Lifestyle|20.04.2022 15:58

Λάκης Λαζόπουλος: «Είπα ψέματα ότι θυμόμουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Αγαπώ και εκτιμώ τον Σάκη Ρουβά»

Newsroom

Συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου παραχώρησε ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος μίλησε για την κριτική που δέχεται τόσο κατά πρόσωπο όσο και σε επίπεδο σχέσεων. «Νιώθω καλά γιατί μέσα από τις δυσκολίες έκανα αυτά που ήθελα. Σέβομαι τις δυσκολίες, καταλαβαίνω ότι πρέπει να πληρώσω κι εγώ διόδια. Νόμιζα ότι μεγαλώνοντας θα ηρεμήσουν τα όπλα, αλλά δεν ηρεμούν. Δεν θυσίασα τίποτα από τα προσωπικά μου πιστεύω για ν' απαντήσω. Αφήνω τον χρόνο ν' απαντήσει και ξέρω ότι ο χρόνος απαντάει πολύ καλύτερα από εμένα» δήλωσε ο ίδιος. 

Για τη σκληρή κριτική που συχνά δέχεται στα social media, είπε: «Μεγάλο μέρος του Twitter βρήκε έναν τρόπο να κάνει εμετό και να βγάλει κακία. Είναι σαν να περισσεύει δηλητήριο στην οχιά και να θέλει να το ρίξει. Δεν το λαμβάνεις υπόψιν σου αυτό. Είναι λογικό και πάντα γίνεται. Διαβάζεις αυτά που έχουν ένα συντακτικό ψυχής. Μπορεί να γραφτεί το πιο σκληρό κείμενο και να είναι αληθινό και να καταλάβεις κι εσύ πράγματα... Η κακία είναι ανώδυνη, αυτό που έχει σκέψη αλλάζει τον κόσμο. Θέλει ψυχραιμία ν' απαντάς με σκέψη. Αυτή τη στιγμή η κοινωνία είναι ανοημάτιστη». 

Παράλληλα, σχολίασε τη σειρά του Μάρκου Σεφερλή, «Super Mammy». «Δεν το έχω δει. Δεν ξέρω καν τι κάνει ο Μάρκος Σεφερλής. Ξέρω μόνο ότι ασχολείται με το είδος της κωμωδίας. Δεν έχω μελετήσει. Δεν τον έχω δει ούτε στο θέατρο ούτε κάπου αλλού. Μπορεί να πεις κάτι που ο ήχος να σου μοιάζει ότι υπάρχει αυτή η πρόθεση. Αυτό που νευριάζει τον κόσμο είναι η πρόθεση μέσα στον ήχο». 

«Είπα ψέματα ότι θυμόμουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου από παράσταση»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αναφέρθηκε στην υπόθεση της Πάτρας, των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη και την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου. «Η Πισπιρίγκου αποκάλυψε όλους τους υποεαυτούς του Έλληνα και ο καθένας ότι φαντάζεται θα το χρεώσει εκεί! Δεν μπορεί κάποιος που είναι τόσο παρορμητικός να είναι και τόσο μεθοδικός ταυτόχρονα. Χωρίς να εξηγείς τα "γιατί” δεν μπορείς να οδηγηθείς σε κανέναν ασφαλές συμπέρασμα… Μπορεί αυτή να τα έχει κάνει όλα… Ο καθένας που κάνει κάτι, το χειρότερο πράγμα του κόσμου, έχει δικαιολογίες μέσα του. Για ποιον λόγο αυτή γεννά τρία παιδιά, τα μεγαλώνει για να τα σκοτώσει; Δεν είμαι σίγουρος ακόμα για το κίνητρο. Κάποια στιγμή κάτι πήγε να χάσει -γι’ αυτήν-, μεγαλύτερο από τα παιδιά της και γι’ αυτό πιθανώς θυσιάζει τα παιδιά της... Ο Μάνος Δασκαλάκης φαίνεται ότι θέλει να γίνει κάτι, να ξεχωρίσει. Δεν μπορείς να τον κάνεις να έχει συναισθήματα για κάποιον άλλον περισσότερο από τον εαυτό του».

Για τη δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος πως θυμόταν την 33χρονη κατηγορούμενη από παράστασή του, ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι «το είπα ψέματα! Λέω "σε λίγο θα πούμε διάφορα για την Πισπιρίγκου” αλλά έτσι το είπα… Κι οι άλλοι που λένε διάφορα δεν αποδεικνύουν απολύτως τίποτα. Γιατί έκανε αυτή την πράξη; Την έκανε για να γυρίσει ο άντρας της πίσω; Την έκανε για να θυσιάσει τα παιδιά και να μάθει αυτός; Την έκανε σε κοινή συναίνεση χωρίς να μιλά ο ένας στον άλλον;».

