Lifestyle|02.04.2022 10:00

Bruce Willis: Τα «Χρυσά Βατόμουρα» ακυρώνουν την απονομή του βραβείου γιατί «δεν είναι πρέπον»

Newsroom

Την Τετάρτη (30/3), η οικογένειά του Μπρους Γουίλις (Bruce Willis) αποκάλυψε ότι πάσχει από τη γνωστική διαταραχή αφασία και ότι αποχωρεί από την καριέρα του ως ηθοποιός, καθώς η πάθηση αυτή, εμποδίζει την ικανότητα ενός ατόμου να μιλάει και να γράφει. Λίγο αργότερα, οι διοργανωτές των «Razzie Awards», που απονέμονται στις χειρότερες ταινίες της χρονιάς, ακύρωσαν την πρόσφατη «τιμή» που έκαναν στον ηθοποιό μετά την ανακοίνωση για το πρόβλημα υγείας του.

«Τα Χρυσά Βατόμουρα»

Οι υποψήφιοι των φετινών «Razzies», γνωστών και ως «Χρυσά Βατόμουρα» (Golden Raspberry Awards), αποκαλύφθηκαν το περασμένο Σάββατο, πριν γίνει γνωστή η πάθηση του ηθοποιού. Ο 67χρονος σταρ των ταινιών «Die Hard» μέτρησε οκτώ υποψηφιότητες στα «Χρυσά Βατόμουρα» και μάλιστα στη δική του κατηγορία. Από τις οκτώ ταινίες που προτάθηκαν, η Cosmic Sin κρίθηκε η πιο άξια νικήτρια. Οι υπόλοιπες ταινίες που διεκδικούσαν τη χειρότερη πρωτιά ήταν οι American Siege, Apex, Deadlock και Out Of Death.

Η απόφαση των διοργανωτών 

Λίγο αφότου έγινε γνωστή η κατάσταση της υγείας του Γουίλις, οι ιθύνοντες των «Razzie Awards» τόνισαν ότι «δεν είναι πρέπον» να απονεμηθούν βραβεία σε εκείνους των οποίων οι ιατρικές συνθήκες μπορεί να επηρέασαν τις επιδόσεις τους. «Εάν η ιατρική κατάσταση κάποιου αποτελεί παράγοντα στη λήψη αποφάσεων ή/και στην απόδοσή του, αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι κατάλληλο να του δώσουμε Razzie», είπαν οι διοργανωτές.

Ο επίσημος λογαριασμός στο Twitter των «Razzie» ανάρτησε ότι «λυπούμαστε πραγματικά για την πάθηση που διαγνώστηκε ο Μπρους Γουίλις», προσθέτοντας πως, «Ίσως αυτό εξηγεί γιατί ήθελε να βγει με χαρά το 2021.Τις καλύτερες ευχές μας στον Μπρους και την οικογένειά του». 

Οι διοργανωτές, κατέστησαν επίσης σαφές ότι έμαθαν για τη διάγνωση «την ίδια στιγμή με όλο τον κόσμο».

ακύρωσηΜπρους ΓουίλιςΧρυσά βατόμουρασυμμετοχήαφασίαειδήσεις τώρα