Lifestyle|28.03.2022 17:44

Μπιμπίλας για Πέτρο Φιλιππίδη: «Από τις πιο δύσκολες περιόδους στη ζωή μου»

Newsroom

Για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, τα συναισθήματα του ίδιου αλλά και όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση μίλησε  ο πρόεδροςτου ΣΕΗ (Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών), Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος βρέθηκε στην εκπομπή ουτ OPEN TV, «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον».

Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, είναι μία από τις πιο δύσκολες περιόδους στη ζωή του. «Έχω να αντιμετωπίσω πολλαπλά προβλήματα. Πρώτον ότι βρίσκομαι στη θέση του προέδρου του Σωματείου ηθοποιών και απ΄την άλλη τη φιλική σχέση που είχα με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Όσα ακούστηκαν με έχουν φέρει σε μεγάλη περίσκεψη. Φυσικά και άλλαξαν τα συναισθήματά μου για εκείνον. Δεν είναι εύκολη περίοδος», είπε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε πως είναι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος και πολλά βράδια δεν έχει κοιμηθεί, εξαιτίας των γεγονότων. «Έχω όμως ψυχραιμία και έτσι θα κινηθώ και τώρα, γιατί έχω καθαρή τη συνείδησή μου», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στη δίκη, τόνισε πως έχει κληθεί ως μάρτυρας αλήθειας, ενώ στην αρχή τον είχαν καλέσει ως μάρτυρα υπεράσπισης χωρίς να ερωτηθεί, γεγονός που τον έφερε σε αμηχανία. Όπως εξήγησε, δεν του είναι εύκολο να μιλά για τη δίκη.

Σε ό,τι αφορά την υγεία του Πέτρου Φιλιππίδη και όσα έχουν ακουστεί, επεσήμανε: «Έχουμε ακούσει αρκετά υπερβολικά πράγματα. Όμως σήμερα τον είδαμε να περπατάει κανονικά. Εγώ γνωρίζω πως έχει ένα πρόβλημα με τον διαβήτη».

Κεκλεισμένων των θυρών οι καταθέσεις των δύο καταγγελλουσών – Συνεχίζεται τη 1η Απριλίου η διαδικασία

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη με το δικαστήριο να διακόπτει για τη 1η Απριλίου.

Πρώτη στο βήμα, η πρώτη καταγγέλλουσα, που έχει υποστηρίξει ότι βιάστηκε κατ’ εξακολούθηση από τον ηθοποιό. Η κατάθεση της δόθηκε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των δύο γυναικών. «Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα τη θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια» είπε ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας και συμπλήρωσε: «Η κατάθεσης της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση».

Παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέα το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό

Ο συνήγορος της τρίτης καταγγέλλουσας, είπε στους δημοσιογράφους: «Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν».

Σε άλλο μήκος κύματος ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δημοσιότητας της δίκης και της κατάθεσης της εντολέως του.  «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο» είπε ο Ζαχαρίας Σαλούστρος.

Για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η πρώτη καταγγέλλουσα κατά την κατάθεση της, έκανε λόγο ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δε θα γίνουν ποτέ γνωστές».

ειδήσεις τώραMeTooΣπύρος ΜπιμπίλαςβιασμόςκαταγγελίεςδίκηΠέτρος Φιλιππίδης