Lifestyle|23.06.2022 16:05

MAD VMA 2022: Η ελληνική showbiz κατακεραυνώνει Light και Snik - «Ζήσαμε ένα θρίλερ» λέει η Καίτη Γαρμπή

Newsroom

Λαμπερά αλλά και γεμάτα με δυσάρεστα απρόοπτα ήταν τα Mad Video Music Awards 2022, καθώς γνωστοί τράπερς μαζί με τις «συνοδείες» τους πιάστηκαν στα χέρια και μάλιστα παραπάνω από μία φορές. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη που η εκδήλωση διεκόπη για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η ηρεμία κράτησε για λίγα μόνο λεπτά, αφού στη συνέχεια οι τράπερ ήρθαν ξανά στα χέρια με αποτέλεσμα τα βραβεία να διακοπούν ξανά.

Βίντεο που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο δείχνουν τον Light να επιτίθεται με γροθιές στον Snik κυριολεκτικά ένα μέτρο από τη σκηνή και στη συνέχεια ο χώρος των VIP γύρω τους να μετατρέπετε σε ring, ενώ ο Light φαίνεται κάποια στιγμή να εκτοξεύει ακόμα και καρέκλες.

Την ώρα του δεύτερου επεισοδίου, στη σκηνή βρισκόταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία ήταν έτοιμη να βραβεύσει τον καλλιτέχνη με την καλύτερη μπαλάντα της χρονιάς, η οποία δεν ήταν άλλη από την Έλενα Παπαρίζου. Όπως υποστήριξε η 34χρονη, προσπάθησε να διατηρήσει τη ψυχραιμία της. «Όχι βία, όχι βία. Εδώ είναι γιορτή» φώναζε από τη σκηνή, τη στιγμή του άγριου καβγά

Καίτη Γαρμπή: «Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας»

Μια ημέρα μετά η Καίτη Γαρμπή έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media και απασφάλισε λέγοντας ανοιχτά τη γνώμη της για την τραπ μουσική σκηνή. «Θρίλερ ζήσαμε χθες το βράδυ! Μα πώς είναι δυνατόν τα σημερινά παιδιά στην πλειοψηφία να έχουν αυτούς τους τύπους ως πρότυπα; Αυτούς τους τσαμπουκάδες που κυκλοφορούν με όπλα και με μπράβους και οι στίχοι και τα βίντεο τους μιλάνε για βία, ναρκωτικά, πορνεία, σεξισμό, οπλοκατοχή. Γιατί βραβεύονται, γιατί καν καλούνται σε αυτή τη γιορτή της μουσικής; Πρέπει να μιλήσουμε στα παιδιά μας, να τους εξηγήσουμε τι πραγματικά λέει αυτό που ακούνε. Και επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, ας ελπίσουμε πως αυτό που έγινε θα τους απομυθοποιήσει στα μάτια των παιδιών που τους ακούνε φανατικά και είναι τα είδωλά τους» τόνισε η  τραγουδίστρια.

Μαίρη Συνατσάκη: «Πλακώθηκαν σαν τα ζώα» 

Η Μαίρη Συνατσάκη κατακεραύνωσε τους καλλιτέχνες της τραπ σκηνής σε μια μακροσκελή ανάρτηση στo Instagram. «Έχω ζήσει τα Mad Awards από το 2005. Ήμουν εκεί στα 16 από τα 19 χρόνια που γίνονται. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν που μπορούσαν να φέρουν κοντά καλλιτέχνες ετερόκλητους και που ήταν όλοι ανοιχτοί να συνεργαστούν για μια βραδιά και να γιορτάσουν το ότι "είναι ωραία η μουσική ρε παιδιά". Και μετά ήρθαν οι τράπερς…

Δεν πέφτω από τα σύννεφα που πλακώθηκαν σαν τα ζώα εχθές στα βραβεία. Όπως δήλωσε και ο Light με περίσσιο ύφος: "Αυτά λέμε εμείς στα τραγούδια μας. Άμα θέλετε να ακούτε Γαρμπή". Συμπλήρωσαν δε μερικοί συνάδελφοί του ότι όσοι κρίνουν το περιεχόμενο των στίχων που θεοποιεί τη βία, την οπλοκατοχή, τον σεξισμό, τα ναρκωτικά, μάλλον μένουν στην Εκάλη και δεν ξέρουν τι γίνεται στις γειτονιές.

Ρε μάγκες μου σε μια γειτονιά τον σκότωσαν τον Άλκη στο ξύλο. Έχετε τόσον κόσμο να σας ακολουθεί κι επιλέγετε αυτό. Να έχεις τόση απήχηση και να πηγαίνεις στο παλιό, στο εύκολο, στο επικίνδυνο. Δεν έχετε ευθύνη ως πρότυπα, χειρότερα, έχετε ευθύνη ως καλλιτέχνες. Όταν μπορείς να κάνεις το καλό και επιλέγεις συνειδητά να μην το κάνεις, πώς λέγεται; Το κρίμα στο λαιμό σας λέγεται.

