Lifestyle|29.03.2022 12:30

Συναυλία Ειρήνης: Απόψε στις 20:00 στα Προπύλαια η πολυσυζητημένη εκδήλωση

Newsroom

Συζητήθηκε πριν καν πραγματοποιηθεί, αποτελώντας και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, οπότε όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συναυλία στην τοποθεσία Προπύλαια που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 20:00. Η μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε από την οργάνωση «Αλληλεγγύη για Όλους» αποτελεί πράξη ειρήνης ή αλλιώς «Ειρήνη είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση».

Με το εν λόγω σύνθημα ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες η συναυλία ειρήνης κατά του πολέμου στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί απόψε 29 Μαρτίου με ενεργή συμμετοχή από πλήθος καλλιτεχνών, όπως Χριστόφορο Ζαραλίκο και Πέγκυ Ζήνα. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις -κυρίως- διότι στην αφίσα δεν υπήρχε - εξ αρχής- αναφορά στην Ουκρανία και τη ρωσική εισβολή η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, στα social media και ειδικότερα στο Twitter, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι οι διοργανωτές και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη χώρα που αμύνεται για τα εδάφη της και εκείνη που θέλει να τα κατακτήσει.

Μετά τον αρχικό σάλο, οι διοργανωτές έσπευσαν να εξηγήσουν μέσα από την ιστοσελίδα τους: «H "Αλληλεγγύη για Όλους" διοργανώνει την Τρίτη 29 Μαρτίου συναυλία Ειρήνης, για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία για να προστατευθούν οι άμαχοι και οι πρόσφυγες πολέμου για να αποχωρήσει ο στρατός του Πούτιν από την Ουκρανία. H αυτονόητη αυτή αντιπολεμική παρέμβαση με την καθοριστική συμβολή γνωστών ανθρώπων της τέχνης αντιμετωπίζεται από συγκεκριμένους κύκλους με απύθμενη θρασύτητα και πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Να θυμίσουμε ότι στην εν λόγω συναυλία, συμμετέχουν οι εξής καλλιτέχνες: Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Κώστας Θωμαϊδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασουλή, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank.

Γιάννης Αγγελάκας: Το καυστικό σχόλιο - απάντηση στις ειρωνείες του υιού Μητσοτάκη για την αντιπολεμική συναυλία για την Ουκρανία

Σκληρή απάντηση από τον Γιάννη Αγγελάκα στο ειρωνικό σχόλιο που έκανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του πρωθυπουργού για τη συναυλία ειρήνης ένδειξη αλληλεγγύης στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Ο τραγουδοποιός επιτίθεται στα όσα ανέφερε ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη και απευθυνόμενος του, σημειώνει: «Αγαπητέ Κωστάκη Μητσοτάκη, αν δε σου αρέσουν τα ονόματα των καλλιτεχνών μας να τα αλλάξουμε, δεν κάνει να χαλάμε το χατήρι των μελλοντικών μας πρωθυπουργών». Μάλιστα ο Γιάννης Αγγελάκας, σε σκληρό ύφος επισημαίνει: «Εύχομαι, όταν με το καλό αναλάβεις τα ηνία αυτού του λαού που έμαθες από μικρός να ειρωνεύεσαι και να υποτιμάς, να σε διασκεδάζουν όσοι νέοι κλόουν και αυλικοί προκύψουν ως τότε. Μην ξεχάσεις να πεις στον μπαμπά να στείλει και άλλα όπλα για την ειρήνη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έγραψε στο facebook για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συναυλία: «Στη συναυλία ειρήνης συμμετέχει ο Εισβολέας, ο Θανάσιμος, ο Δημήτρης Μητσοτάκης (ΛΟΛ). Αυτοί δεν απλοί τραγουδιστές. Μιλάμε για τους Galacticos της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής. Πάντως, για όσους έχουν σκοπό να φέρουν Ουκρανικές σημαίες στην συναυλία (εδώ γελάμε όλοι)… Φιλική υπενθύμιση. Μπλε από πάνω, κίτρινο από κάτω. Έχετε μια τάση να τα μπερδεύετε».

προπύλαιασυναυλίαπόλεμοςειδήσεις τώραΟυκρανία