Lifestyle|13.02.2022 17:00

Σάκης Ρουβάς: «Παραστρατήματα», δηλώσεις και εξώδικα που προκάλεσαν αντιδράσεις

Newsroom

Έντονες αντιδράσεις εκφράζονται μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη, στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» το μεσημέρι του Σαββάτου (12/2). Δημόσια και έντονα έχουν αρχίσει να τοποθετούνται άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου - και όχι μόνο - αναφορικά με τα όσα είπε ο γνωστός τραγουδιστής για τον πρώην συνεργάτη του και σκηνοθέτη της παράστασης «Βάκχες», στην οποία ο τραγουδιστής είχε τον ρόλο του «Διόνυσου». Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σάκης Ρουβάς έχει σχολιαστεί αρνητικά για περιστατικά που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως στα social media.

Ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Θυμίζουμε ότι ο Σάκης Ρουβάς εξέφρασε την αγάπη του στον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέροντας: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης που εγώ γνωρίζω είναι ένας άνθρωπος που αγαπώ, αγάπησα και πέρασα καταπληκτικά μαζί του». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Όπως τους ναρκομανείς κάνουν χρήση ουσιών τους αγκαλιάζουμε και τους φροντίζουμε με κάποιο τρόπο. Είναι μία παθολογία που χρειάζεται θεραπεία, βοήθεια».

Τις δηλώσεις του Ρουβά σχολίασαν στα social media μεταξύ άλλων η Έλενα Ακρίτα γράφοντας «η καριέρα του Ρουβά τελείωσε» και ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, με την ανάρτηση: «Η φάση "Συμπονώ το θύμα, αλλά συμπονώ και τον θύτη" δεν σημαίνει ότι ξεχειλίζεις από συμπόνια ή χριστιανική αλληλεγγύη. Σημαίνει ότι δεν έχεις ιδέα τι εστί βία, κι ότι, με την πολυτέλεια της άγνοιάς σου (αληθινής ή μη), στέκεσαι (εκούσια ή μη) στο πλευρό του ισχυρού: αυτού που ασκεί τη βία».

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Νίκος Τερζής, με μία ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε τα όσα είπε ο Σάκης Ρουβάς  για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει χαρακτηριστικά, «Τώρα αν σου απαγορεύσω να λες οποιοδήποτε δικό μου τραγούδι, θα είμαι εγώ ο κακός και ο παράξενος;» βάζοντας το hashtag #Ρουβάς. O ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος ανέφερε: «Είναι εθισμός η παιδοφιλία και η παιδεραστία; Σε τι είναι εθισμένος λοιπόν ο εν λόγω άνθρωπος; Στα μικρά παιδάκια και στους εφήβους; Νομίζω ότι είναι καλύτερο να τραγουδάμε παρά να μιλάμε κάποιες φορές». 

Ενοχλημένος και ο Σπύρος Μπιμπίλας από τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά, μίλησε στην εκπομπή «Open Weekend». «Τις τελευταίες μέρες εμφανίζονται καλλιτέχνες που παίρνουν μια περίεργη στάση υπέρμετρης αγάπης για κάποιους που έχουν καταγγελθεί και αυτό μου φαίνεται ότι γίνεται στοχευμένα. Ας τους αφήσουμε να εκτίθενται», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας. 

Συναυλία στον Λυκαβηττό

Μεγάλες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η συναυλία του Σάκη Ρουβά, χωρίς κοινό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά την ανακοίνωση ότι είχε κόστος 215.000 ευρώ. Χρήστες του Twitter - κάποιοι με το χάσταγκ #cancel_rouvas - είχαν φρίξει με την απόφαση του κ. Μπακογιάννη και υποστήριξαν μεταξύ άλλων πως ένας γιατρός του ΕΣΥ σε όλη του ζωή δεν θα μπορέσει να πάρει τόσα χρήματα όσα ο Σάκης Ρουβάς σε μόλις 17 λεπτά της ώρας. Στο πλαίσιο των αντιδράσεων, διαδικτυακή ομάδα στο Twitter είχε κάνει «κάλεσμα για γιαούρτωμα» του καλλιτέχνη.

