Lifestyle|02.04.2022 20:30

Η Τζένη Μπότση για την σεξουαλική παρενόχληση: «Έρχονται κοπέλες στο θέατρο που τους έχει συμβεί το ίδιο πράγμα»

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Δε Γίνεται» βρέθηκε η Τζένη Μπότση και σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, απάντησε με την ειλικρίνεια που τη διακρίνει σε όλα όσα τη ρώτησε η Ναταλία Γερμανού. Η γνωστή ηθοποιός, ανάμεσα σε αλλά, και με αφορμή τις δίκες των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, αναφέρθηκε και στη δική της τραυματική εμπειρία από σεξουαλική παρενόχληση από Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Σε κλίμα συγκίνησης και με θάρρος, είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα μέσα μου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το έχουμε ξεπεράσει. Είναι φοβερό γιατί τώρα, επειδή παίζω στο θέατρο, έχουν αρχίσει και έρχονται κάποιες κοπέλες από αυτές που είμαστε στην ίδια ομάδα και μας έχει συμβεί το ίδιο πράγμα τις οποίες δεν τις ήξερα και τις γνωρίζω τώρα».

Στη συνέχεια, αναφορικά με αυτές τις γυναίκες που μοιράζονται μαζί της τη δική του τραυματική εμπειρία, πρόσθεσε: «Τις γνωρίζω στο θέατρο. Μπορούν να σας επιβεβαιώσουν και οι συνάδελφοι ότι μπαίνω μες στο θέατρο, λέω ότι σήμερα θα έρθει η τάδε και βουρκώνω και βάζω τα κλάματα γιατί θα γνωρίσω μια κοπέλα που μας έχει συμβεί κάτι που μας δένει τόσο πολύ και δεν την ξέρω (…) Ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές, πολύ δυνατές και όλα αυτά τα κορίτσια. Tα έχω μέσα στην καρδιά μου και είναι η δύναμή μου. Ξέρω ότι το ίδιο είμαι και γω για εκείνες και κάναμε μια πολύ σπουδαία διαδρομή που, αν δεν ήταν αυτές, δεν θα είχε συμβεί όλο αυτό».

Σε σημείο της συνέντευξης, η οικοδέσποινα της εκπομπής ρώτησε την ηθοποιό γιατί, ενώ ήξερε ότι με τον συγκεκριμένο άνθρωπο κατά καιρούς έκαναν παρέα, δεν της είπε τίποτα ποτέ για όλα αυτά που είχε κάνει στο παρελθόν. Τότε η ηθοποιός είπε: «Τι να πω; Ήταν πάντα πολύ περίεργη η θέση μου. Το ήξεραν μόνο κάποιοι πολύ δικοί μου. Ούτε οι γονείς μου το ήξεραν. Το έμαθαν από την τηλεόραση. Ανοίχτηκε ένας δρόμος και τώρα είναι πολύ πιο εύκολο και να μιλήσει κάποιος και να σταματήσει να γίνεται αυτό γιατί θα φοβούνται ότι θα μιλήσουμε».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού

ειδήσεις τώραMeTooΝαταλία ΓερμανούκακοποίησηΤζένη Μπότση