Lifestyle|20.12.2021 11:34

Trevor Noa: Μήνυση σε μεγαλογιατρό της Νέας Υόρκης μετά από λάθος σε εγχείριση - «Με άφησε κουτσό και ανήμπορο»

Newsroom

Ο γνωστός κωμικός και παρουσιαστής της αμερικανικής τηλεόρασης Τρέβορ Νόα (Trevor Noah) έκανε μήνυση σε πασίγνωστο νοσοκομείο και μεγαλογιατρό της Νέας Υόρκης, καθώς όπως ισχυρίζεται επέμβαση που έκανε τον άφησε με «έντονη συναισθηματική δυσφορία και τρομερό σωματικό πόνο».

Ο Τρέβορ Νόα ισχυρίζεται ότι νοσηλεύτηκε για μία ειδικού τύπου ορθοπεδική επέμβαση στο Μανχάταν, στο Hospital for Special Surgery, το 2020. Ο 37χρονος Νοτιο-αφρικανός παρουσιαστής του «The Daily Show» μήνυσε τον Dr. Riley J. Williams III, σύμφωνα με το περιοδικό People. Ο Νόα ήταν ασθενής του συγκεκριμένου γιατρού ανάμεσα στις 25 Αυγούστου και τις 17 Δεκεμβρίου 2020 και έκανε την επέμβαση στις 23 Νοεμβίου του 2020.

Τρέβορ Νόα για τον γιατρό: «Με άφησε μόνιμα άρρωστο, με πόνους, κουτσό και ανήμπορο

Ο Νόα καταγγέλει γιατρό και νοσοκομείο ότι: «ήταν αμελείς και απρόσεκτοι και απέτυχαν να μου δώσουν τη θεραπεία και την προσοχή που έπρεπε», λέγοντας ότι δεν είχαν τη δεξιότητα και τη γνώση να εφαρμόσουν μεθόδους εγκεκριμένες για τη θεραπεία του προβλήματός του. Σύμφωνα με τη μήνυση, οι εμπλεκόμενοι δεν του έδωσαν την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, και δεν του σταμάτησαν συγκεκριμένα φάρμακα έχοντας κάνει τα σωστά τεστ και εξετάσεις για την περίπτωσή του.

Σε άλλο σημείο των νομικών εγγράφων αναφέρεται ότι ο παρουσιαστής σαν αποτέλεσμα υπέφερε «σοβαρό προσωπικό τραύμα» και οι τραυματισμοί του έγιναν «μόνιμοι, σοβαροί και προκάλεσαν θλίψη», αφήνοντας τον κάτοχο βραβείου Emmy «μόνιμα άρρωστο, με πόνους,  κουτσό και ανήμπορο».  Ο Νόα περιγράφει ότι υπέφερε δεινώς, και έπαθε νευρικό κλονισμό, ψυχική αγωνία και έντονο συναισθηματικό σοκ μαζί με τον σωματικό πόνο.

Ήταν - όπως περιγράφει - κλινήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνος του, όπου στερήθηκε τη χαρά της ζωής μακριά από το επάγγελμά του. Υπογράμμισε δε ότι η φύση των τραυμάτων του είναι χρόνια και θα «συνεχίσει να υποφέρει τις συνέπειες της επέμβασης στο μέλλον». Ο γιατρός και το νοσοκομείο διαφωνούν και θα απαντήσουν νομικά.

Ο 37χρονος κωμικός θα είναι ο οικοδεσπότης της τελετής απονομής των Grammy 2022. Ο Τρέβορ Νόα επιστρέφει στα καθήκοντα που είχε αναλάβει και στην τελετή απονομής των Μουσικών Βραβείων της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ το 2021 και γνωστοποίησε την είδηση στην πρωινή εκπομπή του CBS με την Γκέιλ Κινγκ.

εγχείρισηΤρέβορ ΝόαπαρουσιαστήςΝέα Υόρκημήνυση