Lifestyle|18.03.2022 14:34

Kanye West: Αποκλεισμός από το Instagram για ρητορική μίσους και εκφοβισμό

Newsroom

Ο Κάνιε Γουέστ (Kanye West) έχει αποκλειστεί από το Instagram για 24 ώρες για παραβίαση της πολιτικής παρενόχλησης της πλατφόρμας, όπως επιβεβαίωσε το Variety.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Meta, η πλατφόρμα έχει διαγράψει περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε από τον West για παραβίαση των πολιτικών χρήσης σχετικά με τη ρητορική μίσους, τον εκφοβισμό και την παρενόχληση. Ως αποτέλεσμα, ο 44χρονος έχει αποκλειστεί από το να δημοσιεύει, να σχολιάζει και να στέλνει μηνύματα για το διάστημα των 24 ωρών.

Η πολιτική της Meta είναι να περιορίζει τους λογαριασμούς που έχουν παραβιάσει επανειλημμένα αυτούς τους κανόνες και η πλατφόρμα θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν γίνουν περαιτέρω παραβιάσεις. Για την ώρα, οι εκπρόσωποι του West δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Νωρίτερα την Τετάρτη 16/3, ο πασίγνωστος ράπερ έστησε μια φυλετική δυσφήμιση στον οικοδεσπότη του "The Daily Show" Trevor Noah μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram, για τον λόγο ότι ο Noah έκανε χιούμορ μιλώντας για την κόντρα μεταξύ του West, της πρώην συζύγου του Kim Kardashian, και του νυν συντρόφου της -κωμικού του "Saturday Night Live"- Pete Davidson. Μια ανάρτηση που μετά από λίγο διεγράφη. 

Ως νυν σύντροφος της πρώην γυναίκας του, ο Davidson αποτελεί συχνό στόχο στο Instagram του West. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι όταν ο "Ye" έγραψε ότι ο 28χρονος θα παρασύρει την Kim Kardashian «στον κόσμο των ναρκωτικών» επειδή «κάθε δυο μήνες πάει σε κλινική αποτοξίνωσης».

Ο West έχει θίξει επίσης πολλές φορές τα προβλήματα της επιμέλειας των παιδιών του στο Instagram, δημοσιεύοντας σερί με βίντεο  υποστηρίζοντας ότι η πρώην σύζυγός του, Kim Kardashian, τον εμποδίζει να δει τα παιδιά του. Σε απάντηση, η 40χρονη τηλεπερσόνα, σχολίασε: «Σε παρακαλώ σταμάτα αυτό το αφήγημα. Ήσουν εδώ σήμερα το πρωί και πήρες τα παιδιά για το σχολείο».

Θυμίζουμε πως η ισχυρή γυναίκα του Instagram υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Φεβρουάριο του 2021 το οποίο και εκδόθηκε επισήμως στις 2 Μαρτίου.

Κιμ ΚαρντάσιανΚάνιε ΓουέστKim Kardashianinstagramαποκλεισμόςειδήσεις τώρα