Lifestyle|12.04.2022 11:15

Μαρία Κορινθίου: Ποζάρει ως «Ελλάδα» του Ντελακρουά και στέλνει το δικό της μήνυμα

Newsroom

Φωτογράφηση με θέμα τον iconic πίνακα του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τη μάχη των Ελλήνων στην τρίτη πολιορκία του Μεσολογγίου, έκανε η Μαρία Κορινθίου στο πλαίσιο ενός νέου project.

 

Στη φωτογράφηση, η γνωστή ηθοποιός αναπαριστά την προσωποποίηση της ηρωικής Ελλάδας φορώντας ελληνική παραδοσιακή φορεσιά. Με τη χαρακτηριστική απεικόνιση -ξεκούμπωτη στο στήθος- η Μαρία Κορινθίου κάνει την πόζα σε στάση απόγνωσης, και το πρόσωπο σε τρία τέταρτα στραμμένο προς τα αριστερά ενώ στέκει όρθια επάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου, που έχουν καταπλακώσει έναν αγωνιστή.

 

Το project αναλυτικά όπως το παρουσίασε η ηθοποιός στο Instagram:

«Το πρώτο έντυπο και digital τεύχος του ARTme ξεκινάει με το τεύχος Απριλίου, αφιερωμένο στην μεγάλη έξοδο του Μεσολογγίου που έλαβε μέρος στις 10 Απριλίου του 1826, σαν σήμερα. Μία σημαντική ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, που σηματοδότησε την απελευθέρωση της από τον Τουρκικό ζυγό και υπήρξε καταληκτική για την νίκη της προς την ελευθερία. @messolonghim @dimos_ieras_poleos_mesologgiou Ο διάσημος Γάλλος ζωγράφος Ευγένιος Ντελακρουά, φιλέλληνας και γοητευμένος από την Ελλάδα, εμπνεύστηκε από το ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου και δημιούργησε μία σειρά από έργα που ευαισθητοποίησαν παγκόσμια και ανάγκασαν μέχρι και τις μεγάλες δυνάμεις να προβούν σε άμεσες λύσεις για την λήξη του πολέμου. Ένα από τα πιο σπουδαία και γνωστά του έργα είναι ο πίνακας « Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου» εμπνευσμένο από την μάχη των Ελλήνων στην τρίτη πολιορκία του Μεσολογγίου. Εικονίζει την προσωποποίηση της ηρωικής Ελλάδας. Φοράει ελληνική παραδοσιακή φορεσιά και είναι στραμμένη προς τον θεατή με τα χέρια σε στάση απόγνωσης αλλά και προσευχής, στέκει όρθια, περήφανα, επάνω στα ερείπια του Μεσολογγίου, που έχουν καταπλακώσει έναν αγωνιστή. Στο βάθος ένας άνδρας, αντίπαλος στρατιώτης με κίτρινο τουρμπάνι που συμβολίζει τον εχθρό καρφώνει μια σημαία στο έδαφος».

 

φωτογράφησηειδήσεις τώραΜαρία Κορινθίου