Lifestyle|01.02.2022 16:19

Ξεσπά η Bella Hadid: «Συνεχώς επέστρεφα στους κακοποιητές μου - Σημασία είχε η γνώμη των άλλων»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram
Instagram

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Μπέλα Χαντίντ (Bella Hadid) στο podcast της Victoria’s Secret, «VS Voices». Το 25χρονο μοντέλο παλαιστινιακής καταγωγής αποκάλυψε ότι πέρασε χρόνια με τοξικούς ανθρώπους, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή, γεγονός που επηρέασε αρνητικά την ψυχικά του υγεία.

«Συνεχώς επέστρεφα σε άντρες και γυναίκες που με είχαν κακοποιήσει, και εκεί ήρθε το people-pleasing», είπε και πρόσθεσε: «Άρχισα να μην έχω όρια, όχι μόνο σεξουαλικά, σωματικά, συναισθηματικά, αλλά μετά πέρασε στον εργασιακό μου χώρο. Άρχισα να είμαι people-pleaser στη δουλειά μου και σημασία για μένα είχε η γνώμη όλων των άλλων εκτός από τη δική μου, γιατί ουσιαστικά έβαζα την αξία μου στα χέρια των άλλων και αυτό γινόταν σε βάρος της».

 

H Μπέλα Χαντίντ αναφέρθηκε και στη δύσκολη παιδική ηλικία της

«Πάντα ένιωθα ότι η φωνή μου δεν ακουγόταν ποτέ μεγαλώνοντας. Τώρα είμαι σε θέση να μιλάω ανοιχτά και να λέω τη γνώμη μου, ειδικά μέσα στις σχέσεις μου και την οικογένειά μου. Μεγάλωσα γύρω από άντρες όπου μου έλεγαν συνεχώς ότι η φωνή μου ήταν λιγότερο σημαντική από την δική τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, εξήγησε ότι χρειάστηκε ένας συνδυασμός ψυχοθεραπείας, διαλογισμού και απόστασης από τα social media για να αρχίσει να ζει μια ζωή που ήταν «αληθινή» για εκείνη. Επίσης, έκοψε το αλκοόλ!

«Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πιω, επειδή ξέρω πώς θα με επηρεάσει στις 3:00 το πρωί, όταν θα ξυπνήσω με τρομερό άγχος, σκεπτόμενη εκείνο το πράγμα που είπα πριν από πέντε χρόνια, όταν αποφοίτησα από το Λύκειο. Είναι αυτή η ατέλειωτη κατάσταση πόνου και στρες, ξέρετε, εξαιτίας αυτών των ποτών που δεν έκαναν και τόσα πολλά» είπε.

Bella Hadid για κατάθλιψη: «Κλαίω σχεδόν κάθε μέρα και νύχτα εδώ και χρόνια»

Η Μπέλα με μία συγκινητική ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, μίλησε ανοιχτά για τον αγώνα που δίνει, παλεύοντας με κατάθλιψη και άγχος. Η ίδια μοιράστηκε ένα κλιπάκι από το βίντεο της 21χρονης κόρης του Γουίλ Σμιθ, αλλά και μια σειρά φωτογραφιών της ίδιας όπου κλαίει, καλώντας οποιονδήποτε παλεύει με ζητήματα ψυχικής υγείας, να θυμάται πως «δεν είσαι μόνος».

Η Μπέλα περπάτησε στην πασαρέλα της Victoria's Secret σαν ένας από τους περίφημους «Άγγελους» της φίρμας. To 2018 η εταιρία βρέθηκε στο επίκεντρο μεγάλης δημόσιας αντιπαράθεσης. Τα τελευταία χρόνια μπήκε στο στόχαστρο μετά την έρευνα των New York Times, η οποία αποκάλυψε τις συνθήκες μισογυνικής και τοξικής εργασιακής συμπεριφοράς στον οίκο - αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των σχέσεων της φίρμας με τον διαβόητο κατηγορούμενο για παιδοφιλία χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν.

Η Μπέλα Χαντίντ πρωταγωνιστεί μαζί με την αδερφή της Τζίτζι και την 66χρονη Ντονατέλα Βερσάτσε (Donatella Versace) στη διαφημιστική καμπάνια για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 του Versace. Το 2016 ψηφίστηκε «Μοντέλο της Χρονιάς» από το περιοδικό GQ, ενώ κατατάχθηκε και στη λίστα με τα 50 κορυφαία μοντέλα του πλανήτη.

Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1996 στην Ουάσινγκτον. Είναι κόρη του Παλαιστίνιου κτηματομεσίτη Μοχάμεντ Χαντίντ και της Ολλανδής πρώην μοντέλου Γιολάντα Χαντίντ (το γένος Βαν ντεν Χέρικ). Έχει δύο βιολογικά αδέλφια, την Τζίτζι και τον Ανουάρ, επίσης μοντέλα, αλλά και δύο ετεροθαλείς αδελφές από την πλευρά του πατέρα της, τις Μαριέλ και Αλάνα.

Μπέλα Χαντίντειδήσεις τώραμοντέλοψυχική υγεία