Μιλάμε για τη βία, για το bullying, για τις δολοφονίες με στόχο να βρούμε την πηγή, να τη θεραπεύσουμε όσο μπορούμε από την κοινωνία και εσείς κρατάτε τον πήχη του ψευτοπαλικαρά που την έχει πιο μεγάλη και θα στο αποδείξει με μπουνιές, όσο πιο ψηλά μπορείτε. Έχετε τόσο κόσμο να σας ακούει και επιλέγετε να πείτε αυτό! Δόξα και τιμή στην Έλενα Παπαρίζου!» τόνισε, μεταξύ άλλων, η επιχειρηματίας.

Ελένη Μενεγάκη: «Ας πάρουμε όλοι ένα μάθημα» 

Η Ελένη Μενεγάκη, μέσα από την εκπομπή της, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της, σχετικά με τα περιστατικά που συνέβησαν στα μουσικά βραβεία. «Όπως ξέρετε δεν μιλάω με κανέναν τα βράδια, ό,τι κι αν είναι μπορούμε να το πούμε το πρωί. Στις 7 το πρωί το έμαθα, ανοίγοντας την τηλεόραση. Σκεφτόμουν, να περιμένεις τόσο πολύ την επιτυχημένη βραδιά που γίνεται κάθε χρόνο, και τώρα να συμβαίνουν τέτοια σκηνικά, τα οποία είναι δυσάρεστα και γι’ αυτούς που είναι μέσα και γι’ αυτούς που είναι έξω. Δεν δημιουργούν ωραία εικόνα για τη βραδιά και είναι πολύ επικίνδυνη. Το έβλεπα σήμερα και λέω «δεν είναι δυνατόν!». Και ξέρετε σε αυτές τις περιπτώσεις που είναι μέσα πάρα πολύς κόσμος, ξεκινώντας μία φασαρία, είναι εύκολο να δημιουργηθεί ένας πανικός και μετά άλλα προβλήματα. Δεν είναι σωστό αυτό που γίνεται. Εμείς δεν θα τα προβάλλουμε ευτυχώς αυτά που έγιναν αλλά εύχομαι να φτάσει το μήνυμα ότι αυτές οι γιορτές δεν θα ανήκουν σε έναν ή δύο ή τέσσερις ανθρώπους. γιατί να χαλάμε τη βραδιά. Είδα την Παπαρίζου και στενοχωρήθηκα. Αισθανόμουν άβολα που το έβλεπα όλο αυτό».

Ελίνα Παπίλα: «Θα μπορούσα να είμαι με το παιδί μου και εγώ εκεί»

Η Ελίνα Παπίλα ξέσπασε μέσα από τον «αέρα» του «Breakfast@Star». «Είναι πραγματικά ντροπή! Μιλάμε για μια μουσική την οποία ακούν παιδιά. Θα μπορούσα εχθές να είμαι με το παιδί μου εγώ εκεί. Είναι επαγγελματίες οι άνθρωποι, πήγαν να βραβευτούν σε μία γιορτή της μουσικής, τους έβαλαν κοντά, πρέπει να πλακωθούν στο ξύλο;» ανέφερε, αρχικά, η παρουσιάστρια του Star.

«Πόσο αμήχανο και ντροπιαστικό να λέει η Ιωάννα Παλιοσπύρου στους trappers "Σταματείστε". Να βλέπουμε την Έλενα Παπαρίζου να φυγαδεύετε, να φεύγει σαν κυνηγημένη, να προσπαθεί να περάσει πάνω από τον κόσμο. Αυτό που είδαμε είναι τραγικό από μόνο του. Είναι δυνατόν; Συγγνώμη, περίμενα κάτι καλύτερο από τα MAD» κατέληξε. 

Ελεονώρα Μελέτη: «Εικόνες ντροπής, σε μια γιορτή με νέα παιδιά»

Ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν δημόσια την ενόχλησή τους για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο από τον προτοφανή καβγά ανάμεσα στον Snik και τον Light στα Mad Video Music Awards 2022, ήταν και η Ελεονώρα Μελέτη. «Διψούσα να ακούσω κάποιον, όπως τον φροντιστή της σκηνής, που έλεγε να ζητήσει κάποιος συγγνώμη. Ευτυχώς το έκανε ο Ασημινάκης.... Εμείς ό,τι πλάνα έχουμε, τα έχουμε προβάλλει. Ας ελπίσουμε ότι είναι όλα καλά για την Έλενα Παπαρίζου. Αυτό που βλέπω είναι εικόνες ντροπής, μην ξεχνάτε ότι στη γιορτή οι άνθρωποι που δίνουν το παρών είναι νέα παιδιά». 

Ρούλα Κορομηλά: «Ήμουν στο τσακ να φύγω»

Η Ρούλα Κορομηλά, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Mega Καλημέρα», ανέφερε πως «ήμουν στο τσακ να φύγω λόγω του άσχημου γεγονότος». Η παρουσιάστρια έδωσε το «παρών» στη μουσική εκδήλωση, καθώς έδωσε το τιμητικό βραβείο της βραδιάς στην Καίτη Γάρμπη. 

LightΕλένη ΜενεγάκημελέτηSnikειδήσεις τώραΜαίρη ΣυνατσάκηκαβγάςMad Video Music AwardsΚαίτη Γαρμπή