχνικό «φούντο» όταν την παντρεύτηκε. «Εκεί που ήμουν στα πάνω μου, ξαφνικά δεν ήθελαν να με ακούσουν γιατί παντρεύτηκα. Εγώ θύμωσα πάρα πολύ με αυτό. Ποτέ δεν ήθελα να ήμουν σύμβολο του σεξ. Ο γάμος με τη Λίτσα κράτησε οκτώ μήνες. Κάποια στιγμή ένιωσα ότι δεν ταιριάζαμε». 

Κλείνοντας, πήρε θέση «Ανοιχτά» για τη διαφορετικότητα και εξήγησε πως μέσα από μία σχέση που είχε, κατάλαβε τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. «Τα παιδιά του σχολίου με σνόμπαραν γιατί αυτοί άκουγαν το "A casa d'Irene" και εγώ άκουγα Στέλιο Καζαντζίδη ή Γιώργο Νταλάρα. Ήμουν διαφορετικός. Ήταν πολύ βαριά αυτά που άκουγα και δεν με έκαναν παρέα». Για τον λόγο αυτό, θέλει να προστατεύει όλους τους ανθρώπους που δέχονται κάθε είδους bullying. 

Χρήστος ΔάντηςΑννίτα ΠάνιαΛίτσα ΓιαγκούσηΣτέλιος ΚαζαντζίδηςδιαζύγιοΓιώργος Νταλάραςθεόςεμβόλιο κορονοϊός