Lifestyle|01.11.2018 17:52

Εξώδικο του Ατζούν για το «Nomads» - Πώς απαντάει ο AΝΤ1

Αλέξης Μίχας

Εξώδικο απέστειλε η Acun Medya ιδιοκτησίας του Τούρκου παραγωγού και ιδιοκτήτη τηλεοπτικών σταθμών στη γειτονική χώρα Ατζούν Ιλίτζαλι στον ΑΝΤ1, κατηγορώντας το κανάλι του Αμαρουσίoυ ότι το ριάλιτι επιβίωσης «Nomads» αντιγράφει το «Survivor».

Μάλιστα όπως ανέφερε πριν λίγη ώρα στο ethnos.gr καλά ενημερωμένη πηγή του ΣΚΑΪ η παραγωγός εταιρία του «Survivor» προτίθεται εφόσον δεν τροποποιηθεί το υπάρχον format του Nomads να προχωρήσει και στην κατάθεση αγωγής.

Στο εξώδικο που εστάλη στον ΑΝΤ1 γίνεται εκτενής αναφορά στα σημεία που η Acun Medya θεωρεί πως το «Nomads» αντιγράφει το «Survivor». Και συγκεκριμένα στην ύπαρξη δύο ομάδων που φέρουν τα χρώματα μπλε και κόκκινο αντίστοιχα, στο χώρο διαμονής των παικτών, στη διαδικασία της ψηφοφορίας, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται τα αγωνίσματα.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό «Nomads – Mαγαδασκάρη» έχει διαφοροποιήσεις στο format του σε σχέση με το περσινό. Την προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν υπήρχαν τρεις ομάδες και αντίστοιχα τρεις χώροι διαμονής των παικτών (παραλία, τοπικό χωριό των ντόπιων στις Φιλιππίνες και πολυτελής βίλα).

Η απάντηση του ΑΝΤ1

Το ethnos.gr επικοινώνησε με στέλεχος του ΑΝΤ1, το οποίο αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του εξωδίκου αναφέροντας πως: «Δεν τίθεται κανένα ζήτημα αντιγραφής» μιας και το format προϊόν της Βελγικής εταιρίας παραγωγής Caracol International "υπάρχει στη διεθνή τηλεοπτική αγορά περισσότερα από 15 χρόνια". Η ίδια πηγή προσέθετε πως «στην παγκόσμια αγορά υπάρχουν δέκα παρόμοιου περιεχόμενου τηλεοπτικά προγράμματα».

Όσον αφορά στη συμμετοχή πρώην παικτών του «Survivor» στο «Nomads» εξηγούσε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα μιας και οι συγκεκριμένοι συμμετέχοντες «δεν έχουν καμία νομική δέσμευση προς το προηγούμενο πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν».

NomadsΣΚΑΪANT1Survivor