Lifestyle|20.12.2021 15:44

The Matrix Resurrections πρεμιέρα: Κιάνου Ριβς με Κάρι Αν Μος και το φόρεμα που έκλεψε τις εντυπώσεις

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο Σαν Φρανσίσκο στο Castro Theatre
Ο ηθοποιός Νιλ Πάτρικ Χάρις φτάνει στην πρεμιέρα στο Castro Theatre
Ο ηθοποιός Γιαχία Αμπντούλ-Ματίν Β' στον ρόλο ενός διαφορετικού «Μορφέα»
Η Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας είναι το κορίτσι του «κόκκινου χαπιού», η Σάτι
Η Τζέσικα Χένγουικ στον μυστηριώδη ρόλο της «Bugs»
Η Έλεν Χόλμαν του «Spartacus» στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας
Η λεπτομέρεια στο φόρεμα της «Τρίνιτι» θύμισε τον πράσινο «code rain» του Matrix
Η 54χρονη Κάρι Αν Μος, η «Τρίνιτι» του Matrix,  έκανε την πιο χαρακτηριστική εμφάνιση
Η Τζάντα Πίκετ Σμιθ, σύζυγος του Γουίλ Σμιθ, με μια κατακόκκινη τουαλέτα
Η σκηνοθέτης Λάνα Γουατσόφσκι
Ο «Νίο» έχει πεθάνει; Ο Κιάνου Ριβς στα 57 επιστρέφει στον ρόλο που απογείωσε την καριέρα του
Ο Κιάνου Ριβς με την σκηνοθέτη, Λάνα Γουατσόφσκι

Η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου Matrix 4 με τον Κιάνου Ριβς (Keanu Reeves) και την Κάρι Αν Μος (Carrie-Anne Moss) στην Ελλάδα πλησιάζει και οι ορκισμένοι θαυμαστές του «Neo» αναμένουν με ανυπομονησία το συναρπαστικό franchise επιστημονικής φαντασίας. Η προβολή της νέας ταινίας «The Matrix Resurrections» ξεκινά στις 23 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα - αλλά οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας στο Σαν Φρανσίσκο στο Castro Theatre.

Μεταξύ αυτών και η 54χρονη Κάρι Αν Μος, η «Τρίνιτι» του Matrix, που έκανε την πιο... χαρακτηριστική εμφάνιση στο κόκκινο χαλί, αφού το τελείωμα του φορέματός της θύμιζε τον code rain του Matrix... δηλαδή την «πράσινη βροχή», που είναι κώδικας που εμφανίζεται στη σειρά Matrix.

Οι προηγούμενες ταινίες «The Matrix», «The Matrix Reloaded» και «The Matrix Revolutions» είχαν καταγράψει αθροιστικά εισπράξεις πάνω από 1,6 δισεκατομμυρίων στο box office. Η μία εκ των αδελφών Wachowski, η Lana, σκηνοθετεί το νέο «Matrix».

Η ταινία Matrix προβλήθηκε αρχικά στις ΗΠΑ στις 31 Μαρτίου 1999 και αποτέλεσε την αρχή της σειράς-φαινόμενο. Περιέχει πολυάριθμες αναφορές στις υποκουλτούρες του κυβερνοπάνκ και των χάκερ, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες, μεσσιανισμό και καρτεσιανισμό, αλλά και σωκρατικό και πλατωνικό ιδεαλισμό. Επίσης, δανείζεται στοιχεία της Πλατωνικής Αλληγορίας του Σπηλαίου του Πλάτωνα.  

Απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες. Η ταινία περιγράφει ένα μέλλον στο οποίο ο κόσμος όπως τον ξέρει ο άνθρωπος είναι το Matrix, μια εικονική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και συντηρείται από νοήμονες μηχανές προκειμένου να κατευνάσει, υποτάξει και εκμεταλλευτεί τον ανίδεο ανθρώπινο πληθυσμό ως πηγή ενέργειας, με την υποχρεωτική σύνδεση του στο Matrix μέσω μοσχευμάτων. Ένας προγραμματιστής, ο Νίο (Κιάνου Ριβς), οδηγείται στην αλήθεια και γίνεται η ελπίδα της ανθρωπότητας για σωτηρία.

Φωτογραφίες: AP

Matrixπρεμιέρακόκκινο χαλίΚιάνου ΡιβςΚάρι Αν ΜοςMatrix 4ταινία