«Αγαπώ και εκτιμώ τον Σάκη Ρούβα»

Για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, είπε: «Δεν είχα συνεργαστεί μαζί του. Ο Λιγνάδης δεν έχει δικό του κοινό. Όλο το κοινό το έχει μέσα από τις δημόσιες θέσεις. Υπάρχουν καλλιτέχνες, οι οποίοι συναλλάσσονται με το κράτος, γλείφουν την εξουσία, παρεβρίσκονται, βγάζουν φωτογραφίες και τις χρησιμοποιούν στα θύματα. Με βάση αυτό τους βάζουν σε μια θέση. Επειδή δεν έχω μάθει να δουλεύω στη ζωή μου με λεφτά του δημοσίου, έχω μία έμφυτη αντίθεση απέναντι σε ανθρώπους. Είναι ένα παιδί διορισμένο, διορισμένο, διορισμένο. Με βάση τον διορισμό του σε κάποια Εθνικά Θέατρα πηγαίνει κάποιος κόσμος. Δεν θα πήγαινε ο ίδιος κόσμος αν έκανε ιδιωτική παράσταση». 

Για τις δηλώσεις του Σάκη Ρουβά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», υπογράμμισε: «Τον αγαπάω και τον εκτιμώ τον Σάκη. Θα του έλεγα πολύ φιλικά ότι "είναι καλό να μάθεις τη διαφορά ενός τοξικομανούς μ' έναν παιδεραστή". Υπάρχει μια διαφορά. Δεν είναι όλα ένα. Το να προσπαθείς να κάνεις πάθηση την παιδεραστία δεν είναι σωστό ούτε ηθικά ούτε νομικά».

«Με το #MeToo έγινε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα»

Για το εάν συνεχίζει να υπάρχει το ταλέντο μετά από τέτοιες πράξεις, τόνισε πως «το ταλέντο συνεχίζει να υπάρχει όταν ο άνθρωπος επιτελεί το έργο του απέναντι στους ανθρώπους», ενώ για το ελληνικό #MeToo ανέφερε πως «έγινε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Όλο το ΣΕΗ δεν μπορεί να ψεύδεται. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η απόφαση για διαγραφή που πάρθηκε θα μπορούσε να επηρεάσει τη δικαιοσύνη, αφού ένας κλάδος δίνει το σήμα του. Εδώ δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος παρά ν' ακούσεις τα θύματα, να τ' αφήσεις να μιλήσουν, γιατί η κατάσταση που δεν αφήνεις με μηνύσεις να μιλήσει ο κόσμος ανοιχτά τρομάζει τους ανθρώπους που δεν έχουν συνηθίσει τους "νεκροθάφτες” της υγιούς σκέψης. Κάποιοι είναι άρρωστοι και θέλουν ν' αρρωστήσουν όλη την κοινωνία. Σωστά έγινε αυτό το ξεσκαρτάρισμα και η νέα γενιά έθεσε τους όρους της από την αρχή».

Τέλος, για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο και τη στήριξη στους «Ράδιο Αρβύλα», δήλωσε: «Εγώ πίστευα και πιστεύω ότι δεν γνώριζαν γιατί δεν είναι κάτι που λέγεται αυτό. Αυτοί που τα κάνουν αυτά δεν τα λένε. Τα κάνουν μυστικά. Αυτός ήθελε κάπου να είναι πρώτος. Με το που το είδα έβαλα τα γέλια. Δεν ξέρεις που θα σε χτυπήσει ο ναρκισσισμός. Στήριξα τα παιδιά γιατί έπρεπε να συνεχιστεί το έργο της σάτιρας. Αυτό είναι το ενδιαφέρον. Κι αυτούς τους έχει επηρεάσει. Η δουλειά ενός ανθρώπου που κάνει σάτιρα είναι να στηρίζει ανθρώπους που έχουν γνώμη ακόμα και μπορούν να τη λένε».

Μάρκος ΣεφερλήςΠάτραΣτάθης Παναγιωτόπουλοςειδήσεις τώραΔημήτρης ΛιγνάδηςΜάνος ΔασκαλάκηςΛάκης ΛαζόπουλοςMeTooΣάκης ΡουβάςΡούλα Πισπιρίγκου