Lifestyle|08.02.2022 13:00

Eurovision 2022: Στη Σύμη τα γυρίσματα για το βιντεοκλίπ του ελληνικού τραγουδιού - Η Αμάντα στην πρώτη 5αδα των στοιχημάτων

Newsroom

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η Αμάντα Γεωργιάδη, που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στην Eurovision, βρίσκεται στη Σύμη για τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει για άλλη μια χρονιά ο Κώστας Καρύδας, με τις ομορφιές του νησιού να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Ο φετινός μουσικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας και ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. Οι δύο ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Τρίτη 10 και την Πέμπτη 12 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα γίνει το Σάββατο 14 Μάϊου.

«Υπάρχει ένα Ιστιοφόρο εδώ, όπου ξεκίνησε το πρώτο μέρος των γυρισμάτων, χτες το μεσημεράκι. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα βρίσκεται στο Μαυροβούνι. Είναι ένα μέρος αρκετά ψηλά, με θέα όλο το νησί. Θ' ακολουθήσουν γυρίσματα σε άλλες τρεις τοποθεσίες, με την ελπίδα να επιστρέψουμε στην Αθήνα αύριο το πρωί, να γίνει το μοντάζ του βίντεο κλιπ και να δοθεί στη δημοσιότητα» αποκάλυψε ο Άγις Μενούτης.  

Κλείνοντας, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ1 τόνισε πως «χωρίς τραγούδι, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση των στοιχημάτων. Αυτό έχουμε να το δούμε πάρα μα πάρα πολλά χρόνια. Είχε γίνει με τους Antique και την Έλενα Παπαρίζου». 

Ποιοι είναι οι τρεις παρουσιαστές της φετινής Eurovision

Όπως ανακοινώθηκε, η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι , ο τραγουδιστής Μίκα και ο παρουσιαστής Αλεσάντρο Κάτελαν θα παρουσιάσουν τη φετινή μουσική διοργάνωση στο Τορίνο. O Mίκα είναι τραγουδιστής με καταγωγή από τον Λίβανο και τη Μεγάλη Βρετανία, με μεγάλη καλλιτεχνική παρουσία στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μένει συχνά και στη χώρα μας, συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Ο Αλεσάντρο Κάτελαν είναι ο γνωστότερος εκπρόσωπος της νέας «ανατρεπτικής, ιταλικής τηλεοπτικής γενιάς», με καυστικά τοκ σόου και ιδιαίτερα ζωντανή και αντικομφορμιστική σχέση με τους φιλοξενούμενούς του. Η Λάουρα Παουζίνι δεν χρειάζεται κανενός είδους παρουσίαση: πρόκειται σαφώς για την πιο φημισμένη Ιταλίδα ποπ τραγουδίστρια παγκοσμίως. Ξεκίνησε την καριέρα της πριν από 29 χρόνια και, όπως λέει και η ίδια, «αγαπά το σούσι, αλλά και το έδεσμα της ιδιαίτερης πατρίδας της: τα τορτελίνια». Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο, το οποίο μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση της Rai.

Αμάντα Γεωργιάδη: Από το Netflix στη Eurovision

Η Αμάντα Γεωργιάδη ή Amanda Tenfjord, όπως είναι γνωστή καλλιτεχνικά, δραστηριοποιείται στη Νορβηγία. Έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας, που της «έδωσε» και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει και την αγάπη της για τη μουσική παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

Σ’ ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο «First impression» και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι «Then I fell in love», το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της «Troubled Water» συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά «Spinning out» του Netflix.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single «Promises», σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στη Σκανδιναβία, τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στη Δανία, στη Φινλανδία και στην Ισλανδία.

Η Amanda έχει, κατά καιρούς, εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το «Lindmo», το δημοφιλέστερο talk show της δημόσιας τηλεόρασης NRK, μέχρι το χιουμοριστικό «p3aksjone». Έχει, επίσης, εμφανιστεί σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης, όπως το «Reeperbahn Festival» στο Βερολίνο, το «Iceland Airwaves» στο Ρέικιαβικ, το «The Great Escape» στο Brighton του Ηνωμένου Βασιλείου, το «Eurosonic» στην Ολλανδία. Το 2020 θα εμφανιζόταν στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ της Σκανδιναβίας, το «Roskilde», το οποίο όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας.

Σύμηειδήσεις τώραAmanda GeorgiadiEurovisionΤορίνοEurovision 2022