Lifestyle|08.02.2022 10:22

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Συμφωνεί να πάρει τον τίτλο «βασίλισσα» η Καμίλα - Κι ας ήταν το 3ο πρόσωπο στον γάμο της Νταϊάνα

Newsroom

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ στηρίζει σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα την επιθυμία της Ελισάβετ η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, η Καμίλα, να λάβει τον τίτλο της «βασίλισσας», όταν εκείνος ανέβει στον θρόνο. Ο πρίγκιπας Oυίλιαμ δεν έλαβε μέρος στις ζυμώσεις για την απόφαση αυτή, αλλά λέγεται ότι στηρίζει από σεβασμό τη γιαγιά του και συμμερίζεται τη λογική πίσω από την ιδέα αυτή. Πηγές στην Daily Mail αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας και η Καμίλα δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις τα πρώτα χρόνια του γάμου της με τον Κάρολο, αλλά αυτό έχει αλλάξει!

Σήμερα, πάντως, ο Ουίλιαμ είναι υποστηρικτικός και έχει αποδεχθεί την απόφαση του πατέρα του, καθώς και τον ενεργό ρόλο της Καμίλα στα θέματα και τα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας. «Τίποτε από αυτά δεν ήταν εύκολο για τον Ουίλιαμ» λένε οι πηγές από το Παλάτι, αλλά έκανε προσπάθεια να καταλάβει και να πλησιάσει τον πατέρα του, με τον οποίο οι σχέσεις έχουν βελτιωθεί εξαιρετικά. 

«Τα πηγαίνουν περίφημα με την ... μητριά του» λένε τα βρετανικά Μέσα, ενώ υπάρχει τεράστιος σεβασμός και αγάπη προς τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο πρίγκιπας Χάρι δεν φαίνεται να έχει τοποθετηθεί ακόμα, και ίσως η άποψή του να είναι τελείως διαφορετική. 

Η Ελισάβετ επιστρέφει στις δραστηριότητές της, αφότου γιόρτασε τα 70 χρόνια στον βασιλικό θώκο

Η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε σήμερα στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο και αναμένεται να επανέλθει στις κανονικές δραστηριότητές της, αφότου γιόρτασε σε χαμηλούς τόνους την 70η επέτειο της βασιλείας της.

Η 95χρονη βασίλισσα, που έχει αποσυρθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δημόσια ζωή έπειτα από προβλήματα υγείας τον Οκτώβριο, αναμένεται «να επιστρέψει στις κανονικές δραστηριότητές της», σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Πριν από μια τελετή στη μνήμη του εκλιπόντος συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου στα τέλη Μαρτίου, η Ελισάβετ αναμένεται να παραστεί σε μια διπλωματική δεξίωση στο Ουίνδσορ, στις 2 Μαρτίου και σε μια τελετή της Κοινοπολιτείας στις 14 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το παλάτι του Μπάκιγχαμ, η θρησκευτική τελετή στη μνήμη του Φιλίππου, που πέθανε τον Απρίλιο, σε ηλικία 99 ετών, θα λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου. Η Ελισάβετ είχε δώσει τη συγκατάθεσή της τον Δεκέμβριο για αυτήν την τελετή, όμως δεν είχε συγκεκριμενοποιηθεί η ημερομηνία.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν την επομένη της 6ης Φεβρουαρίου, της επετείου ανόδου στον θρόνο της Ελισάβετ, που έγινε χθες Κυριακή η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης, η οποία έφθασε τα 70 χρόνια βασιλείας.

Κανονιοβολισμοί ερρίφθησαν προς τιμή της βασίλισσας σήμερα στο Λονδίνο, υπό το βλέμμα του κόσμου.

Το μεσημέρι, οι στρατιωτικοί του King's Troop Royal Horse Artillery, έριξαν 41 κανονιοβολισμούς στο Γκριν Παρκ, στο κέντρο του Λονδίνου. Στον Πύργο του Λονδίνου ερρίφθησαν 62 κανονιοβολισμοί μία ώρα αργότερα.

Χθες, σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε με την ευκαιρία του πλατινένιου Ιωβηλαίου της, το οποίο γιόρτασε στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία, η Ελισάβετ επανέλαβε τη δέσμευσή της να υπηρετεί τους Βρετανούς.

Η Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο σε ηλικία 25 ετών, στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, την ίδια ημέρα του θανάτου του πατέρα της Γεωργίου ΣΤ΄, από καρκίνο στον πνεύμονα, σε ηλικία 56 ετών.

Η Ελισάβετ θέλει η Καμίλα να έχει τον τίτλο της βασίλισσας

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε ότι επιθυμεί η σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, η Καμίλα, να λάβει τον τίτλο της βασίλισσας όταν εκείνος ανέβει στον θρόνο, μια κίνηση που εδραιώνει τον ρόλο της στην καρδιά της βασιλικής οικογένειας. Σε επιστολή της, με αφορμή τα 70 χρόνια από την άνοδό της στον θρόνο, η μονάρχης ανέφερε ότι η επέτειος αυτή της έδωσε την ευκαιρία να σκεφτεί την αφοσίωση και την αγάπη που της δείχνουν οι Βρετανοί.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει ο Κάρολος και η Καμίλα να λάβουν αντίστοιχη στήριξη. «Είναι ειλικρινής μου επιθυμία, όταν έρθει η ώρα, η Καμίλα να ονομάζεται Βασιλική Σύζυγος καθώς συνεχίζει το βασιλικό της έργο», επεσήμανε η Ελισάβετ. Ο Κάρολος και η Καμίλα, επί χρόνια εραστές, παντρεύτηκαν το 2005 σε μια πολιτική τελετή στο Ουίνδσορ. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι «τα λόγια της Αυτής Μεγαλειότητας τους συγκίνησαν και τους τίμησαν».

Η κίνηση της Ελισάβετ αντικατοπτρίζει και τη γενικότερη αποδοχή της θέσης της Καμίλας στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Οι εφημερίδες ταμπλόιντ δεν την στοχοποιούν πλέον, όπως έκαναν επί μία δεκαετία μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η Καμίλα, ο τίτλος της οποίας τώρα είναι δούκισσα της Κορνουάλης, πλέον εκπροσωπεί τακτικά τη βασιλική οικογένεια στο πλευρό του Καρόλου σε επίσημες εμφανίσεις.

Σε όλη την ιστορία της Βρετανίας, η σύζυγος ενός βασιλιά λαμβάνει συνήθως τον τίτλο της «Βασιλικής Συζύγου». Όταν παντρεύτηκαν είχε αποφασιστεί επισήμως ότι η Καμίλα θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο της «Πριγκιπικής Συζύγου», αν ο Κάρολος γινόταν βασιλιάς.

Βασίλισσα Ελισάβετειδήσεις τώραΚαμίλαπρίγκιπας ΟυίλιαμΠρίγκιπας Χάριπρίγκιπας Κάρολος