Lifestyle|16.05.2022 19:52

Δημήτρης Παπανικολάου για Γιώργο Καπουτζίδη: «Ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με τους όρους "έξυπνοι" ή "πετυχημένοι"»

Newsroom

Με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, o Δημήτρης Παπανικολάου σχολίασε την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, κατά τη διάρκεια του τελικού της φετινής Eurovision, σ' ένα ομοφοβικό σχόλιο που δέχτηκε. «Δεν συνηθίζω να σχολιάζω άλλους, γιατί χάνω τη δουλειά με τον εαυτό μου και χρόνο σε πιο σοβαρά θέματα. Θα κάνω, όμως, μία εξαίρεση. Ο κ. Καπουτζίδης μού είναι πολύ συμπαθής και θέλω να πιστεύω -και για ευνόητους προσωπικούς λόγους- ότι είμαι αντιρατσιστής ως εκεί που δεν πάει και σέβομαι τη μοναδικότητα του καθενός.

Αν με καλέσουν σε 100 εκπομπές, θα μιλήσω 100 φορές για ένα θέμα σοβαρό που μπορεί να βελτιωθεί και όποιος θέλει να το δει καλώς, όποιος δεν θέλει αλλάζει κανάλι τόσο απλά. Αν με καλέσουν, όμως, να σχολιάσω έναν αγώνα μπάσκετ, θα σχολιάσω τον αγώνα μπάσκετ και θα μείνω σε αυτό. Επίσης, ποτέ δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε με τους όρους "έξυπνοι" ή "πετυχημένοι". Υπάρχει κόσμος, π.χ. που γεννήθηκε με νοητική στέρηση και δεν έχει αυτή την ευκαιρία» έγραψε ο πρώην προπονητής και πρώην καλαθοσφαιριστής στην ανάρτησή του. 

Από την άλλη, ο Γιώργος Καπουτζίδης επέστρεψε το απόγευμα της Κυριακής (15/5) από το Τορίνο της Ιταλίας και μίλησε στους δημοσιογράφους που τον υποδέχθηκαν στο  αεροδρόμιο τόσο για τη νίκη της Ουκρανίας όσο και για τ' ομοφοβικό σχόλιο που δέχθηκε. «Θεωρώ δίκαιη τη νίκη της Ουκρανίας. Εντάξει, το τραγούδι αλλά μετρά και το συναίσθημα. Τους βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους εκεί πάνω και χτυπά η καρδούλα σου, ξέρεις τι έχουν περάσει. Ξέρουμε και το σχολιαστή τους, ο οποίος ήταν σε καταφύγιο. Δεν γίνεται ψυχρά. Πολύς κόσμος συγκινήθηκε για αυτό είχε τόσο μεγάλη διαφορά στο televoting». Όσον αφορά, το ομοφοβικό σχόλιο που δέχθηκε, ο δημιουργός και ηθοποιός υπογράμμισε πως «δεν χρειάζεται να τα συζητάμε αυτά. Αυτά τα λέμε όταν τα λέμε κι αν τα αναλύουμε και πολύ, χάνει την αξία του».

Νίκος Μουτσινάς «Πολύ ωραία απάντησε o Γιώργος Καπουτζίδης, απλά δεν χρειάζεται κιόλας»

Την απάντηση του Γιώργου Καπουτζίδη σχολίασε και ο Νίκος Μουτσινάς, μέσα από την εκπομπή του, υπογραμμίζοντας πως όλα αυτά που ακούν οι άνθρωποι που μιλούν ανοιχτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, δεν τελειώνουν ποτέ. «Ρε φίλε, αυτά δεν θα τελειώσουν ποτέ; Το "αδερφή" δεν είναι πολύ βαρετό; Είναι τόσο παλαιικό το "αδερφή". Είναι σαν να λες μπιντές. Είναι παλιά λέξη. Ο Γιώργος πολύ ωραία απάντησε, μπράβο του. Απλά δεν χρειάζεται κιόλας. Δηλαδή, πώς να στο πω; Κάποια στιγμή δε λες βαριέμαι ν' ασχοληθώ; Κάποιος εκεί πέρα που τόσο πολύ τον πείραξε, που είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης ότι δεν του άρεσε η Σουηδία που του είπε είσαι κακιά αδερφή. Πολύ φρικτό. Τι να πεις; Κουράγιο, θα τα καταφέρουμε. Στη Μόσχα αδερφές μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ.

Μαρία Κοζάκου: «Συζητήσαμε με τον Γιώργο την απάντηση που θα έδινε για τα ομοφοβικά σχόλια»

Παράλληλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε η Μαρία Κοζάκου στην εκπομπή «Κυψέλη» της ΕΡΤ2, ανέφερε πως «τον Γιώργο τον αγαπάω πολύ. Είχαμε συζητήσει από πριν όλη αυτή την ιστορία και είχαμε συμφωνήσει να βγει και να πει αυτό που σκέφτηκε. Δεν ήξερα ποια στιγμή θα το σχολίαζε. Επειδή τα σημεία που πρέπει να μιλήσουμε είναι πολύ περιορισμένα, είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Όπου υπάρχει ελεύθερο θέμα, έχουμε συζητήσει από πριν προς τα που θα το πάμε το θέμα».

EurovisionEurovision 2022Δημήτρης ΠαπανικολάουΝίκος ΜουτσινάςΓιώργος Καπουτζίδηςειδήσεις τώραομοφοβία