Lifestyle|11.04.2022 15:20

Γιώργος Λιάγκας: Πρόστιμο 45.000 ευρώ του ΕΣΡ στον ΣΚΑΪ

Newsroom

Πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σύμφωνα με το e-tetradio.gr. Το πρόστιμο αφορά την ψυχαγωγική εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», η οποία προβαλλόταν πριν από δύο χρόνια. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κανάλι του Φαλήρου πληρώνει πρόστιμο για τη συγκεκριμένη εκπομπή. 

Η πρώτη φορά ήταν 30 χιλιάδων ευρώ για «προσβολή της αξίας του ανθρώπου» και συγκεκριμένα για body shaming του Γιώργου Λιάγκα σε διαγωνιζόμενη του «Greece's Next Top Model». Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν ατάκες όπως «η άλλη η παχιά να είναι στην παραλία έτσι σαν να έρχεται η Greenpeace να τη ρίχνει πάλι μέσα δεν σας πειράζει, σας πειράζει ο Πετρετζίκης που είναι κούκλος» και «να βγω εγώ με τις πατσές έξω στην παραλία και να πω «τι ωραία που πλέον με αποδέχεστε»... θα ταυτιστούμε τώρα με την κοπέλα;».

Η δεύτερη φορά υπεβλήθη πρόστιμο 15 χιλιάδων ευρώ, έπειτα από εξώδικη «δήλωση - διαμαρτυρία - πρόσκληση», για «προσβολή προσωπικότητας ατόμου» στο ίδιο επεισόδιο. Ο λόγος ήταν σχόλια πάνω σε είδηση περί πώλησης σπιτιών από Ελληνίδα επιχειρηματία. Αναφερόμενοι σε αντικείμενα που βρίσκονταν σε αυτά και τα έξοδα της επιχειρηματία, ακούστηκαν φράσεις από τον παρουσιαστή και το πάνελ όπως «με τί τη λούζανε τη σκύλα αυτή; Θέλω να γίνω το σκυλάκι της», «πάνε οι καλεσμένοι και τους δένουν με τις χειροπέδες στο κρεβάτι;», «άρα ή δίνουμε 1.000.000 με ερωτικά βοηθήματα ή 5.000.000 με ξεροσφύρι». 

πρόστιμοπαρουσιαστήςΕΣΡειδήσεις τώραΓιώργος Λιάγκας