Lifestyle|23.03.2022 13:51

Γιάννης Σμαραγδής: «Ο Μουστάκας και ο Ψάλτης δεν έκαναν πράγματα αντάξια του ταλέντου τους»

Newsroom

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στην ενημερωτική εκπομπή  ο Γιάννης Σμαραγδής σχολίασε την ελληνική τηλεόραση σημειώνοντας πως έχει «ανέβει το επίπεδο». Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης μίλησε περί αναβάθμισης και στάθηκε ιδιαιτέρως σε δύο projects δηλώνοντας τα εξής: «Από αυτά που είδα, είναι αναβαθμισμένη η ελληνική τηλεόραση.Η σειρά του "Άγιου Παΐσιου" στην τηλεόραση και η ταινία “Ο άνθρωπος του Θεού” συμβαίνει ένα μικρό θαύμα: μας επαναφέρουν σε αυτά που μας γέννησαν. Από την ελληνική τηλεόραση λείπει η ποιότητα του Λάκη Λαζόπουλου, έφερε έναν καθρέφτη στους Έλληνες, ώστε να δουν τα μικρά τους ελαττώματα».

Ο 75χρονος μετρ της σκηνοθεσίας, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» έκανε μία ιδιαίτερη αναφορά σε δύο ηθοποιούς που έχουν «φύγει» από τη ζωή, με τους οποίους συνεργάστηκε και ως γνώστης των πραγμάτων έκανε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο: «Ο Σωτήρης Μουστάκας και ο Στάθης Ψάλτης δεν είχαν κάνει πράγματα αντάξια του ταλέντου τους, νομίζω ήρθαν για να αποθέσουν το τελευταίο τους καλλιτεχνικό ίχνος».

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών όπως, «Καζαντζάκης», «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», και «El Greco», μίλησε για τη γυναίκα της ζωής του: «Η γυναίκα μου είναι “άγγελος με φτερά”, με οδηγεί με απαλό τρόπο από τότε που την γνώρισα. Ήμουν υπάλληλος σε φαρμακείο, ερωτεύτηκα τη γυναίκα μου και μου λέει “τι θα κάνεις στη ζωή σου;”. Της λέω σκηνοθέτης και μου λέει “σου πάει”». 

Ακολουθεί το βίντεο με όλα όσα είπε ο σπουδαίος σκηνοθέτης: 

Γιάννης Σμαραγδής: Όσα είχε αποκαλύψει πριν από έναν χρόνο στο ΟΡΕΝ για την ταινία «Αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια»

Τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδος, έχει ως θέμα η κινηματογραφική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή.

Ο διάσημος Έλληνας σκηνοθέτης επισκέφθηκε τη Μόσχα, προετοιμάζοντας την ταινία για τον κοινό ήρωα Ελλάδας και Ρωσίας και μίλησε στον ανταποκριτή του ΟΡΕΝ Θανάση Αυγερινό.

Ο Γιάννης Σμαραγδής τονίζει ότι, «χωρίς την ομογένεια της Ρωσίας και χωρίς την κρυφή στήριξη των Ρώσων η Ελλάδα δεν θα είχε ελευθερωθεί». Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο γνωστός σκηνοθέτης, «την ιστορία για τον Καποδίστρια την είπαν αυτοί, που τον δολοφόνησαν ή αυτοί, που ήταν πίσω από το χέρι, που σηκώθηκε για να τον δολοφονήσει. Τώρα η ταινία θα πει αυτά, που πρέπει να πει».

Στάθης ΨάλτηςΣωτήρης Μουστάκαςειδήσεις τώραΕλληνική τηλεόρασηΓιάννης Σμαραγδής