Lifestyle|26.05.2022 16:48

Μιμή Ντενίση στο ethnos.gr: «Είμαστε σε μια χώρα που πρέπει να απολογείσαι για δύο πράγματα, την ομορφιά και την επιτυχία»

Ανθή Μιμηγιάννη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Cine Φλοίσβος-Reunion screening της ταινίας "Σμύρνη μου Αγαπημένη"
Cine Φλοίσβος-Reunion screening της ταινίας "Σμύρνη μου Αγαπημένη"
Cine Φλοίσβος-Reunion screening της ταινίας "Σμύρνη μου Αγαπημένη"
Cine Φλοίσβος-Reunion screening της ταινίας "Σμύρνη μου Αγαπημένη"
Cine Φλοίσβος-Reunion screening της ταινίας "Σμύρνη μου Αγαπημένη"
Cine Φλοίσβος-Reunion screening της ταινίας "Σμύρνη μου Αγαπημένη"

Δυναμική, ευφυής, ταλαντούχα, με παιδεία. Και αν θέλουμε να πούμε ακόμα μια αλήθεια, η Μιμή Ντενίση είναι ο ορισμός της γυναικείας αλληλεγγύης και όχι απλά στα λόγια. Όσοι τη γνωρίζουν αλλά και όσοι την παρατηρούν από μακριά ως θεατές, ξέρουν ότι αγαπάει (πραγματικά) τις γυναίκες, στηρίζει τα νέα παιδιά, αναγνωρίζει το ταλέντο και σε έναν άκρως ανταγωνιστικό χώρο προωθεί όλα όσα κάποιοι θα ήθελαν να πετάξουν στην αφάνεια - όπως το ταλέντο και τη δημιουργία.

Τελειομανής, συνεπής, με ισχυρό εκτόπισμα σε όλα τα επίπεδα, θέλει διαρκώς να εξελίσσεται και να πηγαίνει τον εαυτό της ένα επίπεδο παραπέρα σε όποια δουλειά κάνει. Λένε πως αν συνεργαστείς μία φορά με τη Μιμή, δεν έχει επιστροφή μετά. Θέλεις πάντα να συνεργάζεσαι μαζί της. Το ίδιο ισχύει και με τις σπάνιες συνεντεύξεις που παραχωρεί.

Με αφορμή το reunion screening της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» που πραγματοποιήθηκε στο Cine Φλοίσβος, η κυρία Ντενίση απάντησε σε κάποιες σύντομες ερωτήσεις του ethnos.gr που στόχο είχαν δύο πράγματα: την ενδυνάμωση και την αλήθεια. 

Κυρία Ντενίση, θα θέλατε να κάνετε μία empowering δήλωση; Από γυναίκα σε γυναίκα για κάθε γυναίκα.

Καταρχάς θέλω να πω ότι όλες οι γυναίκες είμαστε τυχερές που ζούμε σε μια εποχή που η αλήθεια βγαίνει στην επιφάνεια. Και είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί αυτό. Σε παλαιότερες εποχές, υπήρχαν πάρα πολλές γυναίκες που είχαν υποστεί κακοποίηση και δεν μπόρεσαν ποτέ να μιλήσουν. Ό,τι καριέρα και να έκαναν.

Για κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν τελεστεί στο μακρινό παρελθόν και που από την ψυχή δεν παραγράφονται, δεν θα μιλήσουν ποτέ δηλαδή «μεγάλα» ονόματα ανοιχτά

Δεν νομίζω. Όχι. Είναι πολύ μεγάλα που δεν πρόκειται να το κάνουν. Ας εστιάσουμε στο από εδώ και πέρα ώστε να περάσουμε σημαντικά μηνύματα στους νέους ανθρώπους. Εγώ είμαι πάντα υπέρ του να βάζεις τον άλλο στη θέση του εξ αρχής. Σαφέστατα, όχι να αντιδράς έντονα ή βίαια. Πιστεύω ότι όποιος έχει αξία, δουλεύει, έχει ταλέντο και γνώση, δεν χάνεται. Οπότε δεν θα πρέπει να σιωπαίνει αλλά ούτε και να φοβάται.

Παρόλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι με πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρατε που δεν έκαναν την καριέρα που τους αξίζει. Γιατί;

Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολος ο χώρος και γιατί ρόλο παίζει και ο χαρακτήρας για εμένα. Σχεδόν το ίδιο με το ταλέντο. Δυστυχώς πρέπει να λέμε και «όχι».

Εσείς έχετε κάνει την καριέρα που σας αξίζει;

Για την Ελλάδα ναι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω από άποψη καριέρας από όσα έκανα εγώ στην Ελλάδα. Ίσως έπρεπε για λίγο να έχω φύγει. Αλλά αν φύγουν όλοι δεν θα γίνει εδώ τίποτα.

Είστε μια πολύ εντυπωσιακή γυναίκα. Πόσο σας κόστισε αυτό στην Ελλάδα;

Πολύ. Είμαστε σε μια χώρα που πρέπει να απολογείσαι για δύο πράγματα. Την ομορφιά και την επιτυχία. Δεν γίνεται αυτό σε άλλη χώρα. Ξέρω πολλές γυναίκες που δεν έκαναν σωστή καριέρα γιατί ήταν όμορφες και ένιωσαν φόβο.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την επιτυχία;

Δύναμη, χαρακτήρας, ταλέντο, εργατικότητα.

Κυρία Ντενίση, ήσασταν τυχερή στην επαγγελματική σας ζωή;

Όχι ιδιαίτερα. Μπορεί στην αρχή-αρχή.

ειδήσεις τώρασυνέντευξηΜιμή Ντενίση