Lifestyle|13.02.2022 02:30

Mannakin Hall: Βόλτα στον λόφο με τις 25.000 κούκλες βιτρίνας - «Έχεις 15 λεπτά να γεμίσεις το αυτοκίνητό σου»

Newsroom

Σε μια δασώδη περιοχή στο Lincolnshire, υπάρχει το Mannakin, εταιρεία που διανέμει κούκλες βιτρίνας και όπου συχνάζει μια ευρεία γκάμα πελατών: έμποροι, κινηματογραφικά συνεργεία και λάτρεις του Halloween. Έχουν στη διάθεσή τους δεκαπέντε λεπτά για να περιηγηθούν σε ένα «βουνό» ύψους έξι μέτρων από πεταμένες κούκλες βιτρίνας και να γεμίσουν το αυτοκίνητό τους με όσα μέρη από κούκλες μπορούν, έχοντας πληρώσει 50 στερλίνες.

Η ιδιοκτήτρια του Mannakin Hall - όπως έχει επικρατήσει να λέγεται αυτό το μέρος - η Roz Edwards, επί 15 σχεδόν χρόνια συγκεντρώνει εκεί από όλη την Ευρώπη μέρη από πεταμένες κούκλες βιτρίνας. Σήμερα, περίπου 25.000 κούκλες βιτρίνας «ζουν» εκεί, έχοντας «συνταξιοδοτηθεί» από τα καθήκοντά τους σε βιτρίνες καταστημάτων, ταινίες και αλλού.

Σε ένα μικρής διάρκειας πρόσφατο βίντεο, ο Άγγλος YouTuber και δάσκαλος Tom Scott σεργιανίζει μέσα σε αυτόν τον εντυπωσιακό σωρό και μιλά με τη Roz Edwards. «Manna» σημαίνει τροφή από τον ουρανό και «kin» είναι ένα είδος αδελφής ψυχής, εξηγεί η ιδιοκτήτρια του Mannikin Hall. Και εξομολογείται ότι σε μια περίοδο που ένιωθε άδεια οι κούκλες συνέρευσαν στη ζωή της ως δώρα.



Στη νέα τους ζωή, οι κούκλες χρησιμεύουν για άλλους δημιουργικούς σκοπούς. Όπως διευκρίνισε η Edwards στο πρόγραμμα Day 6 του CBC Radio, επισκέπτες έχουν προχωρήσει σε αναβαθμιστική ανακύκλωση των μερών των μανεκέν, μετατρέποντάς τα σε γλάστρες ή στελέχη φωτιστικών. «Το πιο δημοφιλές μέρος είναι ένας γυναικείος κορμός, συνήθως ακέφαλος ώστε να μπορούν να προσαρμόσουν το ντουί της λάμπας στην κορυφή» λέει.

κούκλεςΑγγλίαειδήσεις τώρα