Lifestyle|11.01.2022 11:29

MasterChef 2022: Άφησε άφωνο τον Κοντιζά - Η Βασιλική πήρε το Golden Pin και πέρασε απευθείας στο σπίτι

Newsroom

Το βράδυ της Δευτέρας (10/1), το «MasterChef» επέστρεψε για έκτη χρονιά στον τηλεοπτικό αέρα του Star. Αυτή τη σεζόν, οι τρεις σεφ - Σωτήρης ΚοντιζάςΠάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος - θέλουν να γευτούν τολμηρά πιάτα και ακραία πρωτότυπες μαγειρικές δημιουργίες. Δουλειά, επιμονή, αγάπη και σεβασμός στα υλικά επιβάλλονται, ενώ η φαντασία θα κάνει τη διαφορά στις βαθμολογίες. Ο παίκτης, που θα ξεπεράσει, όχι τους αντιπάλους του αλλά τον εαυτό του και τις εξαιρετικά εφευρετικές μαγειρικές δοκιμασίες του «MasterChef 6», θ' αναδειχθεί νικητής και θα κερδίσει, πέρα από τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ. Μία ήταν η παίκτρια που απέσπασε το Golden Pin και πέρασε απευθείας στο σπίτι!

Στην πρεμιέρα οι τρεις σεφ - κριτές απόλαυσαν τον δικό τους… μυστικό δείπνο, έτοιμοι να ριχτούν στη μάχη της γαστρονομίας, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν στην κατάμεστη αίθουσα με τους υποψήφιους και καταχειροκροτήθηκαν. «Καλώς ήρθατε στο MasterChef. Οι φούρνοι και τα μάτια του διαγωνισμού έχουν ανάψει για τα καλά και σας περιμένουν. Στην καρδιά του MasterChef. Εδώ στο πολιτιστικό και τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου. Ανάμεσά σας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει απ' όλη την Ελλάδα αλλά και απ' όλο τον κόσμο. Άνθρωποι με διαφορετική μαγειρική φιλοσοφία που τους ενώνει η αγάπη και το πάθος για τη γεύση. Έχουμε πάρει και φέτος όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους περισσότερους γίνεται να διεκδικήσουν το τρόπαιο» ανέφερε ο Πάνος Ιωαννίδης στην έναρξη της πρεμιέρας. 

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πέρυσι δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε οντισιόν. Φέτος, τα καταφέραμε. Πίσω μου, σας περιμένουν κουζίνες ν' ανάψουν και να μαγειρέψετε. Η διαδικασία είναι η εξής: Θα έχετε 35 λεπτά για να προετοιμάσετε το πιάτο σας και δέκα λεπτά μπροστά μας για να γνωριστούμε καλύτερα και να ολοκληρώσετε την ιδέα σας, κερδίζοντας μία θέση στο bootcamp».  

Η Βασιλική πήρε το Golden Pin και πέρασε απευθείας στο σπίτι του MasterChef

To MasterChef ξεκίνησε και μαζί με αυτό ξεκίνησαν και οι μαγειρικές δοκιμασίες. Οι τρεις κριτές άρχισαν να δοκιμάζουν τα πιάτα των διαγωνιζόμενων και ήδη με το καλημέρα ξεχώρισαν κάποιοι παίκτες. Μια από αυτές ήταν η Βασιλική η οποία εμφανίστηκε μπροστά στους κριτές και μαγείρεψε συκώτι. Η Βασιλική είπε ότι πηγαίνει τον τελευταίο χρόνο σε μια σχολή μαγειρικής και ότι έχει ξανακάνει πολλές φορές αυτή τη συνταγή!

Με το που τελείωσε ο χρόνος, ο Σωτήρης Κοντιζάς δοκίμασε πρώτος το πιάτο κι έμεινε άφωνος. Η Βασιλική πάγωσε αρχικά γιατί δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ο κριτής σταμάτησε να δοκιμάζει. «Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα θα δηλώσεις και του χρόνου;», τη ρώτησε στη συνέχεια ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Με αυτό δε θα πάρεις τρία ναι», της είπε στη συνέχεια. «Έτσι όπως έψησες το συκώτι δεν ξέρω αν εγώ μπορώ να το ψήσω. Δοκίμασα το πιο ωραίο πιάτο στον διαγωνισμό», δίνοντάς της στη συνέχεια το golden pin!

Μάλιστα ο Σωτήρης Κοντιζάς της τόνισε πως ήταν το καλύτερο πιάτο που έχει δοκιμάσει ποτέ στον διαγωνισμό, με την ίδια κατενθουσιασμένη να τρέχει στην αγκαλιά του. Η παίκτρια είπε ότι πριν από χρόνια έχασε τον σύζυγό της και έμεινε με δύο παιδιά, τα οποία και μεγάλωσε μόνη της.

Ρεκόρ συμμετοχών για το MasterChef 2022

Ενδεικτικό είναι το ρεκόρ συμμετοχών που καταγράφηκε φέτος, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 8.000, παρόλο που υπήρχαν ήδη δύο νέοι μαγειρικοί διαγωνισμοί («Game Of Chefs» και «Top Chef») στο πρώτο μισό της σεζόν. Έπειτα από έναν χρόνο, επιστρέφουν τα εξωτερικά γυρίσματα, τα οποία είχαν σταματήσει λόγω κορονοϊού τις προηγούμενες δύο σεζόν. Η ταχύτητα, η συνέπεια, η δημιουργικότητα, η αφοσίωση, η λεπτομέρεια, θα κρίνουν την πορεία των παικτών στο παιχνίδι. Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες ατομικές αλλά και ομαδικές δοκιμασίες, που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. 

ειδήσεις τώραMasterChef 6μαγειρικήΠάνος ΙωαννίδηςριάλιτιΣωτήρης ΚοντιζάςMasterChefΛεωνίδας Κουτσόπουλος