Lifestyle|16.03.2022 21:37

Jamie Lee Curtis: Γιόρτασε τα γενέθλια της τρανς κόρης της με υψωμένη γροθιά

Newsroom

Όποιος ακολουθεί τη Jamie Lee Curtis στο Instagram, θα ξέρει μέσα από τις αναρτήσεις της τη δράση τόσο στον ακτιβισμό όσο και σχετικά με τις ιδέες γενικότερα περί δικαιωμάτων και ελευθερίας. Από το intro στο βιογραφικό της στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης η ίδια δηλώνει she/her κάτι που σημαίνει πως σέβεται το ίδιο όταν κάποι@ δηλώνουν he/him, they/them κ.ο.κ. 

Ούσα και η ίδια περήφανη μητέρα μιας τρανς κόρης, της Ruby, η πασίγνωστη ηθοποιός μοιράζεται συχνά πράγματα για εκείνη. Στην πιο πρόσφατη από τις αναρτήσεις της, η 63χρονη ευχήθηκε στην 26χρονη για τα γενέθλιά της, με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο (και) διαδικτυακά. Σαφέστατα, αυτό το post δεν ήταν για να το δει (μόνο) η Ruby αλλά για να περάσει ένα σημαντικότατο μήνυμα περηφάνιας για όλη την LGBTIQA+ κοινότητα. 

 

Υψώνοντας γροθιά, και με T-Shirt της ίδιας φιλοσοφίας προς υπεράσπιση όλων των διεμφυλικών παιδιών έγραψε χαρακτηριστικά: 

«Σήμερα είναι τα γενέθλια της τρανς κόρης μου. Είμαι περήφανη και ευγνώμων που είμαι γονέας ενός τρανς παιδιού και στέλνω υποστήριξη σε όλες τις τρανς οικογένειες σε όλες τις ΗΠΑ που στοχοποιούνται αυτή τη στιγμή από συντηρητικές νομοθεσίες. Αυτή η χώρα δημιουργήθηκε με βάση την ελευθερία. Μια απλή αλλά ουσιαστική ιδέα ότι όλοι όσοι ζουν εδώ θα έπρεπε να είναι ελεύθεροι να ονειρεύονται και να πετυχαίνουν ό,τι θέλουν ελεύθερα. 

Η διακήρυξη της ανεξαρτησίας μας υπόσχεται ότι είμαστε προικισμένοι με ορισμένα αναφαίρετα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της ζωής, της ελευθερίας και της επιδίωξης της ευτυχίας… και ότι κάθε φορά που οποιαδήποτε μορφή διακυβέρνησης γίνεται καταστροφική για αυτούς τους σκοπούς, είναι δικαίωμα του λαού να την αψηφήσει για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ευτυχία. Μια ουσιαστική ιδέα. Ασφάλεια και Ευτυχία! 

Τώρα οι πολιτικοί προτείνουν ότι οι γονείς που παρέχουν φροντίδα για επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου για τα δικά τους παιδιά είναι εγκληματίες και τους αξίζει να πάνε στη φυλακή. Αυτοί οι νόμοι είναι μεροληπτικοί, άδικοι και αντι-Αμερικανικοί. Η ελευθερία έκφρασης περιλαμβάνει την έκφραση του φύλου.

Ως περήφανος γονέας της τρανς κόρης μου, ορκίζομαι να χρησιμοποιήσω την ελευθερία του λόγου μου και το δικαίωμα ψήφου μου για να στηρίξω το παιδί μου αλλά και όλα τα παιδιά που προσπαθούν να ζήσουν ελεύθερα όπως είναι. #ProtectTransKids».

 

ειδήσεις τώραγενέθλιακόρητρανσέξουαλΤζέιμι Λι Κέρτις