Μετά τον σάλο, συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη απάντησαν ότι τα 215.000 δεν θα είναι η αμοιβή του Σάκη Ρουβά, αλλά αφορούν στο συνολικό κόστος της παράστασης στην οποία απασχολήθηκαν περίπου 80 άνθρωποι και στα έξοδα για τη δημιουργία τηλεοπτικού στούντιο στον χώρο του πάρκινγκ έξω από το θέατρο Λυκαβηττού. Η συναυλία έγινε κανονικά παρά τις αντιδράσεις.

Το εξώδικο του Σάκη Ρουβά στον Παύλο Πολάκη

Ο Σάκης Ρουβάς τον Οκτώβριο του 2020 απάντησε με εξώδικο σε όσα είχε πει για αυτόν ο Παύλος Πολάκης και μάλιστα, από το βήμα της Βουλής. Ο πρώην υπουργός, θυμίζουμε, ενέταξε τον τραγουδιστή στους καλλιτέχνες που προσέφεραν στήριξη στη Χρυσή Αυγή. Στην εξώδικη δήλωσή του ο Σάκης Ρουβάς είχε τονίσει, μεταξύ άλλων: «Αρκεί μία απλή ανάγνωση των δηλώσεών μου, τις οποίες επικαλεστήκατε, προκειμένου να αντιληφθεί οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος ότι ουδεμία στήριξη παρείχα στην Χρυσή Αυγή, αφού είναι γνωστά τόσο τα δημοκρατικά μου φρονήματα και η απόλυτη προσήλωσή μου στους δημοκρατικούς θεσμούς της Πολιτείας μας».

Ο Παύλος Πολάκης είχε πει: «Ανέφερα λοιπόν για τον Ρουβά ότι το 2012 σε εκπομπή του Θ. Αναστασιάδη, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τον τρομοκράτησε η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, είχε δηλώσει επί λέξει: "Όχι, καθόλου δεν με τρόμαξε. Δεν με τρόμαξε καθόλου. Νομίζω ότι είναι απόρροια όλου αυτού που συμβαίνει. Δεν με τρόμαξε. Γιατί να με τρομάξει; Δεν με τρομάζει η απόφαση που παίρνει ο κόσμος. Με τρομάζει ο τρόπος που χειραγωγούν τον κόσμο οι πολιτικοί". Τον ενόχλησε ότι υπενθύμισα τα παραπάνω».

Η συγγνώμη για τον σάλο με τη διαφήμιση αυτοκινήτου στο Ηρώδειο

Τη συγγνώμη του διατύπωσε τον Σεπτέμβριο του 2020 με ένα μήνυμά του στα social media ο Σάκης Ρουβάς μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε διαφημιστικό του για γνωστή μάρκα πολυτελούς αυτοκινήτου, έξω από το Ηρώδειο. Στη φωτογραφία - που αναρτήθηκε στο Instagram - ο δημοφιλής καλλιτέχνης εμφανιζόταν να μπαίνει σε ένα παρκαρισμένο τζιπ έξω από το Ηρώδειο, ενώ στη λεζάντα της δημοσίευσης έγραφε: «Έτοιμος για βόλτα». Η προωθητική ανάρτηση δεν έτυχε των καλύτερων σχολίων από τους χρήστες των social media και λίγα λεπτά αργότερα η ανάρτηση «κατέβηκε». 

Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, «η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σάκη Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από το Ν. 3028/2002 διατάξεις».

«Η συναυλία μου με την Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μού δόθηκε να τραγουδήσω στον εμβληματικό αυτό χώρο. Λυπάμαι που αυτή η στιγμή μου συνδέθηκε, δυστυχώς, και με μια άστοχη προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετικά με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε καθώς ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε» είχε γράψει σε ανάρτησή του ο Σάκης Ρουβάς.

Δημήτρης Λιγνάδηςειδήσεις τώραΣάκης Ρουβάςαντιδράσεις