Lifestyle|23.12.2021 12:20

Γιάννης Μαρακάκης για Στάθη Παναγιωτόπουλο: «Αν του επιβληθεί ποινή άνω των 3 ετών μπορεί να οδηγηθεί στη φυλακή» - Νέα καταγγελία εναντίον του

Newsroom

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από τους «Ράδιο Αρβύλα» νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (22/12) παραδόθηκε, συνοδεία του δικηγόρου του, στην αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με την αυτόφωρη διαδικασία να έχει ενεργοποιηθεί ήδη σε βάρος του, έπειτα από νέα μήνυση που κατέθεσε μια ακόμη νεαρή γυναίκα. Πρόκειται για κοπέλα με την οποία διατηρούσε ερωτική σχέση και είχαν και οικογενειακές επαφές. Η κοπέλα για τρεις ώρες κατέθεσε όλες τις λεπτομέρειες της σχέσης της με τον παρουσιαστή, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. 

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στις Αρχές, ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι τα επίμαχα βίντεο για τα οποία διώκετε τ' ανέβασε πριν από χρόνια και τα κατέβασε αμέσως. Ωστόσο, όπως είπε, κάποιοι πρόλαβαν να τα κατεβάσουν και να τ' αναρτήσουν εκ νέου σε σελίδες σεξουαλικού περιεχομένου. Όπως ανέφερε η πλευρά Παναγιωτόπουλου, θα βοηθήσει τις Αρχές στην έρευνά της, προσθέτοντας ότι είναι σίγουρη ότι δεν πρόκειται να βρεθεί ύποπτο υλικό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του και τα κινητά του τηλέφωνα.

«Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έδωσε χτες το βράδυ κατάθεση στους αστυνομικούς του ηλεκτρονικού εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη. Έδωσε κατάθεση για τη συγκεκριμένη υπόθεση που κατηγορείται, όχι για όλα τα βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους είπε πως "ανέβασα το συγκεκριμένο βίντεο το 2019. Είχα κάνει ένα κανάλι σε πλατφόρμα στο Διαδίκτυο και ανέβασα το βίντεο αυτό, αλλά σε λίγες ημέρες το κατέβασα. Δεν είναι δική μου ευθύνη που το βίντεο συνεχίζει και υπάρχει στο ίντερνετ. Δεν το έχω κάνει εγώ. Προφανώς κάποιος άλλος το έχει αναπαράξει". Όπως μου ανέφεραν οι αστυνομικοί, τους ανέφερε πως "έχω μετανιώσει αυτό που έχω κάνει και ζητώ συγγνώμη από την κοπέλα". Ωστόσο, συνεχίζει να λέει πως όλη αυτή η κατάσταση δεν προέρχεται από αυτόν. 

Αξίζει να σημειωθεί πως χτες που πήγε στους αστυνομικούς έδειξε μεγάλη έκπληξη. "Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο έχει γίνει τόσο μεγάλος ντόρος γι' αυτή την ιστορία" είπε. Γι' αυτό και ο δικηγόρος του ανέφερε πως θα πρέπει να δοθεί η πραγματική διάσταση. Ήταν τρομαγμένος και θορυβημένος. Τους είπε ό,τι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Παράλληλα, τηλεφώνησε και χτες μία κοπέλα, η οποία ανέφερε πως και αυτή είχε γυρίσει ένα πορνό βίντεο με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είπε ότι θα πάει σήμερα να καταθέσει στο τμήμα της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η ίδια δεν έχει δει το βίντεο, αλλά την ειδοποίησε μία φίλη της που το έχει δει και η οποία είναι η πρώτη κοπέλα που είχε δει το βίντεο της και από εκείνη ξεκίνησαν όλα» ανέφερε η αστυνομική συντάκτρια, Ηρώ Καριοφύλλη, στην εκπομπή «Super Κατερίνα». 

Γιάννης Μαρακάκης: «Είναι δύσκολο να δικαστεί για κακούργημα»

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης απάντησε στο πώς μπορεί να δικαστεί για κακούργημα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, λέγοντας πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. «Αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολο, καθώς θα πρέπει να συνδεθεί με κέρδος του δράστη ή αλλιώς με ζημία του θύματος, η οποία να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ. Αυτό καταλαβαίνεται πως χρειάζεται μία ενδελεχή έρευνα και αποδειχτικό υλικό, το οποίο δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση» ανέφερε ο κ. Μαρκάκης. 

Και συνέχισε: «Για να έχουμε προσωρινή κράτηση θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα από τώρα που μιλάμε ή όταν θα έχει επαρκή στοιχεία η Εισαγγελία, να περάσει από ανακριτή και εισαγγελέα και να θεωρεί πως είναι τόσο επικίνδυνος για να το κάνει ξανά ώστε να οδηγηθεί σε κράτηση μέχρι να γίνει το δικαστήριο. Κάτι δύσκολο. Ωστόσο, μετά την αλλαγή των κωδίκων υπάρχει η δυνατότητα στους δικαστές, ακόμα και σε περιπτώσεις πλημμελημάτων που θα έχουν ποινή πάνω από τρία χρόνια, να οδηγήσει στη φυλακή τον κατηγορούμενο για να εκτίσει την ποινή του. Πράγμα που δεν είχαμε μέχρι πρόσφατα».   

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Μαρκάκης τόνισε: «Το ζήτημα είναι ποιος το έκανε πρωτογενώς. Αν ο Παναγιωτόπουλος μετά προσπάθησε να μαζέψει την "μπουγάδα", αλλά δεν τα κατάφερε -το οποίο είναι πολύ πιθανό- σε αυτό ευθύνεται ο ίδιος. Αν το κατέβασε από τον δικό του ιστότοπο ή από κάποιες σελίδες που εκείνος είχε πρόσβαση, θ' αφήσει αποτύπωμα αλλά έστω και να το έκανε, τις ριπές όπου έχουν πάρει κάποιοι το υλικό και το προβάλουν και συνεχίζουν να το προβάλουν, επειδή εκείνος έδειξε ασυνείδητη συμπεριφορά πριν από κάποια χρόνια, αν δεν είχε πρόσβαση για να το κατεβάσει, δεν σημαίνει πως επειδή αδυνατεί τώρα ν' αναιρέσει το άδικο που έκανε πριν από κάποια χρόνια, ότι δεν θα κατηγορηθεί. Συνεχίζει εξαιτίας του και προσβάλλεται η συγκεκριμένη κοπέλα σε παρόντα χρόνο. Άρα ισχύει το αυτόφωρο».   

φυλακήκρατητήριαΣτάθης Παναγιωτόπουλοςrevenge pornΡάδιο ΑρβύλαΘεσσαλονίκη