Lifestyle|17.04.2022 10:30

Bella Hadid: Ισχυρίζεται ότι το Instagram μπλοκάρει τις ιστορίες της όταν μιλά για την Παλαιστίνη

Newsroom

Η Μπέλα Χαντίντ (Bella Hadid) έχει αποδείξει πολλές φορές πως όταν θέλει να πει κάτι δημοσίως θα το πει ακόμα και όταν τις τίθενται περιορισμοί. Ένα πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι πως σε ανάρτησή της την Παρασκευή (15/4) το μοντέλο ισχυρίστηκε ότι το Instagram λογοκρίνει ή αλλιώς κάνει «shadow banning» τις ιστορίες της περιορίζοντας έτσι το κοινό όταν δημοσιεύει κάτι αναφορικά με την Παλαιστίνη.

«Το Instagram δεν μου δίνει τη δυνατότητα να ποστάρω stories. Αυτό βασικά συμβαίνει μόνο όταν αυτές αφορούν την Παλαιστίνη. Όταν ποστάρω κάτι για την Παλαιστίνη, αμέσως μπαίνει απαγορευτικό και περίπου 1 εκατομμύριο λιγότεροι από εσάς μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις και τα stories μου».

Στη συνέχεια, δημοσίευσε ένα ακόμα στιγμιότυπο το οποίο ανέφερε: «Δεν μπορώ να αναδημοσιεύσω τίποτα εδώ και δύο ώρες». Οι αναρτήσεις στις οποίες αναφέρεται η 25χρονη αφορούν τις συγκρούσεις που ξέσπασαν την Παρασκευή 15 Απριλίου στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και την ισραηλινή αστυνομία. 

Η Μπέλα και η αδερφή Τζίτζι Χαντίντ (Gigi Hadid), οι οποίες είναι παλαιστινιο-ολλανδικής κληρονομιάς (ο πατέρας τους γεννήθηκε σε παλαιστίνια μουσουλμανική οικογένεια), μοιράζονται τακτικά τις απόψεις τους σχετικά με τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Κατά τη διάρκεια του Μήνα Μόδας, δέχθηκαν επαίνους αλλά και επικρίσεις όταν ανακοίνωσαν ότι θα δωρίσουν όλα τα κέρδη τους από επιδείξεις μόδας σε Ουκρανούς που έχουν ανάγκη (εν μέσω των επιθέσεων της Ρωσίας) αλλά και στον λαό της Παλαιστίνης.

Κάποιοι κατηγόρησαν γρήγορα τις αδερφές ότι είναι αντισημιτικές επειδή υπερασπίστηκαν την Παλαιστίνη, αλλά η Τζίτζι απάντησε αμέσως στον ισχυρισμό, σημειώνοντας ότι «υπάρχει επίσης και ο αντιπαλαιστινισμός». «Μια προσφυγική κρίση είναι προσφυγική κρίση», έγραψε τότε η 26χρονη στο Instagram της προσθέτοντας, «Tα μάτια και οι καρδιές μας πρέπει να είναι ανοιχτά σε κάθε αδικία κατά των ανθρώπων. Ας δούμε ο ένας τον άλλον σαν αδέλφια, ας δούμε πέρα από την πολιτική, πέρα από την φυλή, πέρα από τη θρησκεία. Στο τέλος της ημέρας, το κόστος του πολέμου πληρώνουν οι αθώες ζωές - όχι οι ηγέτες».

instagramΠαλαιστίνηειδήσεις τώρααναρτήσειςΜπέλα Χαντίντμπλοκάρισμα