Lifestyle|10.01.2022 15:22

MasterChef 2022: Επιστρέφει με μία μεγάλη αλλαγή - Τι δήλωσαν οι κριτές λίγο πριν από την πρεμιέρα

Newsroom

Οι κουζίνες του «MasterChef» παίρνουν και πάλι φωτιά και οι νέοι διαγωνιζόμενοι θα τα δώσουν όλα για την πολυπόθητη ποδιά στο ριάλιτι μαγειρικής του Star, το οποίο επιστρέφει για έκτη χρονιά και ανεβάζει αυλαία απόψε (10/1) στις 21:00. Η παραγωγή, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, είναι έτοιμη να υποδεχθεί και φέτος τους υποψήφιους διαγωνιζόμενους.

Αυτή τη σεζόν, οι τρεις chef -Σωτήρης ΚοντιζάςΠάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος- δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να γευτούν άτολμα πιάτα αλλά ακραία πρωτότυπες, τολμηρές δημιουργίες. Δεν θέλουν δικαιολογίες αλλά δουλειά, επιμονή, αγάπη, σεβασμό στα υλικά και φαντασία. Ο παίκτης, που θα ξεπεράσει, όχι τους αντιπάλους του αλλά τον εαυτό του και τις εξαιρετικά εφευρετικές μαγειρικές δοκιμασίες του φετινού «MasterChef», θ' αναδειχθεί νικητής και θα κερδίσει, πέρα από τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Στο σημερινό επεισόδιο, οι τρεις σεφ - κριτές υποδέχονται στην κουζίνα του «MasterChef» τους πρώτους υποψήφιους μάγειρες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, που θα ετοιμάσουν και θα παρουσιάσουν το πιάτο, που θεωρούν ότι μπορεί να τους χαρίσει την πολυπόθητη λευκή ποδιά, το εισιτήριο δηλαδή για την επόμενη φάση του κορυφαίου μαγειρικού διαγωνισμού. Οι τρεις κριτές, όμως, όπως πάντα, επιφυλάσσουν ανατρεπτικές εκπλήξεις! Γιατί φέτος τα μαθηματικά στο ριάλιτι του Star αλλάζουν.

Όσοι καταφέρουν να αποσπάσουν δύο «ναι» από τους κριτές θα κερδίσουν μια ποδιά και μια θέση στην συνέχεια του μαγειρικού διαγωνισμού, ενώ όσοι καταφέρουν να κερδίσουν τρία «ναι», θα έχουν και ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην επόμενη φάση. Και αν τα ζητούμενα έμπνευση, δημιουργικότητα, γεύση και τεχνική παραμένουν σταθερά, στην εξίσωση φέτος οι τρεις σεφ - κριτές βάζουν και τρία golden pins! Eκείνοι, που με τις δημιουργίες τους θα καταφέρουν να εντυπωσιάσουν τους κριτές, δεν θα χρειαστεί ν' αποδείξουν τίποτα άλλο και θα κερδίσουν με ένα πιάτο και μόνο την είσοδο τους στον διαγωνισμό!

«Έχουμε ενθουσιαστεί πάρα πολύ. Περιμένουμε και εμείς να δούμε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και τα πράγματα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σίγουρα... Έχουμε μία αλλαγή που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρονιά. Το golden pin είναι αυτό που θα περάσει στο σπίτι κατευθείαν κάποιον παίκτη που θα κρίνουμε εμείς και έχουμε τρία δικαιώματα, ένα ο καθένας μας» σημείωσε ο Πάνος Ιωαννίδης στην εκπομπή «Breakfast@Star». «Είναι πολύ σημαντικό. Σου δίνει το πλεονέκτημα να μπορείς να παρακολουθήσεις τους άλλους και παράλληλα να ξεκουράζεσαι μέχρι να ξεκινήσει η μαρτυρική μάχη μέσα στο πλατό» συμπλήρωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. 

Και αυτή τη χρονιά, ο Γιάννης Αποστολάκης θα υποδέχεται τους νικητές των ομαδικών δοκιμασιών για να μοιραστεί μαζί τους γαστρονομικές συμβουλές και να τους καθοδηγήσει, με την πολύτιμη εμπειρία του ως παλιός συμμετέχων του διαγωνισμού. Food and Beverage Manager και στο MasterChef 2022 θα είναι ο έμπειρος Νίκος Θωμάς, ο δημιουργός των συνταγών στις δοκιμασίες των υποψηφίων και εκείνος που θα έχει τον έλεγχο της αποθήκης τροφίμων. Food Stylist του MasterChef 2022, θα είναι ο έμπειρος chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος θα βοηθήσει με τη γνώση και την εμπειρία του τους διαγωνιζόμενους για τις υψηλών απαιτήσεων επικείμενες δοκιμασίες.

Ρεκόρ συμμετοχών

Οι υποψήφιοι θα έχουν 35 λεπτά στη διάθεσή τους, για να ετοιμάσουν ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους κριτές και που θα τους χαρίσει μία από τις πολυπόθητες ποδιές. Ενδεικτικό είναι το ρεκόρ συμμετοχών που καταγράφηκε φέτος, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 8.000, παρόλο που υπήρχαν ήδη δύο νέοι μαγειρικοί διαγωνισμοί («Game Of Chefs» και «Top Chef») στο πρώτο μισό της σεζόν. Έπειτα από έναν χρόνο, επιστρέφουν τα εξωτερικά γυρίσματα, τα οποία είχαν σταματήσει λόγω κορονοϊού τις προηγούμενες δύο σεζόν. «Εδώ τα υγειονομικά μέτρα είναι πολύ αυστηρά. Δεν ξεφεύγει κανείς. Βέβαια, αυτό μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε και καλεσμένους. Ελπίζω να περάσει όλο αυτό και να κάνουμε τα ταξίδια που έχουμε προγραμματίσει. Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τα παιδιά που συμμετέχουν γιατί το αξίζουν. Είναι εμπειρίες» τόνισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. 

Η ταχύτητα, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, η αφοσίωση, η λεπτομέρεια, θα κρίνουν την πορεία των παικτών στο παιχνίδι. Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες ατομικές αλλά και ομαδικές δοκιμασίες, που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

Σωτήρης ΚοντιζάςMasterChef 6ριάλιτιπρεμιέραMasterChefμαγειρικήΠάνος Ιωαννίδηςειδήσεις τώραΛεωνίδας ΚουτσόπουλοςStar