Lifestyle|27.04.2022 12:00

Μάριος Ιορδάνου: «Όταν πήγα να φύγω από τη ζωή ένιωθα δαιμονισμένα ευχάριστα»

Newsroom

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» μίλησε ο Μάριος Ιορδάνου και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του τονίζοντας πως οι δυσκολίες της ζωής είναι απόδειξη ότι ζεις αλλά και στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη η σύντροφός του, Σοφία Καζαντζιάν.

«Έπαθα αλλεπάλληλα ισχαιμικά επεισόδια. Πέθανα, έπαψε η καρδιά μου να χτυπά. Κάθε στιγμή ήταν δίπλα μου η Σοφία. Έχει ένα χαρακτήρα από ατσάλι, δεν λυγίζει ποτέ. Ένιωθα τέτοια ασφάλεια μαζί της που δεν με ένοιαζε. Όταν ένιωθα ότι φεύγω είχα δίπλα τον άνθρωπο της ζωής μου. Σκεφτόμουν ”Μάριε, γίνεται να είσαι τόσο τυχερός;”. Αν αξίζει αυτό το μικρό πέρασμα στον κόσμο, αξίζει επειδή γνώρισα την Σοφία» είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός και σκηνοθέτης και στη συνέχεια πρόσθεσε, «Όταν πήγα να φύγω από την ζωή τυφλώθηκα, έχασα τους χτύπους της καρδιάς μου. Ήμουν νεκρός, όλα ήταν σκοτάδι. Ένιωθα δαιμονισμένα ευχάριστα».

Στη συνέχεια μίλησε για το κεφάλαιο οικογένεια, τις παρενοχλήσεις στον χώρο του θεάματος αλλά και τον Σπύρο Παπαδόπουλο

Ο ηθοποιός δήλωσε πως ένα παιδί δεν θα μεγάλωνε την ευτυχία του με τη σύντροφό του, Σοφία Καζαντζιάν. «Όταν νιώθω για τον σκύλο μου ότι είμαι πατέρας, είμαι πατέρας. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε», είπε και στη συνέχεια τοποθετήθηκε αναφορικά με τις παρενοχλήσεις, «Και σε έμενα είχαν τύχει λεκτικές παρενοχλήσεις. Πάρα πολλές φορές είχα δεχθεί και ανήθικες προτάσεις».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη θεατρική συνεργασία του Σπύρου Παπαδόπουλου και της Δάφνης Λαμπρόγιαννη, η οποία δεν είχε αίσιο τέλος: «Θα μιλήσω για τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον οποίο ενώ δεν τον ξέρω προσωπικά, η Σοφία μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Μου έχει πει ότι είναι βαθιά ανθρώπινος, της έχει σταθεί».

Ακολουθεί το βίντεο από την εκπομπή 

Μάριος Ιορδάνου: «Έχασα το φως μου, στην κυριολεξία ψήθηκε το μυαλό μου»

Καλεσμένος στα «Μεσάνυχτα» είχε βρεθεί πριν από λίγους μήνες (24/6/21) ο Μάριος Ιορδάνου, ο οποίος διηγήθηκε ξανά την περιπέτεια με την υγεία του στην Ελεονώρα Μελέτη. Πιο συγκεκριμένα, ο  ηθοποιός αναφέρθηκε στη συγκλονιστική στιγμή πουτ έφτασε πάρα πολύ κοντά στον θάνατο, έχοντας μαζί τη σύζυγο και συμπρωταγωνίστριά του Σοφία Καζαντζιάν. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ήμασταν σε περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα με την Σοφία, την γυναίκα της ζωής μου, όταν ξαφνικά απότομα και από το πουθενά έχασα το φως μου. Χάθηκαν οι παλμοί, σταμάτησε η καρδιά μου να χτυπάει. Ένιωθα ότι πεθαίνω» είπε ο ηθοποιός.

