Lifestyle|15.05.2022 09:52

Αμάντα Γεωργιάδη: «Eύχομαι να έκανα περήφανους όλους τους Έλληνες» - Η J. K. Rowling εκθείασε την ελληνική συμμετοχή

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Copyright: EBU/Nathan Reinds
Copyright: EBU/Nathan Reinds
Copyright: EBU/Nathan Reinds
Copyright: EBU/Nathan Reinds
Copyright: EBU/Nathan Reinds
Copyright: EBU/Nathan Reinds

Έπειτα από 30 χρόνια, από το 1992, για πρώτη φορά η Ελλάδα συγκέντρωσε τόσο υψηλή βαθμολογία από τις κριτικές επιτροπές (6η θέση). Από το 2011, η χώρα μας έχει να βρεθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη δεκάδα της Eurovision. Η Αμάντα Γεωργιάδη ερμήνευσε μαγικά το «Die together» και ενθουσίασε την Ευρώπη στον τελικό του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού, που πραγματοποιήθηκε στην Τορινο της Ιταλίας, το Σάββατο 14 Μαΐου, χαρίζοντας στην Ελλάδα μία υψηλή θέση, συγκεντρώνοντας συνολικά 215 βαθμούς.

Η εξαιρετική, γεμάτη ένταση και εσωτερική δύναμη ερμηνεία, η υποβλητική ατμοσφαιρική σκηνική παρουσία με τα προηγμένης τεχνολογίας οπτικά εφέ που πλημμύρισαν με φως το Pala Olimpico, απογείωσαν την εμφάνιση της ελληνικής αποστολής, που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού, και χάρισαν στην Ελλάδα την 8η θέση, επιβραβεύοντας την εντατική και μεθοδική δουλειά όλης της ομάδας, που έφερε εις πέρας με επιτυχία ένα εγχείρημα με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.

Σαν ένα όνειρο που «ζωντανεύει» επί σκηνής μια δυνατή αυτοβιογραφική ιστορία - ύμνο στην απόλυτη αγάπη, μέσα από τα μάτια της Αμάντας, το «Die together» και η ελληνική συμμετοχή εισέπραξαν το πιο ενθουσιώδες και θερμό χειροκρότημα και ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τόσο των κριτικών επιτροπών όσο και του κοινού. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η λαμπερή παρουσία της περσινής εκπροσώπου της χώρας μας στη Eurovision, Στεφανίας Λυμπερακάκη, η οποία ανακοίνωσε το 12άρι της Ελλάδας.

Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ εκθείασε την Αμάντα Γεωργιάδη

Κατά τη διάρκεια του τελικού της 66ης Eurovision, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που αποθέωσαν την 25χρονη τραγουδίστρια για τη μελωδική φωνή της. Ανάμεσά τους και η J. K. Rowling, η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, η οποία θέλησε να την εκθειάσει, μετά την παρουσία της στη σκηνή. «Πολύ μου άρεσε αυτό. Και ο "μουσικά" χαρισματικός σύζυγος το εγκρίνει επίσης. Δυνατό ρεφρέν» σχολίασε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η J. K. Rowling. Στη συνέχεια, αρκετοί Έλληνες έσπευσαν να της απαντήσουν και να την προσκαλέσουν στη χώρα μας.

Τορίνοειδήσεις τώραTwitterEurovisionΧάρι ΠότερEurovision 2022Amanda Georgiadi