Μάριος Ιορδάνου: Ο εγκέφαλός μου θύμιζε τον βομβαρδισμό του Βερολίνου

Και συνέχισε περιγράφοντας έναν μικρό... εφιάλτη: «Όταν συνέβη αυτό, λοιπόν, χάνω το φως μου. Τυφλώνομαι. Η καρδιά μου σταματάει να χτυπάει στην κυριολεξία. Όλα μαυρίζουν γύρω μου και χάνω τις αισθήσεις μου. Νιώθω ότι πεθαίνω. Αρχίζει και βομβαρδίζεται ο εγκέφαλος μου! Πάθαινα το ένα ισχαιμικό μετά το άλλο όπως έδειξε αργότερα και η μαγνητική τομογραφία. Ο εγκέφαλος μου θύμιζε τον βομβαρδισμό του Βερολίνου. Πραγματικά, στην κυριολεξία, ψήθηκε το μυαλό μου.

Εκείνη τη στιγμή ένιωσα πραγματικά ότι έχω πάει στην άλλη όχθη. Ένιωσα ότι είμαι νεκρός. Όμως παράλληλα ένιωθα μια περίεργη χαρά. Έλεγα στη Σοφία πως "χαίρομαι πάρα πολύ για όσα ζήσαμε! Θα ‘θελα να ζήσω παραπάνω για να ζήσω πράγματα μαζί σου αλλά χαίρομαι γιατί ζήσαμε, όχι μία, δέκα ζωές μαζί". Από αυτό έβγαλα ότι κανείς δεν μπορεί να σου πάρει τη χαρά από τη ζωή σου αν εσύ δεν το αφήσεις. Ούτε καν ο θάνατος» πρόσθεσε ο καλλιτέχνης στην βραδινή εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

«Όταν η Σοφία πήρε το φορτηγό, το έβαλε μπροστά για να φύγουμε, βρίσκω ξανά τις αισθήσεις μου, δαγκώνομαι και λέω «όχι ρε φίλε, όχι Θάνατε σήμερα δεν θα με πάρεις. Μια μέρα θα με πάρεις αλλά αυτή η μέρα δεν θα είναι σήμερα». Και έβαλα έναν στόχο στο μυαλό μου. Τον λατρεμένο μας σκύλο, το ροτβάιλερ μου τον Μπράντο. Και έλεγα στη Σοφία πως δεν θέλω να πεθάνω πριν αγκαλιάσω τον σκύλο μου» είπε ο Μάριος Ιορδάνου.

«Ξαναέχασα τις αισθήσεις μου, ήμουν σε έναν βομβαρδισμό, ένιωθα πραγματικά ότι πεθαίνω. Δεν μπορούσα, πονούσα αφόρητα στον εγκέφαλο μου» συμπλήρωσε, με καθηλωτική ειλικρίνεια, ο Μάριος Ιορδάνου στα «Μεσάνυχτα» εξιστορώντας με αγάπη την θερμή υποστήριξη που είχε από την σύζυγο του, Σοφία Καζαντζιάν.

«Η ζωή δεν έχει εγγυήσεις. Αν θες εγγύηση αγόρασε μια τοστιέρα»

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Πρωινό ο ηθοποιός είχε πει ότι έμεινε δύο ημέρες αβοήθητος γιατί δεν είχαν οι γιατροί τα μηχανήματα: «Προσπαθούσαν οι άνθρωποι, αλλά δεν έχουν στη Βόρεια Ελλάδα τις κατάλληλες συνθήκες, τον κατάλληλο εξοπλισμό. Έφτασα ένα βήμα πριν τον θάνατο, έκανα πολλές ώρες για να βρω το φως μου. Αυτό που έπαθα ήταν ένα πολλαπλό ισχαιμικό επεισόδιο, θα μπορούσα να είχα πεθάνει, να είχα μείνει παράλυτος, να χάσω το φως μου μόνιμα ή τη δυνατότητα ομιλίας. Από τη μία στιγμή στην άλλη μπορεί να χάσεις τα πάντα. Η ζωή δεν έχει εγγυήσεις. Αν θες εγγύηση αγόρασε μια τοστιέρα».

ειδήσεις τώραΑποκάλυψησυνέντευξηθάνατοςΜάριος Ιορδάνου